Fredagen den 18 augusti 2023: Sista dygnet med gänget


 



Kära dagbok…

Bok med kapitelrubrik Lika förvirrad och kaffe på sängen

En mycket passande rubrik för mig.

Sista semesterdagen… Det känns konstigt, men ganska skönt ändå att jag ska jobba på måndag. Jag har dock insett – och bestämt mig för – att kontakta min läkare då. Den här tromboflebiten har varit nåt i hästväg och jag vill både att nån ska titta på den och få hjälp att förebygga nya.

Jag har ändå försökt att leva ”som vanligt” och göra sånt jag vill, träffa dem jag vill hänga med. Läser gör jag, men det blir inte lika mycket eftersom jag umgås mer med verkliga än litterära människor här. Den annorlunda boken jag läser, förresten, har liksom en annan bok jag nyligen läste, kapitelrubriker. Det gillar jag mycket och det är faktiskt nåt jag rekommenderar författare att använda sig av i stället för bara nummer. Kapitlet jag började läsa idag hade en mycket passande rubrik för mig!

Röda rosor från Fina Blomsterrum

Röda rosor från Fina blomsterrum till graven.

På förmiddagen tog jag och bilen en åktur ensamma. Det blev en lite sväng genom Varamon, men där var ganska öde. Hos Fina blomsterrum köpte jag två buketter röda rosor. De som jobbar där är alltid så trevliga och hjälpsamma och jag fick rosorna beskurna för att passa vaserna på kyrkogården.

Jag har årsskötsel på graven. Det innebär främst att griftegårdens personal klipper gräset runt omkring samt planterar blommor vår och sommar och ordnar en liggare till allhelgona. Tidigare satte de tagetes i glada färger och dem älskade min pappa. Nu är det isbegonior och de är lite trista, tycker jag. Därför brukar jag ibland köpa färggranna blommor till de lösa vaserna. Idag blev det djupröda rosor, som synes, och jag tyckte det blev fint. Stenarna försökte jag torka av med vatten, borste och papper. De såg inte mycket renare ut än innan. De som arbetar på griftegården i Motala gör ett finfint jobb. Kyrkogården har blivit så fin och jag insåg att jag nog måste lämna in stenarna för rengöring så att det inte blir skämmigt…

∼ ♦ ∼

I kväll tillbringade jag några timmar med vännen MiaVi gick till Tapas & Cava i hamnen, där vi åt charkbricka (Mia) respektive ostbricka (jag) och delade en flaska tempranillo. 

Efter maten promenerade vi upp till stan för var sitt glas på Tappen. Där var det levande musik med bland annat riktigt bra covers av både Janis Joplin och Bob Dylan. Jag hade gärna stannat, inte bara för karl’n som ville göra high five för att han tyckte att jag såg så häftig ut, utan för att det bara var så jävla mysigt. Innan jag lämnade stan hoppade jag in på Ströget och sa hej då.

Men nu är min vistelse här snart över och förbi. Katten Lukas ska få tillbaka sitt rum och sin säng – tack för lånet, gubben.

∼ ♦ ∼

I morrn blir det återresa till Uppsala. Jag har tänjt ut vänskapen på Workshop Road rejält med en vistelse på nästan en vecka. I oktober kommer vännen FEM och hälsar på, men tyvärr kan jag inte erbjuda henne boende på Main Street.

Men nu ska jag ner i bastun och njuta en stund. Det har sina fördelar att hyra in sig hos en person med finska rötter.

Brona och sjön med mörka moln

Hej då Brona och sjön!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 18 augusti 2023: Sista dygnet med gänget

  1. uppsalaewa skriver:

    Boka tid hos läkare direkt när du kommer hem!
    Ang gravstenen: vi anlitade kyrkogårdsförvaltningen för att rengöra en gravsten. Billigt och mycket bra. Kanske ”din” kyrkogård också fixar sådant? Värt att kolla.
    Så roligt att din sista semestervecka blev så lyckad. Goda vänner är guld värda.

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Jag ska ringa min mottagning på måndag.
      Jo vi har anlitat griftegårdsförvaltningen här tidigare för detta för mormors o morfars Sten.
      Jepp. Jag har så fina vänner. Och de är så många, det insåg jag de här dagarna. ❤️❤️❤️
      Tack för din omtanke Ewa! ❤️

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.