Måndag kväll den 8 februari och tisdagen den 9 februari 2021: Vad hjälper det att himlen är underbart blå?


 Kära dagbok…

Det blev kväll igår också. Det jag hade fått mig intryckt i örat bet sig tyvärr kvar. Ett utlovat efterföljande samtal på eftermiddagen kom inte. Jag hade inte tänkt äta nåt till kvällsmat, men jag tog ett par rostade mackor och lite yoghurt på kvällen. Sen fick jag energi att dammsuga hela lägenheten, så nu knastrar det inte så mycket under tofflorna. Sopa kattsand i hallen kan en göra hundra gånger om dan. Dammade lite halvhjärtat också.

Dammsugaren from hell

Vi gick ett varv i lägenheten igår kväll.

 

Mona Sahlins bok Makt Lös

Ensam.

TV-serien Atlantic Crossing visade upp svenskarnas svek. Jag tror att det som skildras stämmer ganska väl med sanningen. Och sånt som är sant kan ju som bekant upplevas som farligt och hotfullt.

Jag läste en hel del. Boken om Mona Sahlins sista dagar ”vid makten” är en tung liten bok. En får läsa och tänka, så att säga. Och känna. Känna hur ensam Mona Sahlin var när drevet gick. För det hjälpte föga att hon erkände att hon hade gjort fel och att vissa så kallade fel både då och nu känns som en piss i havet jämförelsevis. Jag vet ju hur den här berättelsen slutar, men jag kan inte hjälpa att jag undrar om det inte fanns nån enda som stod upp för Mona Sahlin. Jag ska läsa vidare och ta reda på det!

Natten blev förskräcklig. Jag vaknade klockan två och kunde inte somna om förrän vid fyra-tiden. Och då hade jag lagt mig i soffan i Salen med pappas gamla morgonrock över mig. Katterna blev konfunderade och Lucifer hoppade upp, men det var lite för trångt på soffan för oss båda.

∼ ♦ ∼

Minus 15 komma sju grader ute 19 komma tre inne

Skitkallt, på ren svenska.

Temperaturen sjönk igår kväll. Jag glömde kolla termometern när jag drack kaffe i köket i morse, men kvart över åtta, ungefär, var det nästan 16 minusgrader. Sen steg det. Lite. Skitkallt, på ren svenska alltså. När ska det vända, när ska vi få vår? Det tycks dröja. Men om väderappen stämmer blir det lite varmare till helgen.

I veckan fyller Fästmöns äldste son jämnt. På grund av rådande pandemi och annat hoppas vi kunna fira på nåt sätt på lördag eftermiddag. Pandemin – och kylan – krånglar till det hela, men vi ska försöka göra det bästa vi kan för att han ska känna sig uppvaktad.

∼ ♦ ∼

Det blev en sen kafferastpromenad idag. Jag hade ett möte med chefen. Två veckor fick jag på mig att snickra ihop ett material ovanpå det andra jag har tagit in. Varför känner jag mig trots det värdelös? Helt jävla värdelös för att jag säger vad jag tycker? Jag vill varken vara uppviglare eller språkrör, men snart tystnar jag för sista gången. Tågen går farligt nära. Vad hjälper det att himlen är underbart blå när hela tillvaron kantrar?


Men jag blev visserligen tilldelad en delikat arbetsuppgift,
en uppgift som jag först kände var mig övermäktig. Självförtroende? Det finns folk som tror att jag har sånt, men efter livets alla törnar är det si och så med det. Efter lunch skickade jag iväg ett förslag och nu väntar jag på återkoppling från de närmast involverade.

”Jajamens!

som Bosse J brukade säga, ett förslag gick iväg. Du läste rätt. Jag har levererat nåt som ryms inom mitt gebit. Därmed inte sagt att förslaget är godkänt eller ens OK på nåt vis. Men jag har försökt ha målgruppen i fokus.

∼ ♦ ∼

Jag fick en annan delikat uppgift under eftermiddagen, att bevaka ett besök. Detta är på sätt och vis en del av mitt eventuellt kommande förtroendeuppdrag. Jag har fått omdömet att jag är trevlig och skulle passa för uppdraget, hör och häpna! (Jag hör Bosse J:s utrop för andra gången idag.)

∼ ♦ ∼

Anna har köpt torskrygg till middag och jag ska försöka delta i måltiden och äta. Två knäckemackor med ost blev lite lite till lunch. Lyckoviken väntar senare.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.