Onsdag kväll den 24 juni och torsdagen den 25 juni 2020: Godis och oetik blandat med flow och rädsla att protestera


 Kära dagbok…

Lucifer och Mini på vardagsrumsgolvet

Lucifer och Mini trivdes rätt bra på vardagsrumsgolvet, nära fläkten.

Som jag längtade till onsdagskvällen! Dels var det så himla varmt att jag hoppades att kvällen skulle komma med svalka. Det gjorde den inte. Den digitala termometern utanför köksfönstret visade 28 grader när solen hade gått bakom huset och klockan var nånstans runt 21. Vid åttatiden i morse visade den över 25 grader trots att solen ännu inte varit på den sidan. Våra fönster är åt två håll. Sovrummet, balkongen, vardagsrummet och Pojkrummet har sol hela eftermiddagen. Djungelrummet, Bokrummet och köket får sol på kvällen. Vi har emellertid tur att just nu ha tillgång till två golvfläktar. Jag tror inte att jag hade pallat annars. Persiennerna på balkongen stänger också ute mycket värme från vardagsrummet. Det var helt enkelt hyfsat att sitta där och glo på inspelningen av premiäravsnittet för säsongen av Morden i Midsomer igår kväll.

Men innan vi kunde sätta oss traskade vi iväg för att handla. Det var som att komma ut i en vägg av värme. Vi behövde middagsmat och var sin godispåse till kvällen. Godis hör nämligen ihop med Morden i Midsomer. Men först mat. Det blev fisk till middag. Panerad rödspätta som skulle vara fylld med räkor och sås. Jag hittade inte en räka i min firre, men det var ändå salt och gott. Fästmön kokade färskpotatis till. Grönsaker blev tomater och våra egna rädisor och måltidsdryck öl. Remouladsås med väldigt mycket curry och knäckebröd med ost kompletterade måltiden. Jag blev lagom mätt, lagom så att jag fick plats med godiset.

Rödspätta potatis remouladsås och öl

Onsdagsfisk.

 

Morden i Midsomer godispåse och kaffe

Godispåse hör till Morden i Midsomer.

Efter röjning i köket och kaffebryggning blev det sen äntligen dags att hälla ner sig i fåtöljen och ta fram godispåsen. Jag var naturligtvis skitskraj att jag hade gjort nåt fel vid inspelningen, men icke. Det blev en och en halv timmes brittisk sommarunderhållning av den spännande sorten – följt av en halvtimmes brittisk komedi i form av en annan säsongsstart: Friday Night Dinner. Familjen Goodman var tramsigare än nånsin och grannen klampade in med skit på skorna.

Och trots att jag tyckte att jag var ganska modest när det gällde godispåsen och mängden jag fyllde den med gick jag sen och la mig tämligen illamående. Coronaviruset hoppade kanske på mig eftersom det var lösviktsgodis. Jag är ganska försiktig i vanliga fall och köper bara sånt med papper på. (Det kan finnas smitta på papper också.)

∼ ♦ ∼

Arg på jobbet Tofflanbitmoji

Dolda agendor och annat oetiskt arbetssätt förekommer i statlig verksamhet, men få vågar protestera.

Min arbetsdag idag inleddes med en bra dialog kring en jobbgrej som jag har retat upp mig på. Jag var delvis inne och sköt budbäraren häromdan, men det var innan jag fick viss information om och även på egen hand kom till insikt om att allt är som vanligt: fullt av dolda agendor och folk som sitter i knäet på andra. Det känns fruktansvärt att detta oetiska arbetssätt får förekomma inom en statlig verksamhet. Men som vanligt vågar inte många protestera. De allra flesta, även jag, vill bara jobba på och få en regelbunden inkomst. Men hur ska nåt som ständigt har dolda agendor och där vissa väsentliga ting inte kommuniceras leda till gott samarbete och en känsla av att vara delaktig… Det säger sig självt att det inte går. Även den som försöker göra ett bra jobb i det hela får inte tillräcklig information och tvingas gå på känn (vilket ju inte alltid är vare sig lätt eller lysande) alternativt tvingas lägga ner tid på onödigt arbete och får göra om. Dagens flabb rev åter igen en hög chef ner som hänvisade till sig själv i tredje person, det vill säga i text skrev sitt namn och inte jag. Det är genomskinligt att avsändaren inte är den som anges. Kanske inte direkt oetiskt, men rätt… felaktigt kommunikativt sett.

Helvetesmonstret Electrolux dammsugare

Dammsugning = friskvård idag.

Jag hade trots allt ett visst flow i jobbet idag och fick mycket gjort – på förmiddagen. Belöningen blev en sorts mikropaus där jag vek gårdagens rena och torra tvätt. Anna cyklade iväg till Slottet och Slottsfrun. Jag hade nog kunna tänka mig att åka dit också, men jag skulle ju jobba. Familjen Katt och jag stannade hemma.

Jag kände hur jävla trött jag blev på alla dammtussar och allt katthår som flög omkring, så jag tog en timme friskvård och ägnade den åt att dammsuga. Att prata om att det är skitigt och att man borde dammsuga gör ingen nytta, damm och skit finns kvar. Nu har hemmet gått från att ha varit hälsovådligt till hyfsat drägligt igen. Belöningen blev lite melon vid datorn.

Melon vid datorn

Belöning efter dammsugning.

∼ ♦ ∼

I kväll ser jag Efterlysta för mord och spelar in andra mord, dem i Helsingör eftersom programmen går delvis samtidigt. Det är det fjärde av sex respektive det andra av åtta avsnitten,

∼ ♦ ∼

Och idag skulle min mormor ha fyllt 109 år. Älskad, saknad, aldrig glömd.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 24 juni och torsdagen den 25 juni 2020: Godis och oetik blandat med flow och rädsla att protestera

 1. Värmen, alltså…Men skönt ändå! Låter så mysigt med Morden i Midsomer på kvällarna. Lösgodis är jobbigt för magen, jag klarar inte av mer än typ fem blandade bitar. Bra med bra dialog på jobbet. Önskar dig en fin fredag, och helg förstås, kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är ju inte så roligt att jobba när det är så här varmt, men jag kan ju ändå sitta ganska lättklädd – så länge jag inte har möten vid datorn. 😛

   Morden i Midsomer hör sommaren till. Tyvärr blir det bara fyra nya avsnitt i sommar – och ett är ju redan visat.

   Nä, lösgodis är inte alls bra vare sig för mig eller Anna, men jag såg att mycket av godiset var ersatt av veganska alternativ. Det smakade inte annorlunda, fast magen gillade det bättre.

   Nja alltså jag hade dialog med en person på jobbet. Vi är över 200 på avdelningen och typ 600 på förvaltningen. Det finns många jag skulle behöva ha dialoger med, men jag har insett att det är lönlöst i vissa fall.

   Ser fram emot två varma, men lediga dar nu! En skön helg önskar jag dig också.
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.