Nationaldagen 2023: Nationaldagsfirande i Slottsträdgården


 



Kära dagbok…

Svensk flagga på Slottsväggen

Nationaldagsfirande på Slottet.

Jag var fullastad med mest matvaror när jag drog till Slottet mitt på dan. Två kassar i vardera handen och en ryggsäck. Men det gick bra, jag hade inte glömt nånting på Annas lista. Tvärtom tog jag med sånt hon skulle ha skrivit upp.

Annas snälla mamma hade varit på Slottet sen tidig morgon. Det blev lagom att fixa fika när Anna kom från jobbet runt 13.30. Så goda – och väldigt söta – nationaldagsbakelser från Butiken på Hörnet.

Och fasadflaggan passade perfekt på framsidan! Nu får den sitta där resten av sommaren. Jag nådde nämligen nästan inte upp för att sätta i den…

Eftermiddagskaffe med nationaldagsbakelse

Eftermiddagskaffe med nationaldagsbakelse.


Det hade verkligen växt sen jag var i Slottsträdgården sist i helgen!
Jisses, det är nästan så en hör hur det knakar från knoppar och grönsaker. Här är lite av odlingarna:

Anna och hennes snälla mamma trängdes i köket och vid kolgrillen utanför Slottet. Under tiden rensade jag lite ogräs, mest i rågångarna med långt redskap så jag slapp böja mig. Ryggen var inte helt medgörlig, men det gick bra och det var ändå skönt att röra på sig.

Till nationaldagsmiddag blev det kycklingspett och grönsaksspett, kraschad potatis, tzatziki och paprikaröra med fetaost. Och avslutningsvis grekisk yoghurt med honung, valnötter och kardemumma. Grekiskt och gott på vår nationaldag, alltså.

∼ ♦ ∼

Nu är jag på Main Street igen, medan Anna är kvar i Slottet för hon börjar jobba sent i morrn. Jag har gett katterna mat, vattnat krukväxter och startat diskmaskinen. Nu ska jag packa jobbväskan. Men vilka dar det har varit… Jag är mycket sugen på sommar, semester och ledighet…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nationaldagen 2023: Nationaldagsfirande i Slottsträdgården

  1. Pingback: Nationaldagen 2023: Nationaldagsfirande i Slottsträdgården - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.