Onsdag kväll den 26 januari och torsdagen den 27 januari 2022: Rentvättat, utläst och antikt


 Kära dagbok…

Jisses så många tvättmaskiner jag körde igår kväll! Jag är så glad och tacksam för tvättmaskinen som vi fick av Annas snälla mamma och hennes L när vi hade bott här ett tag. Vi provade nämligen först om vi skulle klara att bara använda tvättstugan. Det gick sisådär. Nu är uppdelningen så att jag sköter veckotvätt i vår toppmatade maskin uppe i lägenheten och Fästmön sköter tvätt av till exempel lakan och handdukar nere i tvättstugan. Maskinen uppe i lägenheten känner av vikten på tvätten och det går att köra korta program när en inte har så hårt smutsad tvätt. Många kläder ska enbart köras i 30 grader nu för tiden (konstigt!) och det klarar vår maskin galant. Nu står två fulla torkställningar här i lägenheten. Den rena och torra tvätten får jag ta reda på i kväll efter jobbet.

Kycklingpasta och boken Järnnätter

En rikt tilltagen matlåda blev middag igår – och i kväll.

Det var en rikt tilltagen matlåda jag hade tagit fram på tining igår. Den räcker även till middag i kväll, den goda kycklingpastan med soltorkade tomater som Anna gjorde för ett tag sen. Gymnasisten fick lax till middag, men hade förstås även ätit varm mat till lunch. Jag brukar ta en varma koppen och ett par mackor samt ett kokt ägg till lunch när jag jobbar hemifrån. Det är tillräckligt för mig, jag rör ju inte på mig nämnvärt. Igår var dock ett litet undantag när jag tog en promenad efter jobbet för att hämta vårt nya påslakanset. Jag passade även på att ta ett IRL-samtal med ordförande eftersom mina mejl uppenbarligen inte kommer fram. Mycket irriterande! Ordföranden har bett nån att kika på detta. Det verkar vara nån inställning eller blockering.

Medan maskinen gjorde sitt kollade jag Återskaparna England, förstås. De sista avsnitten går visst den här veckan. Sen läste jag och det blev bokbyte igen. Jag har faktiskt läst tio böcker hittills i år! Igår blev det bokbyte från kvinnlig vänskap i Finland på 1940-talet till kvinnlig vänskap i England på 1980-talet och 2017

Böckerna Järnnätter och Bekännelsen

Bokbyte från kvinnlig vänskap i Finland till kvinnlig vänskap i England.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan working from home

Axeln är bättre och jag kunde jobba i lagom takt idag.

Jag har haft svårt att sova på nätterna den här veckan. Härom natten vaknade jag en gång varje timma, i natt vaknade jag vid halv tre-tiden och hade jättesvårt att somna om. Det är jobbigt och ganska utmattande, men ett tydligt tecken på stress. Axeln är tack och lov bättre, så jag tog tag i ett par jobb som har legat ogjorda ett tag på grund av smärtan. Med bara två korta Zoommöten idag kunde jag jobba i lagom takt, granska det jag åstadkommit och även ägna en del tid åt att leta bilder. Min nuvarande högsta chef tyckte vid ett möte idag att jag skulle jobba på jobbet och så kanske det blir framöver.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det som sagt rester och tvätthantering. Jag har tömt kattpottorna och fyllt på lite av den nya sanden för att blanda ut med den vanliga. Hoppas att det går hem hos Tisslingarna! Bäddat och vattnat krukväxter har jag också gjort, bara tråååkiga aktiviteter, alltså. Men nu blir det givetvis även läsning och Antikrundan. Boken jag började läsa igår är bra, Antikrundan är alltid bra. I kväll ska jag hänga med till Ystad.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag kväll den 26 januari och torsdagen den 27 januari 2022: Rentvättat, utläst och antikt

 1. Vad skulle vi göra utan vår läsning? Har bäddat ner mig och ska strax börja läsa Lisa Jewlls senaste. Jag har också vaknar väldigt tidigt det sista, i dag blev jag glad att jag lyckades sova ända till tio i fem😉Kram, hoppas du får sova bättre i natt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den dan jag inte kan läsa en bok är det lika bra att lägga sig ner och dö.
   Jag vaknar en gång i timmen varje natt, får aldrig sova ordentligt. Det tär. Brukar somna till hårt vid femtiden – men då ska jag upp 6.15… Ja ja…
   Sov gott – hoppas du kan sova överhuvudtaget!

   Gillad av 1 person

 2. Så jobbigt att komma i perioder när man sover dåligt, hoppas det vänder snarast.

  Jag vill aldrig mer vara utan egen tvättmaskin – enda gången jag använder den allmänna är vid tvätt av större ting och som måste torktumlas, har gott om plats på ”kontoret” så det funkar att torka sängkläder och handdukar också – men då ni oftast är 3 och jag är 1 1/2 så blir det skillnad på mängden förstås och då är det bra med tvättstuga 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är skitjobbigt! 😦
   Jo vi är tre men har fem rum… Fast ett är ju mitt hemmakontor/bokrum och ett är matsal. Jag hänger tvätt i matsalen ibland, men det går inte när vi ska äta där – vilket vi måste göra när vi är tre (liten matplats i köket, stora personer i hushållet). Men vi gör som du, tar stora saker som måste tumlas, typ lakan, handdukar och en och annan liten matta.
   Ha en go helg! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.