Fredag kväll den 13 oktober och lördagen den 14 oktober 2023: Middagar i min stil


 



Kära dagbok…

Fredagsmiddagen blev helt i min stil, men kanske inte så nyttig. Ganska vegetarisk, i alla fall. Vi dukade fram en härlig ostbricka och jag hällde upp var sitt glas appassimento. Anna bjöd på italienska praliner till dessert. TV:n bjöd mest på skräp, men vi såg första delen av Den svenska Tinderbedragaren. Det var… jaa, upprörande…

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag 6.50 utan larm, precis lagom tid för morgonmedicinen. Jag blundade en stund till sen, men det gick ju inte att somna om. I stället gick jag upp och tömde kattpottorna och fixade kaffe. Nån timme, en och en halv, låg jag sen och läste och drack kaffe på sängen. Det blev bokbyte också, från en bok om en kurtisan till en bok om en parasit.

Vädret var… omväxlande regn och sol och blåst, så jag gjorde mig ingen brådska. Först slängde jag sopor och så torkade jag av i badrummet, bytte handdukar och dammade. Tisslingarna tog det också lugnt. Pojkrummet har fått en ny pojke i sängen (Lucifer) och flickan i familjen (Citrus) var ett häftplåster. Innan jag dammsög. Då drog de båda två. Frukosten fick jag äta ensam idag, eller i vart fall inte med katterna.

Så sprang jag ner ganska tidigt till Butiken på hörnet för att införskaffa räkmackor till lördagsmiddag. Idag är det ju Räkmackans dag och en sån dag ska helgas. Ytterligare en middag i min stil. Efter dusch och påklädning kompletterades mackorna med en flaska vitt. Vinet har vi druckit en tidigare årgång av till rökta räkor. Idag blir det till färska räkor, vilket jag tror passar bättre.

Ytterligare några ärenden orkade jag med på stan, men jag orkade inte så mycket som jag hade hoppats och trott på. Ett besök på English Bookshop slutade i alla fall med inköp av en bok med skräcknoveller och en deckare. Ingen av böckerna stod dessvärre på min inköpslista.

∼ ♦ ∼

I kväll är det bra på TV, så jag gissar att det blir fåtöljerna efter middagen. Först ut är Förrädarna på TV4 och därefter säsongsstart av Saknad, aldrig glömd på SvT 1. Jag är trött, men nöjd med dagen. Anna har jobbat och ska jobba även i morrn. Själv ska jag hitta på nåt nytt äventyr på egen hand under söndagen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 13 oktober och lördagen den 14 oktober 2023: Middagar i min stil

  1. Quarter to Midnight såg väldigt spännande ut! 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Inspirerad av att du läste Darcy Coates nyligen. Den här boken innehåller 15 skräcknoveller. Den andra boken är en thriller om ett gäng som har dragit sig tillbaka till nåt ensligt ställe för en skrivretreat…

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.