Onsdagen den 26 augusti 2020: Hjärtklappning, frugalt (?) och lite seriöst


 Kära dagbok…

Gå bort

Com Hem går bort snart,

Igår kväll blev det faktiskt lite TV-tittning. Det känns roligare att glo nu när vi slipper evighetstexten från Com Hem i bildens överkant. Men jag anser fortfarande att Com Hem gör fel som inför digitalkanaler nu i dessa coronatider. Många behöver byta TV, många behöver hjälp att ställa in sin TV. Inget av detta är enkelt när en pandemi härjar. (Sen kan vi tycka att pandemin har dämpats, fast vi vet ju faktiskt inte…) Jag tycker på ren svenska att det inte bara är fel av Com Hem, det är skit. För vår del ska vi kanske se över vilken kanaldistributör vi väljer i framtiden. Jag vet också att bostadsrättsföreningen har sagt upp sitt avtal med Com Hem. När detta beslut fattades av årsstämman var jag missnöjd. Nu känner jag mig faktiskt ganska nöjd. Eftersom uppsägningstiden är lång har vi gott om tid att hitta bättre alternativ. Men hurra för Fästmön som plötsligt bara lyckades med kanalomställningen! (Hon vet inte själv att hon gjorde nåt annorlunda mot sist hon försökte.) Vi såg bland annat på Morden i Sandhamn igår kväll och det var skönt att få fly verkligheten en stund.

DVD-hårddisken är inställd på inspelning av analoga kanaler så den lär vi nog inte kunna använda från den 8 september, för jag tror inte att den klarar av att ta in digitala kanaler. Men än så länge funkar den. Praktisk och användbar är den när vi följer serier som Anna inte hinner hem till när hon jobbar kväll. Därför har jag ställt hårddisken på inspelning av andra delen av gårdagens Morden i Sandhamn.

∼ ♦ ∼

Vardagsfrukost med boken Siri

Frugal frukost? Nej då!

Jag somnade med hjärtklappning och jag vaknade med hjärtklappning. Det kanske är så att kroppen försöker tala om nåt för mig. Idag har jag också mått illa av och till. Men jag försöker äta och jag försöker äta vettigt. Min frukost kan tyckas aningen frugal (googla på ordet, kära dagbok, om du inte förstår det!), det var i alla fall vad jag kunde få ner: grekisk yoghurt med müsli, blåbär och lite flytande akaciahonung. Kaffe är obligatoriskt och det reagerar min mage aldrig på här hemma, bara på jobbkaffet. Till detta la jag nästa bok jag läser för recension. Det är en bok som jag tror passar yngre människor bättre än jag själv, en sorts sci-fi framtidsberättelse. Jag är väl en 60nånting sidor in i boken och kan avslöja att den är välskriven, men det är tur att den innehåller såväl prolog, bakgrundsfakta och en lista över persongalleriet. Annars skulle jag aldrig klara av att läsa den. Så nej. Min frukost var inte särskilt frugal.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat hemifrån och det ska jag fortsätta med resten av veckan. Det känns skönt på en del sätt, främst att jag slipper möta vissa personer. Jag får också mer gjort, jobbar mer effektivt hemma. På andra sätt känns det inte lika skönt. Det handlar om att det är ganska ensamt och isolerat, för, tro det eller ej, jag kan samarbeta och jag gör det med de flesta människor på jobbet. Men nu är det som det är. Jag är inte den enda som jobbar på distans och jag är glad att jag har den möjligheten.

Dagens assistenter var emellertid tämligen oengagerade, får jag lov att säga…


Jag försökte ett tag få fart på dem genom att fylla deras boll
med torra godsaker, men bollen är tung och trög. Anna tillverkade i stället en för syftet lämpligare leksak. Jag hörde hur det rasslade här och var i lägenheten…


Men har jag gjort nåt seriöst idag?
Tja, jag har till exempel försökt utföra de förberedande uppgifter vi har fått i det så kallade medarbetarskapsprogrammet. I detta ska vi använda ett verktyg som flera av oss inte kan, känner till så mycket eller använder. En av dem är jag och jag tror inte att jag ska använda verktyget framöver heller på nåt sätt, i nåt sammanhang. Redan här skapar det ett stort motstånd hos mig.

