Onsdag kväll den 31 mars och skärtorsdagen 2021: Katter och andra figurer samt stora ägg


 Kära dagbok…

Lucifer i Annas fåtölj

Snarkande katt.

Jag försökte slappa lite på eftermiddagen igår, men det gick sisådär. Lucifer var betydligt bättre på det där han låg i Fästmöns fåtölj och snarkade. Ja, jag ljuger inte – katten snarkade.

När Anna hade avslutat sin familjeaktivitet möttes vi upp i Kvarnen för att med var sin varukort handla påskmat och annat. Nån middagsmat följde inte med hem så vi fick äta halloumiburgare hos Phil.

Så traskade vi hem med våra kassar och ryggsäckar. Det hade börjat skymma, men solnedgången såg vi inte förrän hemma, genom köksfönstret. Båda fotade, fast det blir ju aldrig lika vackert som i verkligheten.

Vi tittade lite på TV, bland annat Återskaparna. Och så åt vi lite för-påskgodis – en måste ju kvalitetssäkra. Var sitt kinderegg blev det också. Trots att vi var nyktra (jag var den enda som druckit alkohol och det var en starköl till maten) hade vi klara svårigheter att få ihop leksakerna. Spindelmannen i tre delar var ett helvete att få ihop. Nu står han i alla fall tillsammans med en och annan helig figur och andra kindereggleksaker i kastet i köket.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag inte först. Men det blev ändå jag som fixade kaffe på sängen. Jag läste ut den fjärde delen i Dimön-serien och bytte boken om ett märkligt experiment mot en julklappsbok från arbetsgivaren om blåmärken och hemliga tanter.

∼ ♦ ∼

Efter frukost och duschar tuffade vi ut till Förorten med påskägg till pojkarna O. Den store pojken O hade gjort var sitt till oss också, var sitt STORT påskägg Vi fick gott fika och en liten pratstund även med en skygge Igor Katt och Maja Katt, storasyster till Citrus och Lucifer och äldsta dotter till Mini.

∼ ♦ ∼

Nu är ugnen på värmning och vi ska laga till påskmat till middag idag. Det blir lite enkelt med ägg, sill, Janssons frestelse, kokt potatis, knäckebröd och ost.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 31 mars och skärtorsdagen 2021: Katter och andra figurer samt stora ägg

  1. Hoppas ni får en fin påsk! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.