Tisdag kväll den 9 mars och onsdagen den 10 mars 2021: Underhållning i livet
Kära dagbok…

Citrus ser nåt spännande uppspärrade ögon

En av våra solkatter, Citrus, spanar på en solkatt.

Livet med familjen Katt blev mer underhållande än jag hade kunnat föreställa mig. Visst blir jag trött på alla katthår precis överallt. Inte är det roligt att torka upp spyor med hårbollar i heller eller tömma kattpottorna på skit och kissklumpar. Eller lyfta kartonger med sand som väger åtta kilo styck. Men jag älskar verkligen katterna och ser dem som våra, inte bara Fästmöns, numera.

Jag undrar verkligen vad mamma tänker där uppe i himlen. Mamma, som överförde sin rädsla och sitt ogillande av katter till mig – till dess att Mini fick Citrus och Lucifer. Två hjälplösa, blinda kattungar utan öron går inte att vara rädd för. Och nu är de del av min familj.

Det roliga med katterna är att de har tre olika personligheter. Just nu är till exempel Citrus väldigt sällskapssjuk. Citrus är näpen och söt, men definitivt ingen knäkatt. Jag brukar säga att hon har autistiska drag. Nu kan hon tänka sig att bli buren typ en minut och även sitta i Annas knä i två minuter. Om dagarna när jag sitter i Bokrummet och jobbar vid mina datorer händer det att hon ligger i en stol bredvid eller på mattan. Ibland kommer hon fram till min högra sida och gnussar sig lite, för hon vet att i den översta skrivbordslådan i högra hurtsen finns en liten skål med kattgodis.

Citrus tittar lystet på kanelgiffel

Fikatajm!

Igår eftermiddag var hon emellertid mer intresserad av kaffebröd. Hon kanske tror att hon är människa..? Söt var hon i alla fall när Anna och jag skulle ta en fika tillsammans på eftermiddagen. Anna hade varit och handlat och köpt oss var sin kanelgiffel. Alltså var sin till oss människor. Men Citrus hoppade upp på pallen och satte sig vid bordet, redo att fika med oss. Hon fick förstås inte smaka kanelgiffel. I stället blev det kattgodis från skrivbordslådan lite senare. Fast kolla in den lystna blicken på bilden här intill! Du förstår väl, kära dagbok, hur svår hon är att motstå..?


Igår på seneftermiddagen låg både Lucifer och Citrus i soffan.
Det händer inte så ofta, för Citrus tycker att brorsan är lite för påflugen ibland. Jag hade legat och vilat en stund i sovrummet – naprapatens framfart över min rygg satte sina spår och jag hade som träningsvärk i rygg, rumpa och ben. När jag kom ut låg de där och halvsov. Men när de hörde att nåt var på gång i köket vaknade de till liv. De är ena riktiga matfriare, båda två. Ändå är de inte tjocka. Att försöka motstå sötnosarnas bedjande ögon och strykningar runt benen kan vara mycket svårt.

Vi människor då… Vad gjorde vi igår kväll? Oron fortsatte att mala inuti och jag fick aldrig telefonsamtalet jag väntade på. När jag kollade nyheterna gissade jag varför. Sen är det inte säkert att det här telefonsamtalet leder till nåt alls. Men jag måste vara lite hoppfull, annars går jag under. Jag mår inte alls bra i allt detta just nu. Som så ofta sätter det sig i kroppen, nu senast i ryggen. Igår kände jag mest en förlamade trötthet. Anna tvingas som vanligt att vara stark. Igår lagade hon mat som så ofta. Det blev köttfärslimpa till Gymnasisten och henne själv. Jag hade tinat kycklingköttbullar som Anna hade gjort tidigare. Alla tre åt vi färskpotatis, gräddsås, lingon och smörgåsgurka till. I mitt glas var det mjölk. Mycket, mycket gott!

Kycklingköttbullar potatis sås gurka lingon mjölk

Kycklingköttebullemiddag.


