Onsdag kväll den 7 oktober och torsdagen den 8 oktober 2020: Snällhet och en ren dag utan dusch och middag


 Kära dagbok…

Onsdagskvällen blev inte som jag hade tänkt, men mer aktiv och bättre. Att försöka aktivera mig och göra nyttiga, bra eller bara vanliga saker är ett verktyg att få mig igenom ångesttunneln och ut på andra sidan. Det fungerar för mig i nio fall av tio, så just för mig är det ett bra verktyg. 

Jag tog bilen och åkte upp till jobbet för att hämta mitt paraply. Sen ringde jag Annas snälla mamma innan jag åkte därifrån och sa att ”nu dyker jag upp hos dig om fem, tio minuter”. Hon stod redan vid bommen hemma hos sig och väntade när jag kom. Jag levererade min bokkasse med några böcker som jag tror att hon inte har läst och hon återlämnade en kasse böcker som hon har lånat av mig tidigare och läst ut. Hennes kasse har jag fyllt på här hemma med rätt delar i de olika serierna hon läser. Leverans blir eventuellt i helgen. I hennes bokkasse fanns, förutom de utlästa böckerna som hon skulle lämna tillbaka till mig, även en flaska vin – ”för att du var så snäll och kom”. Asså verkligen… Jag lånar ut böcker gratis till dem som är snälla och de behöver inte ”betala” för det på nåt vis. Men jag tackade och tog emot vinflaskan och insåg att det var ett riktigt bra och fylligt italienskt vin jag hade fått. Kära dagbok, har du nånsin hört om en sån snäll svärmor???

 

Citrus i Bokrummet

Jo det är rätt färg, enligt Citrus.

Efter bokbytet åkte jag och handlade lite som behövdes hemma. Ytterligare ett ärende blev det innan jag kunde köra ner i garaget och parkera. Lite snett… Jag är fortfarande inte van att ha en sån lång bil…

Jag kunde konstatera, med Citrus hjälp, att ett par hyllplan jag fått hade korrekt färg jämfört med min smala bokhylla. Nu gäller det att de passar måttvis i själva hyllan. Det blir ett roligt projekt att stuva om där och få in två nya hyllplan att fylla, kanske rentav i kväll. Jag behöver fundera lite först hur jag vill ha det. Jag får säkert mer hjälp av familjen Katt att organisera det hela.

Citrus fick jag smörja ganska lätt både igår och i morse. Nu återstår bara i kväll och i morrn med salvan för henne. Såret har läkt bra.

Kvällsmackor kexchoklad och Lucifer framför TVn

Äntligen kvällsmat!

Klockan var närmare 20 när jag stod i köket och fixade ett par rostade mackor till kvällsmat. Kvällsmatsassietten kompletterades med en kexchoklad. Moccamastern puttrade – och mobilen ringde. Jag skulle ha haft ett viktigt onlinemöte idag på eftermiddagen, men det flyttades fram till i morgon eftermiddag i stället.

Typ en tio i åtta hällde jag ner mig i fåtöljen, åt mina mackor och slöglodde på TV. Den här säsongen tänkte jag följa Bonde söker fru, bara för att… det inte finns så mycket annat att se eller göra och jag kan faktiskt inte läsa jämt. Lucifer tyckte att jag skulle titta på honom i stället och ställde sig framför TV:n. Nej, gubben, din pappa var uppenbarligen inte glasmästare… När katten ställde sig på bakbenen och la framtassarna ovanpå TV:n fick jag resa på mig och sjasa bort honom. Så har han inte gjort tidigare. Sen tog det några minuter och plötsligt låg alla katter och sov på sina favoritställen. Mamma Mini hoppade upp till mig en stund innan hon bestämde sig för fällen på soffan.

Mini närbild

Mamma Mini.

∼ ♦ ∼

Utanför fönstret i Bokrummet oktober 2020

Solen lyckades bara korta stunder tränga igenom de tjocka molnen.

Idag på förmiddagen var det aviserat att vi varken skulle ha varmvatten eller värme fram till klockan elva. Varmvattnet kom tillbaka först vid 13-tiden. Jag satt och jobbade intensivt från klockan sju och höll på att glömma att väcka Gymnasisten. Men det var ingen fara, för ingen av oss kunde duscha på morgonen eftersom avstängningen gällde från klockan sex. Jag blaskade av mig i ljummet vatten, åtminstone. En dag utan dusch klarar jag.

Inget regn i morse eller under dan, men sen ska det regna flera dar i rad. Det var bara ett måste att hämta hem paraplyet igår. Solen försökte tränga fram genom de tjocka molnen utanför Bokrummets fönster. Den lyckades endast korta stunder. När en jobbar hemma är det faktiskt bättre att det inte är sol utanför, för då måste jag dra för gardinerna så att det blir alldeles mörkt.

Jag har jobbat på vid datorn hemma, men jag har också tömt kattpottor och gått med sopor samt tvättat här uppe i badrummet som en galning. Citrus har jag fått borsta några tag, långt ifrån tillräckligt. Mackor till lunch inklusive banan och go-fika med Gymnasisten på eftermiddagen. Middag glömde jag visst bort. Ikväll ska jag få äran att hämta hem Anna från jobbet i nya bilen.

∼ ♦ ∼

Idag har jag varit på Toyota Uppsala och sagt upp bekantskapen. Verkstan, som skulle titta på och åtgärda den gnisslande remmen, som sa att de hade gjort det och som sen uppenbarligen inte hade gjort det de skulle. Jag hittar ingen anteckning på serviceprotokollet att nån rem var åtgärdad heller, jag har det bara muntligt. Remmen var helt av på ett ställe och nästan av på ett annat. Jag skulle ha kunnat riva upp himmel och jord, stämt dem, krävt dem på ersättning med mera. Men fan… jag orkar inte. Och ord står mot ord. Mina gamla vinterdäck har jag nu gett dem tillåtelse att återvinna, gummit torde vara så gammalt att däcken i princip är obrukbara, gott mösterdjup till trots. Ja, jag hade god lust att tala om var de kunde stoppa däcken, men… killen som tog emot mig har jag aldrig sett tidigare. Och ärligt talat… vad hjälper det att skrika och gapa, Clark Kent* is no more. Men som du förstår, kära dagbok, ska jag förstås avråda den som tänker sig göra en reparation på en verkstad där personalen inte är ärlig med vad de har gjort och inte gjort. Det kanske blir mer kännbart. Jag är inte längre kund hos Toyota Uppsala.

Avslutad förvaring av däck på Toyota

Avslutad förvaring av däck hos Toyota Uppsala och inte längre kund där. ”Välkommen åter?” Nej tack, tror inte det…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min döde lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.