Fredag kväll den 9 april och lördagen den 10 april 2021: Mycket bra första halva av helgen


 Kära dagbok…

Vi är nu halvvägs in i helgen. Tiden går visst extra snabbt när en är ledig. Hittills har helgen varit mycket bra, till och med vädret (fast regn igår kväll och blåst idag). Jag hade en halvtimmes möte igår eftermiddag innan jag avslutade min arbetsvecka. Mötet kändes bra både under och efteråt. Att samtala med nån som en känner fattar galoppen direkt är… ganska ovanligt. Men bra, som sagt. Det återstår en del frågetecken att reda ut. Jag ser emellertid lite mer hoppfullt på framtiden, hoppas på en snabb lösning och försöker härda ut till dess. Det här ämnet lämnar jag nu fär denna gång med en bild av två av mina kära, Fästmön och Lucifer.

Anna och Lucifer i sovrummet

Två av mina kära i sovurmmet.


Vi for på en liten roadtrip efter jobbet igår.
Ut på landet, till Faringe och Thuns. Vi hade olika mål med trippen. Mitt främsta var nya gympadojor eftersom mina nuvarande är utslitna inuti. Sen följde det visst med lite annat i påsen också. Eller… det måste det ha gjort, för det stod över 2 000 kronor på kvittot…

Reeboklåda

Nånting mer än bara ett par Reebok borde jag ha kommit hem med, enligt kvittot…


Jag var ganska utsvulten när vi kom hem
och hade kört genom ett tilltagande regn. Då var det extra skönt att bara duka fram räkor och havskräftor med tillbehör. I glasen P.Lex, inköpt för ett tag sen, men orörd i skafferiet fram till igår när den las på kylning. Kvällen avslutades därefter med två avsnitt av One lane bridge, en lite konstig serie, som har HBTQ-tema.

Innan jag släckte lampan läste jag om Storvreta och Uppsala…

Storvreta och Uppsala i boken Skymningstid

Jag läste om Storvreta och Uppsala innan jag släckte lampan.

∼ ♦ ∼

I morse var jag uppe tidigt och gav katterna mat. Sen lyckades jag somna om och sov ovanligt länge. En liten stunds läsning och kaffe på sängen hanns med före uppstigning. Anna hade bestämt sig för att göra tårta, ett obeprövat recept. Jag höll mig undan från köket och tömde kattpottor, tog reda på ren och torr tvätt, bäddade och duschade. Nånstans mitt i allt åt vi lite frukost.


Jag ringde Slottsfrun och vid 12.30-tiden var vi på väg
till mitt första besök i Slottsträdgården och min första utomhusfika för i år. Det var blåsigt, men härligt och trevligt att träffa Slottsfrun och hennes syster.


Nånstans vid 15, 15.30 var vi hemma igen
. Vi gick igenom inköpslistan och medan Anna gjorde en beställning av hemkörning av varor gick jag till Korgtassen för att köpa det mest akuta samt middagsmat. Det blev wok med grönsaker och cashewnötter.

Öl och cashewnötswok

Lördagsmiddag.

Middagen har nu långstamt smält ner med kaffe på maten. Jag tror bestämt att det börjar bli dags att blanda till var sin GT – vi missade ju att fira internationella GT-dagen igår. Jag slår på stort och öppnar ginflaskan från Länna Bruk som jag fick i julklapp av Anna.

∼ ♦ ∼

I morrn firar vi födelsedag och jag ska åka och hämta Gymnasisten som ska återvända till oss och sin skola.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag kväll den 9 april och lördagen den 10 april 2021: Mycket bra första halva av helgen

 1. Hoppas din söndag blir lika bra! Här blir det nog en kombo av städ, tvätt och vila- vi firade födelsedag i familjen igår. Kram!

  Gilla

 2. Låter som ni haft fina dagar med gott att äta också.

  Jag fick en GP av Pinglis på påskledigheten, nån mix med bla gin och påskmust 🙂

  Gilla

 3. Tofflan skriver:

  Jepp, det har blivit lite mycket av det goda, vilket har satt sina tydliga spår…

  Men GP… Var det gott??? Vi är konservativa och kör vanligen med gin, indian tonic, citronklyfta och is.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.