Lördag kväll den 5 september och söndagen den 6 september 2020: Lördagsgodis och söndagsdito


 Kära dagbok…

Kolgrillad kyckling med tillbehör

Lördagsmiddag.

Lördagskvällen blev ingen kväll full av action, precis. Fästmön hade jobbat och var trött och jag var trött och seg och rätt uttråkad. Jag gör ju liksom ingenting när jag är ledig, bara typ tvättar och städar och sånt här hemma samt läser. Men det går, det måste gå. Det är väl bara det att en vissa dar längtar efter ett break i vardagen. Jag har en oro inuti också, för bilen och för jobbet, bland annat. Då är det viktigt för mig att sysselsätta mig med vettiga saker för att jag inte ska börja älta och grubbla. Och även det går hyfsat. Det blev trots allt en lördag mest fylld av godis.

Jag fixade tre fjärdelar av lördagsmiddagen, Anna en fjärdedel i form av sin underbara paprika- och fetaoströra. På Korgtassen hade jag köpt kolgrillad kyckling, som var aningen för het, tyckte mina sambor, samt tzatziki. Till detta gjorde jag lite för lite sallad till mig och Anna och separata grönsaker till Gymnasisten. Det mesta slank ner, men Anna fick med sig några bitar kyckling i matlåda till jobbet idag.

Nu när Anna har fått igång TV:n ordentligt lyckades hon även att få kontakt mellan TV:n och internet. Vi tittade därför på två avsnitt av The CrownNetflix. Nu återstår bara ett enda avsnitt av tredje säsongen för oss att se, men enligt webbplatsen släpps fjärde säsongen i mitten av november. Till The Crown blev det lördagsgodis av olika sort, bland annat choklad, men även cheddarbågar, ett par Staropramen och ett glas vin. Det var ju trots allt lördag. Annars läste jag en del i boken vi fick av vännen FEM. Den är så bra!

Boken Vid nattens ände och Marabou gräddnougat

Lördagsgodis.

∼ ♦ ∼

Jag vill återkomma till det där med oro. Nånting som definitivt lugnar mig är närvaron av katter. När jag sitter och jobbar eller skriver vid datorn ligger de ofta här intill, på mattan eller leopardfilten i Bokrummet. Sen har de andra favoritplatser också, som Annas kökssoffa och Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen, båda i Djungelrummet. De är ett skönt sällskap och framför allt ett rogivande sådant.

När det gäller utrustningen på morfars skrivbord har jag emellertid fått kattsäkra den lite. På dator och tangentbord har jag örngott och ovanpå dem bilder i ramar för att ingen katt ska lägga sig där. Skrivbordsstolen får jag numera helt ha för mig själv – hoppas jag! – för jag la leopardfilten som tidigare låg i stolen på golvet. Katterna bara älskar den filten – och jag älskar att alltid ha en katt som sussar där så nära mig!

Skrivbord med små ramar

Kattsäkrat (?) skrivbord.

∼ ♦ ∼

Söndag = vilodag? Jag vet inte det, jag. I morse vaknade jag ännu tidigare än igår, redan kvart i sju. Då låg jag och grubblade på bilen först, men sen steg jag upp och fixade kaffe, fördelade veckans medicin, tömde kattpottorna på skit och fyllde på kattsand. Sen kröp jag ner i sängen igen och försökte läsa en stund till. Boken är fascinerande och annorlunda och det känns som om den börjar om då och då…

Jag klev upp och påbörjade ett inlägg innan jag tog en dusch och startade tvättmaskinen. Jorå, jag väntade med tvätten tills klockan var runt 9.30, en viss hyfs gentemot grannar har jag. Sen skrev jag lite till och fixade med bilder innan jag ringde Annas snälla mamma strax efter klockan tio för att höra om det önskades praktisk hjälp idag inför det som ska ske nästa vecka. Men då hade Annas syster redan hört av sig och det var bestämt att hon skulle vara behjälplig idag. Jag hängde en maskin ren, svart tvätt innan jag satte mig vid frukostbordet.

Vädret var lite fram och tillbaka idag, ungefär som igår, men jag bestämde mig för att tvinga ut mig en stund på eftermiddagen. Det blev en väldigt skön promenad på cirka tre kilometer och 60 minuter, men då tittade jag också in till Uppsala antik och vintage på Hjalmar Brantingsgatan. Det enda osköna med promenaden var de cyklister som av nån anledning cyklade på trottoarer, många av dem i bredd. Det känns rätt… dumt när det finns en cykelbana eller en enbart lätt trafikerad gata parallellt. Dum-Tofflan går då mitt i trottoaren – och har hittills inte väjt så många gånger…


När jag kom hem från promenaden 
läste jag ut boken som utspelar sig i Kina och bytte till en spänningsroman från fotbollsvärlden i Stockholm. Nu är jag ju ingen sportfåne, men boken kan nog vara bra ändå.

Böckerna Vid nattens ände och Svikaren

Bokbyte från relationsroman i Kina till spänningsroman om fotbollsvärlden i Stockholm.

∼ ♦ ∼

Till kvällen hade jag lovat Gymnasisten middag hos Alex. Anna jobbar ända fram till klockan 21 och fick äta medhavd mat på jobbet. Vi tog var sin pizza och medan Gymnasisten gick till Korgtassen för att köpa dessert stannade jag kvar och tog en dubbel espresso och ett snack med S som tittade in. Kvällens pizzor bakades av bossen själv, Alex, och de var helt OK. Medan jag tog en ostpizza åt Gymnasisten en charkuteripizza – och gillade den. Roligt att han vågade prova nåt nytt. Jag sparar nu plats för lite fler ostar, kex och ett glas rött när Anna kommer hem.

∼ ♦ ∼

Jag funderar på att sälja några saker och har fått ett pris på några föremål. Det tänker jag lite mer på. Tankarna på jobb i morgon skjuter jag åt sidan. Jag ska i vart fall jobba hemifrån, tack och lov.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.