Fredag kväll den 17 juli, lördagen den 18 juli 2020 och söndag förmiddag den 19 juli: Trädgårdnjutning och en kväll hos Churchill


 Kära dagbok…

Fredagsmiddagen blev till lördagslunch också. Det vill säga vi köpte som vanligt för mycket. Men fyra fiskar – rökt makrill – utfodrade oss så till vida pass att vi nästan inte orkade äta middag igår. Fast det gjorde vi, förstås.


Men vi började förstås lördagen med läsning och kaffe på sängen.
Det är en härlig (o)vana som det blir svårt att lägga bort när en ska börja jobba igen. För nån gång kommer en ju tillbaka dit, till den ångestladdade jobbstarten. Just nu försöker jag att inte tänka på jobbet alls, utan vila och samla kraft och energi så att jag orkar möta och hantera alla motgångar i höst, prövningar som jag tyvärr ser framför mig redan nu. Det är perfekt att fly in i böckernas värld då. Extra perfekt blir känslan när jag delar upplevelsen att läsa med Fästmön.

 

Bokbyte har det blivit och jag har nu övergett månadens andra roman baserad på verkliga händelser till förmån för en klassisk polisroman. Fast jag vet inte om den senare är så klassisk. Det börjar väldigt realistiskt och otäckt – och, framför allt, med ett ständigt aktuellt ämne: kvinnoöverfall.

Böckerna Knutby och Spåren vi lämnar efter oss

Bokbyte från roman baserad på verkliga händelser till en klassisk polisroman med ett ständigt aktuellt ämne.

∼ ♦ ∼

Cerise blomma

En av alla fantastiska färger i Slottsträdgården.

Väderappen lovade hyfsat väder igår så vi hastade faktiskt till Slottet och Slottsträdgården. Vi skulle bland annat klippa gräs och vattna, men också njuta av sol, värme och frisk luft.

Trädgården är väldigt grön nu tack vare regn och sol. Där finns också rent fantastiska färger som den blomman här intill har. Vår potatis växer till sig och våra grönsaker frodas. Vi har skördat alla rädisor som Anna sådde och jag har sått nya.

Mina tomatplantor växer och frodas och det är nog mest tack vare Slottsfruns omsorg. Jag har ställt krukorna intill väggen för att eventuell blåst inte skulle ha sönder dem. De trivs där, men får då inte så mycket gratis vattning från himlen. Slottsfrun har därför skött om dem – och givetvis även jag och Anna när vi har varit där. Och det börjar sent om sider ge resultat – i alla tre krukor…

Det är så underbart härligt att ha tillgång till Slottet och Slottsträdgården. Vi hade en sån skön dag där igår. Dels gjorde vi nytta, dels slappade vi. Och så njöt vi av att se hur prydligt det blev med gräset klippt och kantklippt, nedfallna äpplen uppkrattade och en hängränna rensad från gucka av min händiga sambo. Vi plockade hallon och smultron, jag smakade ett surt vinbär, vi åt lunch utomhus och till eftermiddagskaffet behövdes ingen annan godsak än en god bok.

 

Men vi har ju tre kissar hemma som behöver omsorg. Till kvällen åkte vi hem och gav dem mat. De var ganska slöa alla tre, så när vi hade fräschat till oss traskade vi iväg till Churchill Arms för en drink. Sen blev vi kvar och åt middag, för hur det än är så var lunchens rökta makrill ganska långt borta. Jag åt en vegetarisk Bookmaker, Anna fish ‘n chips. Min dessert var helt ljuvlig och bestod av glass, pecannötter, digestivekex och bananskivor. Jag bjöd på drinkarna, Anna på middagen.

Mätta och belåtna traskade vi hem i solnedgången till familjen Katt och Dublin Murders på TV. Vi började titta på filmen Carol (2015), men insåg att vi inte skulle orka se den, så vi spelade in den på DVD-hårddisken.

∼ ♦ ∼

Idag började vi söndagen på vanligt sätt. Vi har också kört en diskmaskin och en tvättmaskin. Det börjar bli dags att fräscha till sig och ge sig ut på nya äventyr innan solen går i moln.

Boken Spåren vi lämnar efter oss och kaffe på sängen

Söndagsstart.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 17 juli, lördagen den 18 juli 2020 och söndag förmiddag den 19 juli: Trädgårdnjutning och en kväll hos Churchill

  1. Härlig helg, gott att äta och dricka och njuta både av slappa och arbeta i trädgården, det är verkligen nått som ger en positiv energi 🙂

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Ännu mer härligt igår. Vi gör vårt bästa för att ha det gott. Hoppas du har det bra också. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.