Torsdagen den 15 oktober och fredagen den 16 oktober 2020: Rött guld igår, torrt löv idag


 Kära dagbok…

Eklöv brunt med droppar på brädor

Rött guld igår, dött löv idag…

I eftermiddags kom jag hem. Jag känner mig helt dränerad, helt slut, som det torra eklövet på bilden. Dropparna på lövet är mina tårar, dem jag, till skillnad från lövet, har lyckats hålla inuti dessa sjäsligt plågsamma dagar. Ärligt talat hade jag brustit om jag inte hade haft fina kollegor nära, personer jag uppskattar och litar på, som trots allt kan tänka sig att dela en måltid, dela en glas eller bara prata en stund med mig.

Om nånting inte så bra sker med mig efter de här lunch-till-lunch-övningen… då menar jag om jag till exempel smittas av coronaviruset och får covid-19 eller om jag faktiskt gör det där hoppet framför tåget… Kära dagbok, vet då att det är min arbetsgivare som är ansvarig. Min arbetsgivare, som utsatte mig för denna plågsamma övning, som fick mig att känna att jag inte duger som medarbetare och som tyckte att jag inte var värd att skyddas mot helvetesviruset utan kunde skickas bort tillsammans med runt 15 pers (vi var ursprungligen 19, så vad hände med fyra..?) som jag inte umgås med varje dag. Den arbetsgivare, som kan göra detta mot sina medarbetare… Hur är den funtad? Hur mycket är medarbetarna värda? Hur lätta är medarbetarnas värden att man inte blinkar när man utsätter dem för livsfara? Hur utbytbara är vi? Jag, som älskade mitt jobb för bara fyra år sen, har äntligen förstått mitt ringa värde idag.

∼ ♦ ∼

Tre komma sex på morgonen

Kylig torsdagsmorgon.

Torsdagsmorgonen var kylig. Jag var glad och tacksam för min hittills oanvända lättviktshoodie. Den över en vanlig hoodie höll mig riktigt varm. Jag gick till jobbet och jobbade 2,5 timmar. Därefter blev det en bussresa till Söderfors herrgård för övningen som skulle göra mig en bättre medarbetare.

Söderfors herrgård är ett renoveringsobjekt. Renovering har pågått och pågår. Hur man ens kan välja detta ställe till sin medarbetare övergår också mitt förstånd. De som arbetar på herrgården gjorde verkligen sitt bästa, men…

 


Låt mig lista några av de saker som var… mindre bra,
förutom själva medarbetarskapsövningen i sig. För att allting sammantaget… ja, du fattar kära dagbok.

 • Den hyrda bussen till Söderfors var sen. Vi fick stå och frysa.
 • Det var så trångt för benen i bussen att jag fick slänga upp fötterna över ryggstödet snett framför.
 • Redan vid incheckningen kände jag mögellukten.
 • Det var alldeles för tätt dukat till lunch.
 • Lunchen första dagen var för liten – jag gick hungrig från bordet.
 • Lunchen andra dagen var för stabbig – jag fick lämna halva portionen.
 • Kaffet tog slut vid lunchen – och vid kaffepausen på eftermiddagen.
 • Det fanns ingen tvål på nån av de fyra toaletterna i kurshuset. På en av toaletterna fanns inget handtorkningspapper. På en av toaletterna fungerade inte lyset. Trots post-it-lappar om detta på dörrarna var det inte åtgärdat dag två – men lapparna var borttagna.
 • Vatten var inte påfyllt i kurslokalen dag två.
 • Upp till mitt rum var det en smal och läskig trappa, som inte var skön att gå i för mitt onda knä.
 • På toaletten var det så trångt när jag skulle sitta på toa att jag var tvungen att sitta snett med benen.
 • Det var dålig spolning på toaletten.
 • Det fanns inget varmvatten i handfatet – dock i duschen, tack och lov.
 • Vid varje övning är en person i förväg ombedd att blogga på avdelningsbloggen. Hittills har det varit enbart positiva blogginlägg, så man förstår ju hur valet av skribenter har gått till.

Asså… nu orkar jag inte berätta mer elände. På pluskontot då? Ja där platsar följande:

 • Vädret i Söderfors var betydligt bättre.
 • Det var roligt att träffa kollegor, vissa hade jag inte träffat sen i mars.
 • Samtalet före middagen på torsdagen var guld värt.
 • Torsdagskvällens middag, torskrygg, var mycket god. Och så var det citronfromage till dessert!
 • Det var dukat med linneservetter.
 • Kursledaren tackade mig efteråt för att jag hade varit aktiv och engagerad min situation till trots. (Jag berättade om läget först innan sista övningen samtidigt som jag berättade att jag vägrade ställa upp i den övningen annat än som observatör.)
 • Jag hade en dubbelsäng helt för mig själv och kunde somna till bruset från en härlig platt-TV.
 • Tapeterna i mitt rum, Elefantrummet (?), var snygga.

Här är några bilder:

∼ ♦ ∼

Nu ska jag dricka vin med Fästmön, gosa med Familjen Katt och göra allt för att glömma vissa saker. Tyvärr är det måndag snart. (Mer om vinet kommer i ett separat inlägg under helgen.)

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdagen den 15 oktober och fredagen den 16 oktober 2020: Rött guld igår, torrt löv idag

 1. Det låter verkligen inte som en rolig resa! Och hur kan man inte ha tvål på toaletterna??

  Gilla

 2. Ajaj…Skönt att vara hemma igen….Hoppas helgen blir fin! Kram på dig

  Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  Nej, det verkar inte så smart att ordna en sådan kurs, eller vad det kallas, nu när smittan stiger i Uppsala och även på andra platser. Och hur kan man inte ha tvål på toaletterna? I dessa tider när vi ska tvätta händerna med tvål och vatten hela tiden? Hoppas att allt gick bra hälsomässigt ändå.

  Gilla

 4. Tofflan skriver:

  Programmet påbörjades i september och vi är indelade i tio grupper, tror jag. Men när smittspridningen ökar finns det inga som helst skäl till att inte göra en paus i programmet. Det känns inte som om jag har en särskilt omtänksam arbetsgivare.
  Även om herrgården renoverades så var vi gäste där under ett dygn. Hur svårt kan det vara att sätta ut fyra pumptvålar? Tydligen omöjligt.
  Jag vet inte hur det gick hälsomässigt. Det räcker med att en av oss i gruppen – eller i personalen – bär på virus så kanske resten blev smittade. Skitjobbigt att tänka på!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.