Mitt bokår 2022: Januari och nytt år, nya möjligheter och nya böcker, förstås


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om under den första månaden 2022.Januari och nytt år. 
Det var som om jag fick nytändning vad gäller litteraturen. Eller också berodde det på att jag var ledig under årets nio första dar. Då hade jag tid att försvinna in i fiktionen. Mycket annat att göra på fritiden stod inte till buds. En vill ju inte städa och sånt tråkigt hela tiden. Fina och bra böcker fick jag i julklapp förra året. Nya böcker och såväl nya som gamla bekanta författarbekantskaper präglade det nya årets första månad.


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Januari månads böcker 2022:

Jonas Moströms bok Den omänskligeElly Griffiths bok Nattfalkarna

Elin Cullheds bok EuforiNinni Schulmans bok Dagen är kommen

Sirpa Kähkönens bok Brudar i svartGytha Lodges bok Det som är dolt

Kjell Erikssons bok Ett dödligt tillståndLisa Hågensens bok Virvelvind

Christina Wahldéns bok CyklonvarningSirpa Kähkönens bok Järnnätter

 

Påbörjad i januari:

Jessie Burtons bok Bekännelsen


Den första boken jag läste ut på det nya året
var en spänningsroman (Den omänsklige). Därefter läste jag ytterligare sex stycken spänningsromaner/kriminalromaner/deckare (Nattfalkarna, Dagen är kommen, Det som är dolt, Ett dödligt tillstånd, Virvelvind, Cyklonvarning). Jag läste tre romaner (Eufori: en roman om Sylvia Plath, Brudar i svart, Järnnätter).

Av de böcker jag läste i januari är sex (Den omänsklige, Eufori: en roman om Sylvia Plath, Dagen är kommen, Ett dödligt tillstånd, Virvelvind, Cyklonvarning) skrivna av svenska författare (Jonas Moström, Elin Cullhed, Ninni Schulman, Kjell Eriksson, Lisa Hågensen, Christina Wahldén). Två böcker (Nattfalkarna, Det som är dolt) är skrivna av brittiska författare (Elly Griffiths, Gytha Lodge). Två böcker (Brudar i svart, Järnnätter) är skrivna av en finländsk författare (Sirpa Kähkönen). Jag gjorde två nya författarbekantskaper (Sirpa Kähkönen, Gytha Lodge). Alla tio böckerna jag läste i januari ingår i serier (Den omänsklige, Nattfalkarna, Dagen är kommen, Brudar i svart, Det som är dolt, Ett dödligt tillstånd, Virvelvind, Cyklonvarning, Järnnätter).

Jag köpte två av januariböckerna nya inbundna (Nattfalkarna, Ett dödligt tillstånd). Fem av böckerna fick jag i julklapp (Den omänsklige, Eufori: en roman om Sylvia Plath, Brudar i svart, Det som är dolt, Cyklonvarning, Järnnätter). En bok fick jag för recension (Virvelvind). En bok lånade jag (Dagen är kommen).

Sammanlagt läste jag tio böcker i januari 2022. Av dessa fick sju högsta omdöme (Den omänsklige, Nattfalkarna, Eufori: en roman om Sylvia Plath, Dagen är kommen, Ett dödligt tillstånd, Cyklonvarning, Järnnätter). Tre böcker (Brudar i svart, Det som är dolt, Virvelvind) fick högt omdöme.

Den bok jag läste i januari som jag tycker var månadens bästa är

Den omänsklige av Jonas Moström

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.