Dom

Medarbetarskapsprogram? Där sitter ”dom”, här sitter jag. ”Dom” föregår verkligen med gott exempel. (<== ironi)


Jag fixade en lunch som var lättuggad
– jag grävde fram kycklingkorvar och bröd ur frysen, bostongurka och bubbelvatten ur kylen. Anna köpte räksallad åt mig när hon var och handlade. Medan ugnen grillade korvarna jobbade jag. Därför hann jag gå och lämna in Annas cykel för reparation. Vi har en cykelmoj i varje gathörn här, nästan. Jag har tidigare gått till Cykel-Nestor med Biografmaskinisten, så till honom gick jag även idag. Men min sambo hade dålig koll på lås och nycklar, nåt som innebar att jag fick gå ett par extra turer i trapporna. Bra för min feta lekamen! Sen tog det två minuter att lämna in cykeln som behövde få ett nytt däck.


I övrigt har jag gjort this and that jobbmässigt.
Arbetsdagen började redan 7.10, vilket innebar att den också slutade tidigt. Det var länge sen jag jobbade gratis.

∼ ♦ ∼

Annas cykel

Reparation och reservdel för Annas cykel gick på en tiondel av senaste fakturan för min bil. Och då funkar min bil fortfarande inte utan står kvar i Köping.

I kväll har jag varit och löst ut Annas lagade cykel. Reparationen och reservdelen gick på totalt 370 pix. Cykeln är provcyklad – mycket vinglig färd! – hem utan ”motorstopp”. För egen del har jag betalat cirka 3 500 kronor för reparation och reservdelar till Clark Kent* som ändå står kvar i Köping eftersom den fick motorstopp vid provkörningen… Jaa, det svider lite, det gör det… Fakturan kom idag och jag hade bara tre dagar på mig att betala. Men jag är ändå tacksam att verkstan drog av en hel del – beloppet skulle ha varit ett par tusenlappar högre. Jag har telefonerat med Annas snälla mamma och hon är gullig nog att skjutsa oss för att storhandla på söndag.

Nu ska jag försöka komma vidare med läsningen av Siri, boken på frukostbilden ovan. 

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min älskade, sjuke, döende lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Onsdagen den 26 augusti 2020: Hjärtklappning, frugalt (?) och lite seriöst

 1. Jag tycker ändå att det var en nyttig frukost du intog, här är det bara mackor till frukost. Fil/yougurt kan jag äta till eftermiddagsmellis, men det är jag inte sugen på om mornarna. Omelett kan jag ibland bli sugen på till frukost

  Tänk att Clark blev långtidssjuk.. hoppas verkligen att han känner sig piggare med nya delar och får nya krafter, detsamma hoppas jag för dig – hjärtklappning är inte roligt 😦

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag får inte ner nåt mer än yoghurt och müsli på morgnarna, mackor kan jag äta först senare. Men kaffe är ett måste! 😛

   Clark är nog dessvärre döende, de får ingen ordning på honom, som det verkar. 😥

   Gilla

   • Men så trist med bilen… håller iaf tummarna att det skall lösa sig. Nu vet jag ju inte hur gammal Clark är, men det kommer ju en tid när det måste bytas bil, när problem/kostnader hopar sig, men, det vill man helst avgöra i lugn och ro, inte blir strandsatt som du/ni har blivit. 😦

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Clark är 15 år, men har inte gått så många mil. De brukar säga att just min typ av bil är en evighetsmaskin, men uppenbarligen är Clark Kent ett undantag. Och precis som du säger, man vill inte tvingas byta bil bara för att man blir strandsatt, det kostar liksom en del pengar…

    Gilla

 2. Jobbigt med hjärtklappning…Och verkligen oengagerade assistenter. Men underbara:) Kram på dig!

  Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  Jag håller helt med dig om att det är fel tid av Comhem att digitalisera. Vi lyckades dock precis som ni fast vi ser inte mycket på realtidstv. Vi är i teknikträsket allihop och måste ständigt skaffa oss nya apparater och färdigheter.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.