Söndagen den 31 januari 2021: Det var den dagen, det


 Kära dagbok…

I morse vaknade jag lite tidigare än igår. Med betoning på lite. Nästan ögonblickligen efter att jag hade slagit upp mina ljusblå började jag läsa. Jag var i slutet på boken, hade typ 80 sidor kvar, och jag hade inte listat ut hur saker och ting hängde ihop. Fästmön läser också en bra bok just nu, om än annorlunda spänning än mina kriminalromaner. Givetvis ska jag låna boken av henne när den är utläst. Men inte nu. Nu bytte jag från en bok om en försvunnen kvinna till en bok om en kvinna som kanske måste lämna allt. Boken jag ska läsa nu är del två i en serie som kallas lite olika. Jag väljer att från och med nu kalla den Dimön-serien. Det var ju så att jag vann den senaste boken i serien, del fem, i fredags. Nu måste jag läsa ikapp. Första delen läste jag redan förra våren. Igår införskaffade jag alltså uppföljaren.

Det behövdes lite insater i hemmet idag. Familjen Katt och vi har lite divergerande uppfattning om heminredning, men det kanske inte är det mest väsentliga att alla mattor ligger rakt…

Inredning a la katt

Inredning enligt Familjen Katt.

Jag hade bilen full av textil och kläder som skulle till åtvinningscentral. Lusten att köra bil när det är snorhalt och skitkallt är inte stor och jag fick verkligen bita ihop och ta mig samman för att göra detta. Och vet du, kära dagbok, jag klarade av det! Inte tack vare att nån peppade mig utan jag gjorde det på egen hand. Under tiden gick Anna och handlade. Hemkomna igen var det dags för nästa uppgift. På min lott föll som alltid dammsugning, medan Anna fokuserade på Pojkrummet. Vi tog en liten fikapaus mitt i – för att vila örona. Vår dammsugare låter verkligen som Dammsugaren from Hell. En blir hörselskadad varje gång en suger. Så överst på önskelistan står nu dammsugare. Jättekul – NOT. Nödvändigt att ha – DEFINITIVT. Sen torkade jag golv, men bara i hallen. Det golvet kan en just nu torka hur många gånger som helst… Anna lyckades som grädde på moset vippa ut en blomkruka i Pojkrummet – just när hon trodde att hon hade städat klart. Har en inte jobb så skaffar en sig.

Till middag blev det Korgtassens kycklingwok kompletterat med cashewnötter. Sen for vi ut till Förorten för att hämta Gymnasisten och hans skolgrejor. Fy te rackarns så tunga skolböcker… I morrn ska han upp och gå till skolan och hans mamma ska gå till jobbet.  Själv fortsätter jag att jobba hemifrån.

Kycklingwok

Söndagsmiddag med pinnar.

∼ ♦ ∼

Vi har sett När livet vänder om Inger i UppsalaMissade du programmet, kära dagbok, kolla SvT Play. Kvällskaffet blev nästan kallt under programmet, det var så gripande. Nu återstår Tunna blå linjen innan det blir läggdags. Det var den dagen, det…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 31 januari 2021: Det var den dagen, det

 1. Det där med städning, tänk att man tycker det blir dammigt så fort, och jag förstår att ni som har katter… det gör ju inte saken bättre, men, dom är ju charmiga så det får man ta 🙂

  Jag skall ta en omgång i badrummet nu innan det blir en promenad i solskenet

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det blir damm och katthår här och även mer smuts rent generellt eftersom vi bor så centralt och det kommer in skit. Vi behöver dammsuga minst en gång i veckan. På vårarna, när katterna fäller, behöver vi dammsuga ännu oftare… 😦 Men jaaaa… De är så gulliga. ❤ ❤ ❤

   Soligt här också idag. Bilder i kvällens inlägg! 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.