Fram till sista avsnittet för säsongen av Lyckoviken
satt jag mest och läste. Jag kan verkligen rekommendera Mariette Lindsteins böcker om sekten på Dimön! Just nu läser jag den tredje delen som har fokus på barn i sekten. Att författaren har upplevt ett och annat vad gäller sekter är väldigt tydligt. Hon är väl förtrogen med det hon skriver om. Jag skulle vilja kunna skriva som hon…

Till Lyckoviken intog vi ostar, kex och färskostfyllda paprikor samt ett och ett halvt glas appassimento. Äntligen blev jag lite varm!

Ostassiett ostfyllda småpaprikor vin o boken Sektens barn

Goda ostar, kex, paprikor, vin och litteratur…

∼ ♦ ∼

Termometern visar minus 6 komma 3 utomhus

Vinter i Uppsala igen, tyvärr.

Tyvärr, känns det som, vaknade jag idag. Det tycks ha blivit vinter igen, för temperaturen var nere på -6,3 grader och under morgonen snöade det lätt. Ganska OK ändå att slippa ge sig ut och kunna jobba hemifrån i stället. Jag hade ett bra och ganska långt arbetsmöte via Zoom på förmiddagen, men det höll på att gå om intet. Annars var det det sedvanliga pysslet med… jag vet inte vad. Eller jag vågar inte skriva om det här. Det snokas ju. Fast mina personliga dagboksanteckningar, tankar och känslor ska somliga inte ens försöka censurera.

I kväll jobbar Anna, så jag har fixat ätbar middag, dock förberedd av Anna, till Gymnasisten. För egen del åt jag fisksoppa som Anna hade köpt från Korgtassen igår. Detta kompletterade jag med ett gott bröd.

Jag var till Butiken på hörnet och köpte två fullkornsbullar. En tog jag till lunch, den andra till middagen. Det blev ingen längre kafferastpromenad idag heller eftersom det var så jäkla gråkallt.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag ringa Annas snälla mamma och därefter plocka ihop en kasse med böcker till henne. Förhoppningsvis går nya bilen igenom besiktningen i morgon förmiddag så att jag kan åka över med böckerna senare på dan. Jag har nämligen unnat mig en flexledig dag i morgon.

∼ ♦ ∼

WordPress har gjort om redigeraren och panelen igen utan att informera användarna i förväg. Jag är glad att jag inte köpte mer utrymme, för när detta tar slut ska jag nog söka upp en annan bloggplattform. Det är inte bara fult gränsnitt, det är rörigt också backend. Ett par saker var emellertid ganska bra i hybrideditorn, bland annat att taggar ligger i högerspalt. Jag testade att skriva cirka hälften av detta inlägg i hybrideditorn, men sen kom jag på en workaround så att jag kan jobba i den klassiska redigeraren igen. Ett tag till, i alla fall.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 9 mars och onsdagen den 10 mars 2021: Underhållning i livet

 1. Mösstanten skriver:

  Det är kanske mycket hos WordPress som jag inte begriper. Vad är hybridefitorn

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du menar hybrideditorn? Min egen, lite ironiska benämning av det mellanting/den blandning den nya redigeraren är.

   Gilla

   • Mösstanten skriver:

    Jag ser ingen skillnad på editerades. Den är som den har varit länge. Men vad som retar mig är att jag inte kan klura ut hur jag ska ta bort en etikett som jag inte vill ha kvar.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det finns klassisk redigerare och blockredigerare. Den jag benämnde hybrid är ett mellanting. Jag föredrar den klassiska. Förstår mig inte på den nya blockredigeraren. Jag vet ju inte vilken du använder, men en etikett, dvs ett ord, en tagg, som du har gjort en etikett av, ska ha ett kryss på sig. Klicka på krysset så försvinner ordet.
    Hälsn Ledig idag 🤓

    Gilla

   • Mösstanten skriver:

    Tack för upplysningen. Det ska jag prova. Jag använder blockredigeraren så det är kanske inte så konstigt att jag inte har märkt någon förändring.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Om du använder blockredigeraren tror jag att etiketterna finns i högerspalten. Men jag är inte säker, för jag använder ju inte den redigeraren, som sagt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.