En bur av guld


Ett inlägg om bok.Camilla Läckbergs bok En bur av guldJaa, jag har redan läst ut den första av de tre böckerna
jag fick i födelsedagspresent! Gissa vad det indikerar?! Inte så svårt. Tack Anna för Camilla Läckbergs (nej, varken författarens webbplats eller info:n om henne är helt uppdaterade, tyvärr!) senaste bok En bur av guld, den första boken i en serie, minsann, som benämns Fayes hämnd. Fjällbacka-serien är ställd åt sidan, men oroa dig inte, du Fjällbacka fan: Faye i den nya serien kommer från Fjällbacka!

Faye, ursprungligen Matilda, kommer till Stockholm från Fjällbacka för att studera på Handels. Några korta glimtar från studietiden varvas med nutid. När boken börjar är Faye gift med den stenrike företagaren Jack Adelheim. Tillsammans har de dottern Julienne. Paret har fått ett liv där ytan är viktigast. Och givetvis krackelerar den och spricker rejält. För sin make gav Faye upp studierna, men när han sviker henne och hon inte har nånting alls bestämmer hon sig för… hämnd. Till stor nytta är hennes ypperliga känsla för affärer samt hennes driftighet, men också människor som Chris och Kerstin. Vem skulle inte vilja ha dessa två i sitt liv?!

Det här är en ganska annorlunda bok jämfört med Fjällbacka-serien. Författaren har ofta kritiserats för att det fikas så mycket i Fjällbacka. I Fayes miljöer dricker man skumpa – och äter väldigt lite. Karaktärerna känns så på pricken att en inte kan låta bli att undra över verkliga förebilder. För det är ganska klart att mycket är lånat – inte bara persongalleriet – från verkligheten. (Läs boken och kolla Wiki-länken ovan, till exempel.) Annars kör Camilla Läckberg delvis sitt beprövade grepp att varva dåtid och nutid. Det funkar även här. Dessutom är även detta en spänningsroman trots att den egentligen inte riktigt blir det förrän en tredjedel in i berättelsen. Men nu ska jag inte avslöja mer ifall nån läser det här inlägget. Jag gillade boken, trots att jag rodnade över alla erotiska avsnitt. Camilla Läckberg är en fena på att skriva bladvändare och den första boken i nya serien är inget undantag. Jag bara sitter med en fråga kvar i slutet: när kommer del två?

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En bur av guld

 1. Mösstanten skriver:

  Jag går och lurar på om Läckbergs bok är något för mig men jag känner mig mer dragen till bokhandlaren. Har ju inte läst någon av dem.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Läckbergs bok är fartig, modern och har en stark kvinna i centrum. Den är dessutom spännande. Bokhandlaren är långsam, eftertänksam – och gör klarsynta iakttagelser. Jag gillar båda böckerna. 😛

   Gilla

 2. Ja, nu vill vi veta fortsättningen…det blev ju ett slut som inbjuder till a ”the story goes on” 🙂

  Gilla

 3. Pingback: En bur av guld av Camilla Läckberg | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.