Onsdagen den 19 juli 2023: Loppistur och litteratur, vilken tur!


 



Kära dagbok…

Boken Amason och kaffe på sängen i Muminstormmugg

Starten på min tredje semesterdag.

Efter gårdagen var det skönt att få må lite bättre idag. Det enda som inte är så bra just nu är faktiskt vädret. En dag kan börja bra och soligt, men det kommer alltid ett par regnskurar, minst. 

En sak som kanske gjorde skillnad var att jag fick sova ordentligt i natt. Jag tror att jag sov nästan åtta timmar. Det var inte igår jag sov så mycket! Ett par gånger vaknade jag till, men inte så mycket att jag behövde gå upp.

När jag väl vaknade blev det som vanligt läsning och kaffe på sängen. Nu har jag semester och jag vill verkligen börja mina lediga dar utan att stressa. Det enda nyttiga jag gjorde hemma var att tömma kattpottor och tvätta två maskiner. Sopberget bar vi ner tillsammans. Alldeles lagom lite hushållsarbete, med andra ord. Det var inte många sidor kvar att läsa i boken om den mytiska gördeln, men bokbyte blev det inte förrän till kvällen. Idag hade vi nämligen bestämt att åka på loppistur i Uppsala. Vi åkte till Helping Hand, Erikshjälpen, Röda Korset och Återbruket. Det blev också en tur till ÖoB.

Vi gav oss iväg före lunch och kom inte tillbaka förrän det nästan var dags för middag. Jag agerade chaufför, fikaserverare och mattant mest.

Och så hjälpte jag till att titta efter grejor åt nån som snart ska flytta hemifrån. Till mig själv köpte jag… två böcker. Den ena kostade 25 spänn, den andra tio. Det kändes bra. Den söta tomtegumman hade också gärna fått följa med mig, men nu ska vi inte slösa alldeles. Vi har, förutom flytta hemifrån-grejor, böcker, fika och mat även köpt mat till katterna och beställt en klätter- och klösmöbel till dem.

Räkstubbe och öl åt vi på balkongen. Sen blev det bokbyte för min del. Nu ska jag läsa ytterligare en namnsdagsbok, denna gång om ett mord i en grotta på Gotland.

Böckerna Amason och Det slutna rummet

Bokbyte från en bok om en mytisk gördel till en bok om ett mord i en grotta på Gotland.


Kvällskaffe och lakritsglass intog jag också på balkongen.
Och så läste jag. Det är tur att jag har massor av böcker att läsa, för igår upptäckte vi att vi inte kan se på TV. Tele2 har nåt fel och vi hoppas förstås på en snabb lösning, men vi vet inte när. Tills vidare får vi nöja oss med att kika på Playkanaler som igår när vi såg Morden i Midsomer.

Kvällskaffe på balkongen med lakritsglass o boken Det slutna rummet

Kvällskaffe med glass och spännande bok på balkongen.

∼ ♦ ∼

I morrn har Anna bokat tvättstugan på eftermiddagen. Jag har bara bokat in en trevlig träff på kvällen med Biografmaskinisten. Vi ska ses på Tegel. Där trivs jag väldigt bra. En fördel är att man kan sitta inomhus utan att det stinker mat om kläderna efteråt. En annan fördel är att stället är mysigt och servicen bra.

På fredag ska Anna träffa sin familj och äta middag med dem. Jag ska fundera ut nåt annat mysigt ställe än Tegel att äta på i sällskap av mig själv. Och kanske en bok.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.