Lördag kväll den 29 juli och söndagen den 30 juli 2023: Familjen som sällskap och hallonplock


 



Kära dagbok…

Bara ben och sandal

Jag gick ner på stan i shorts och sandaler, trots mina fula ben.

Lördagskvällen blev varm och solig. I shorts och sandaler gick jag ner på stan trots mina fula ben och köpte en påse lösgodis. Inte för att jag var sugen utan för att det var lördag.

Sen gick jag till Tegel för där vet jag att det är fräscht och maten är god. Jag inledde med en öl och satt och läste i solen. Det gick faktiskt rätt bra att läsa utan läsglasögon och med bara linserna – så länge solen lyste upp boksidorna. Gissningsvis åker jag förr eller senare på grå starr som pappa. Jag kan hoppas att jag blundar för evigt innan dess.

Två bekantingar stannade vid mitt bord och pratade en stund. De undrade var min fru var. Eftersom vi inte pratar samma språk är det lite svårt att förklara att jag inte har nån fru och men att min sambo, som nog var den som avsågs, tillbringade lördagskvällen med sina barn och sitt ex. Jag sa bara att h0n är med sina barn. De såg lite konfunderade ut eftersom samtliga barn är vuxna, men mer fanns inte att säga om saken. Föräldrar och barn umgås ju även om de är vuxna.

Boken Familjen och en öl på Tegel

Jag och Familjen med en öl.

Jag tog en ost- och charkbricka utan chark till förrätt och till det ett glas jättegod cabernet sauvignon. Sen var jag egentligen mätt, men jag hade beställt en sallad med varm chèvre till huvudrätt. Av den åt jag ungefär en fjärdedel. Jag måste sluta gå ut och äta när jag inte äter upp maten, det kostar för mycket! Speciellt som pengamaskinen undertecknad har pytsat ut lite för mycket den senaste tiden. Nej, särskilt smart är jag inte när det gäller pengar, jag är för snäll och dum, tro det eller ej.

Boken på bilden köpte jag dock second hand för några tior. Den är riktigt bra och jag läser lite för snabbt. Hade tänkt att den nästan skulle få följa med på resan nästa vecka, men så blir det nog inte.


Efter maten satte jag mig på balkongen på Main Street
och läste en stund till och drack kaffe, men sen började jag titta på en märklig serie som Anna hade börjat titta på. Anna kom hem nästan när jag hade börjat titta, men jag fick fortsätta se Rellik. Vi såg ett par avsnitt och drack var sitt glas P. Lex-vin.

∼ ♦ ∼

Idag på förmiddagen åkte vi och hämtade datorn som varit inlämnad på reparation. Uppenbarligen jobbar somliga på helgerna. Efter leverans till Main Street åkte vi vidare till Slottet och Slottsträdgården. Anna hade sin sista städdag där och jag plockade hallon och letade efter huggormar. Som tur var såg jag bara hallon. Regnet öste ner då och då, så jag fick plocka i omgångar. Jag mår verkligen inte alls bra nu, men att vara utomhus får mig att må snäppet bättre och att orka stå på benen ett tag till.


Main Street var det dags att ta tag i realiteter.
Jag strök, men renbäddningen får vänta till senare i kväll, jag har bara rivit ur lakanen. Anna tvättar uppe i lägenheten och i morrn ska hon tvätta i tvättstugan sånt som ska med i flytten på tisdag. Jag har suttit en stund vid datorn mellan åskskurarna.

∼ ♦ ∼

Anna fick bråttom iväg ut, så jag hängde tvätten som hon körde. Avslutningsvis en liten reflektion:

Det händer att jag träffar på intressanta människor. Inte så att jag inleder samtal med alla dessa, men de intresserar mig. De har nåt som gör att jag vill veta mer om dem. För tillfället är det två personer som är intressanta. Med båda har jag kommit så långt att vi känner igen varandra och hälsar. Inget mer. Men jag är nyfiken! Vem är h*n? Vad gör h*n? Varför ses vi just ”här”?

Kanske är jag mer mottaglig för främlingar när det på andra områden är rätt öde och dött. Där har jag gett upp försöken till normal dialog, eftersom intresse saknas från resiproka håll. Kan en dö inifrån av tystnad? Jag blir dock sedd av somliga och det är ytterligare nåt som håller mig på benen än så länge.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.