Söndagen den 29 augusti 2021: Tunga böcker, skördetider och stugsittning


 Kära dagbok…

Igår kväll blev det bokbyte igen. Nu har jag bytt till den bok jag köpte senast – och det var ju faktiskt igår. Boken jag hade fått för recension var en krigsroman, kan man säga, och mycket bra. Boken jag läser nu handlar om ett annat sorts krig, kriget mot sjukdom. Det är Marie-Louise Ekmans dagbok från maken Göstas sjukhusvistelse 2011-2012. Den är tung, men jag läser och är nästan halvvägs redan. Bananen på bilden har egentligen inget med det hela att göra.

Varför läser jag tunga böcker? Nej, det är inte för att jag vill må dåligt utan för att jag vill läsa om andra som har det värre än jag själv så att jag inte beklagar mig så mycket. Just nu är det jobbångest förstås. Det handlar inte bara om att återgå i tjänst efter sex semesterveckor. Det handlar om att återgå i tjänst och att det redan har börjat strula. Ja jag har läst jobbmejl igen, så sent som idag. Och jag vill ha till protokollet att det inte är på min nuvarande avdelning som det strulas utan på min ordinarie. Inget som har med den röriga avdelningen förvånar mig. Det som gör mig mest upprörd är att jag blir så jäkla… påverkad. Jag behöver inte bry mig så mycket förrän efter årsskiftet när jag ska tillbaka till helv… dit. I dagsläget känns det som att jag hellre hoppar framför tåget, faktiskt. (Det går precis här utanför.)

∼ ♦ ∼

Nånstans mitt på dan tuffade vi iväg från Main Street. Först åkte vi till Stormarknaden och letade efter en affär som vi sen hittade. Fast vi fick gå några mil först. Stormarknaden har verkligen blivit just stor. Hemskt, men vi överlevde och Fästmön kom därifrån med en papperspåse samt en påse matvaror.

Därefter åkte vi till Slottet. I Slottsträdgården fann vi en stunds ro, trots oro i kropparna. Vi skördade rödbetor, morötter, tomater och sallad samt provsmakade var sin physalis. I stället för fika tog vi en bananpaus. Solen tittade fram och understundom var det ganska behagligt.

∼ ♦ ∼

Till middag åt jag två kycklingkorvar och Annas hemgjorda potatisklyftor, egenodlade grönsaker från Slottsträdgården och en klick räksallad (två klickar, snarare). En Staropramen utgjorde pricken över i.

Kycklingkorv hemgjorda potatisklyftor grönsaker räksallad Staropramen

Kycklingkorv med Annas hemgjorda potatisklyftor, egenodlade grönsaker, räksallad och en Staropramen.

∼ ♦ ∼

Vi har diskuterat en kvällspromenad, men vi har båda tagit på hemmauniformen och kaffet har puttrat färdigt i moccamastern. Det blev kaffe på balkongen. Sen blir det stugsittning. Och tidig sänggång. Klockan 6.15 är det uppstigning för min del.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 29 augusti 2021: Tunga böcker, skördetider och stugsittning

 1. Då får man säga välkommen till vardagen igen då 🙂 Hoppas att du fick en behaglig första dag på jobbet, man är alltid lite ringrostig.. iaf jag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack. Dagen började med att min urladdade jobbdator inte ville ladda, men sen gick det bra efter en del trixande. Jag lyckades bli sen till två Zoommöten, ”bara”… Inga glömda lösenord, dock, där har jag koll. 😛
   I morrn kan det bara bli bättre. Till dess ska jag försöka vårda min ömma bakdel som inte är van vid stillasittande… 😳

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.