Tisdag kväll den 13 september och onsdagen den 14 september 2022: BOKad


 Kära dagbok…

Ja ja ja, jag gjorde en del nytta på Main Street igår igen – sopor, tvätt och disk – men jag tog mig också tid att ringa Annas snälla mamma. Hon mådde sisådär efter fjärde vaccindosen. Det gick ändå åt rätt håll, tyckte hon. Vi ska eventuellt ses på söndag, i vart fall ska vi höras. Vädret ser inte så lovande ut för en träff vid Slottet. Kanske blir det en åktur, bara.

Sen bestämde jag mig för att ägna mig åt litteraturen. BOKa mig. Passande nog hittade jag ett bokmärke med texten I am booked.

Bokmärke I am booked

Passande bokmärke igår.

 

Vänner är familjemedlemmar du väljer citat av Jess C Scott

Ur kramboken.

Först läste jag ut kramboken jag fick av vännen Jerry till födelsedagen. Jag kände hur jag riktigt sög ut styrka ur den. Just nu känner jag ett ganska stort behov av att bli… berörd… Rörd… Det är tur att jag har böcker i mitt liv – och vänner. Jag glömmer inte hur gott det kändes när vännen, som inte alls är särskilt fysisk, klappade min ledsna kind och sa att h*n är min vän. Igår hörde vännen av sig och jag är rädd att mitt svar blev alldeles för långt. Men jag är så tacksam för omtanken.

Förstås läste jag också min spökhusbok. Den läser jag på engelska. Boken passar jättebra när det är oväder utanför. För oväder var det. Det regnade rätt bra – men av och till igår. Jag klarade mig hyfsat torrskodd när jag gick från jobbet till Main Street. Fästmön jobbade till 21.30 och en kvart över nio tittade jag ut och såg att det vräkte ner. Jag skrev ett sms och erbjöd mig att komma och hämta henne i bil. Det fick jag göra om jag orkade, svarade hon. Jag slängde på mig kläder och stack iväg. Då regnade det inte alls… Men… det har regnat mycket i natt, har jag hört genom det öppna sovrumsfönstret.

∼ ♦ ∼

I morse var det runt tio grader och mulet. Anna och jag försökte undvika varandra i badrum och kök – det blir bäst så. Jag tömde kattpottorna och sopade, men när jag kom till jobbet insåg jag att jag hade glömt påsen med kattskit i hallen. Till frukost hade jag sällskap av en katt som blev tidningspojke eftersom han inte flyttade på sig.

Lucifer som tidningspojke

Min tidningspojke.


När han insåg att jag skulle äta nåt,
vände han emellertid på sig. Goa, älskade kisse Lucifer!

Lucifer närbild på köksbordet

Goa, älskade kisse Lucifer!


Jag pytsade upp mat till Tisslingarna
och bäddade innan jag gick till jobbet – det var väl därför jag glömde kattskiten. Brollyn* glömde jag inte. Vädret är som en lynnig kärring just nu. Igår ösregnade halva vägen för mig. Sen slutade regnet och när jag kom hem sken solen…

På jobbet var det mötesdag idag. Två möten på förmiddagen och ett tvåtimmarsmöte efter lunch. Hej och hå. Lunchen blev vegetarisk, en pastagratäng med mozzarella på en bädd av rotsaker. Till det en grönsakstallrik, lingondricka och… jag var BOKad, det vill säga utrustad med min bok på gång. Det var skönt att rensa skallen mellan mötena, dels för att ställa om, dels för att få klarare tankar. Förhoppningsvis.

Pastagratäng med rotsaker och grönsakstallrik

Dagens lunch var väldigt vegetarisk.

Hemkommen åkte jag direkt ner till källaren med sopor samt tog redag på gårdagens rena och torra tvätt. Min dator strulade och ville inte starta till att börja med. Till sist lyckades jag få igång den. Och det var tur, för jag hade ett styrelseärende att mejla om samt en räkning att betala. Sen kände jag att jag har ont i halsen. Förhoppningsvis är det bara inbillning. Jag ska inte känna efter så förbannat.

∼ ♦ ∼

I morrn blir det läkarbesök och därefter bubbel och snittar. Jag är bokad…

BitmojiTofflan har ont i magen

∼ ♦ ∼

*brollyn = the umbrella, paraplyet


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.