Måndag kväll den 18 januari och tisdagen den 19 januari 2021: Höjdpunkter och sånt en inte blir gladare av, precis


 Kära dagbok…

Superpresentkort från arbetsgivaren i julklapp 2020

Jag har beställt ett presentkort på Akademibokhandeln för superpresentkortet, en julklapp från min arbetsgivare 2020.

Egentligen finns det inte så mycket alls att berätta om gårdagskvällen, men ett par saker vill jag ändå nämna. Den ena är att jag löste in julklappen från arbetsgivaren. Nu har jag beställt ett presentkort på Akademibokhandeln på 800 kronor. Ja, det är en gentil julklapp med en stor summa och nej, Akademibokhandeln är inte den bästa bokhandeln, men… 800 pix går alltid att göra sig av med när det handlar om böcker. Då behöver böckerna inte ens stå på min inköpslista! Ett par nyutkomna böcker har jag bett författarna om att få för recension, men de hänvisar till att förlaget tar det beslutet. Märkligt nog är det samma förlag, Forum, och jag får väldigt sällan recensionsexemplar där ifrån. Har jag möjligen förargat förlaget? Kanske det. Tur att andra förlag är desto generösare. Och min arbetsgivare, som sagt. Det kan bli en hel del böcker för 800 kronor, för när jag tänker efter behöver jag ju inte köpa nyutkommet utan kanske en hög med pocketböcker.

Utöver detta var kvällens höjdpunkt igår middagen. Jag tinade upp kycklingpannbiffar som Fästmön hade gjort till mig samtidigt som hon gjorde kycklingköttbullar till jul. Nu delade vi systerligt på biffarna. Jag kokade potatis och gräddsås och så hade vi lingon och smörgåsgurka till. Anna kokade blomkål också, men den fick hon ha för sig själv.

Kycklingpannbiffar med potatis gräddsås lingon och gurka

En av gårdagskvällens höjdpunkter: middagen.


Resten av kvällen läste jag mest. Annas snälla mamma
ringde sin dotter och det blev överenskommet att jag kör oss inklusive henne i min bil på fredag. Det enda TV-program jag såg var Aktuellt och det handlade som vanligt mest om corona, presidentvalet i USA och en dödsolycka i Sverige. En blir inte gladare, precis, även om en blir mer upplyst…

∼ ♦ ∼

I morse fick jag sova ända till tio i sex. Då tyckte Lucifer att det var frukostdags. Jag klev upp och serverade lax och gick sen och la mig för att slumra till 6.15. Då tömde jag kattpottorna och hann säga hej till Anna innan hon gick och jag hoppade in i duschen. Efter min egen frukost (inte lax, men yoghurt), medan min datorutrustning startade, plockade jag ur ren disk ur diskmaskinen och startade dagens första tvättmaskin.

Dagen jag vaknade till var grå, men det är fortfarande vinter. Nu när jag tittar i väderappen ser jag att det ska snöa i morrn. Sen blir det blidväder med plusgrader och regn från torsdag. Runt söndag ska det snöa igen och bli kallare. Inte ens vädret gör en gladare. Jag tog i alla fall sedvanlig kafferastpromenad på förmiddagen, för se ljus och luft behöver vi alla, även jag. Idag blev det en tur upp till Höganäsparken. Jag insåg att det dröjer innan naturen blir grön

 

Och under kvarten jag var ute hade det uppenbarligen pågått en kattchatt…

Kattchatt

Kattchatt?

∼ ♦ ∼

Data artist knapp

Ibland får vi showa jobba.

Vi har haft flera incidenter samtidigt på våra system på jobbet. Det har ställt höga krav på medarbetarna, men de har jobbat på bra och löst det mesta, det vill säga det som vi själva kan göra nåt åt. Andra systemägare får förstås fixa sina egna system efter att vi har påtalat att de inte fungerar för våra användare. Det har varit pressat igår och idag och eftersom det är terminsstart har trycket på vår servicedesk varit hårt. Vår ledning tyckte att det var läge att ha tre (3) planeringsdagar den här veckan (vem har ingen vidare koll på terminsstart..?). En del av dem tvingades showa jobba med incidenterna. Själv blev jag inte inkallad som kommunikatör trots att det ska vara min uppgift. Ibland förstår jag noll och intet och gladare blev jag definitivt inte när jag insåg detta. Jag flyr verkligheten och läser ut min bok på gång och kollar på Lyckoviken i kväll.

∼ ♦ ∼

Jag läste en krönika om ansvar och den svenska coronastrateginJag läste den i Pravda* på nätet. Till min stora förvåning tyckte jag att den var bra. Lena Mellin är klok. Klicka på länken i första meningen på det här stycket och läs, får du se vad du tycker.

∼ ♦ ∼

*Pravda = Aftonbladet, lite ironiskt, så där


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 18 januari och tisdagen den 19 januari 2021: Höjdpunkter och sånt en inte blir gladare av, precis

 1. Presentkort är bra presenter tycker jag. Vi fick också det som julklapp av facket, en sk. Avestadaler som man kan använda i dom flesta butikerna i stan. Bra sätt att även ge lite extra stöttning åt dom lokala handlarna.

  Av företaget fick vi en låda med juldelikatesser.. en del gotte var det i den, men även saker som inte tilltalar mig alls. Presentkort är bäst 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ibland är det lite trist att alltid bara få presentkort från arbetsgivaren.Men det här presentkortet hade ett ganska stort utbud och här fanns säkert alltid något för alla. Dessutom var det väldigt generöst med 800 spänn. Från facket får vi aldrig något. Den här julklappen var från universitesförvaltningen. Från avdelningen kom det visst nån äcklig mörk choklad i ett kuvert hem i brevinkastet. Jag gillar inte bitter mörk choklad, men den är säkert fin. Har försökt prångla på Anna den, utan framgång. Kanske hennes mamma? Min svärmor föredrar mörk choklad.

   Anna fick fina ljusstakar av sitt företag samt också delikatesser, bl a en korv som ligger i kylen och ser äcklig ut. 😛 Ingen av oss vill äta den. 😆

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.