Tisdag kväll den 7 april och onsdagen den 8 april 2020: Andra bullar, olika kissar och påskerier


 



Kära dagbok…

Fiskbullar i hummersås ris och grönsaker

Andra bullar än kanelbullar är också goda. Här fiskbullar i hummersås.

Igår insåg jag att det faktiskt finns andra bullar än kanelbullar. Det finns till exempel… fiskbullar. Och fiskbullar i hummersås serverade vi till middag här igår kväll. Det vill säga, jag gjorde som vanligt, startade riskok och fiskbulleuppvärmning… och sen gick jag och gjorde nåt annat. Riktigt vad minns jag inte, men jag minns i alla fall att jag fick till en grönsallad. Ja, minnet är gott fast kort, som synes. Gott var det också med fiskbullar. Vi hade smockat i oss en rejäl gofika på eftermiddagen och var inte så vrålhungriga. Mat måste en emellertid ha och ur skafferiet plockade vi fram konservburken med bullarna, inköpt i Motala.

Sen var vi redo att påskpynta hemmet på Main Street!

Förr i tiden, när jag besökte mamma till påsk, brukade vi promenera längs sjön och plocka kvistar som kapats från träden där av några kommungubbar. Och när mina föräldrar hade huset tog vi in körsbärskvistar eller äppelkvistar till påsk – min pappa var allergisk mot björk. Igår blev det ett köperis bestående av körsbärskvistar och videkissar. Våra egna kissar ville förstås också vara med och pynta riset, vissa av dem vill helst äta det, så vi får alltid flytta med oss vasen så att den är under bevakning. (Videkissarna är mjuka och tysta. De varken skriker efter mat, bajsar eller spyr. Men de vill inte heller gosa.)


Vi plockade också fram lite annat påskpynt. 
Inte så att vi överbelastar hemmet som vid jul, utan mest lite dekorationer i köket, i Djungelrummet där vi ska äta påskmiddag samt i vardagsrummet, där vi sitter om kvällarna.


Sen hade somliga varit extra roliga 
och i såväl badrumsskåpet som på nattduksbordet, på sänglampans fot, dök det upp gula kycklingar.


Lite gulligare att se på än mitt onda ben,
som det inte blir nån mer bild på så länge tromboflebiten inte förändras. Igår fick jag den tjugoförsta sprutan och den gjorde inte ont alls. Vissa gånger, som kvällen innan, gör det så ont när injektionsvätskan åker in att jag nästan grinar. Det är sällan själva nålsticket gör ont, men så är det ju ett proffs (= Anna) som sticker mig. Dessvärre har proffset fått ont i ryggen. Och det är väl så typiskt nu när hon ska vara ledig till påsk. Vi får se hur och ens om det går att jobba fram till dess (två kvällspass).

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag vara ledig. Då tänkte jag försöka skura av i badrummet och på gästtoan, byta handdukar och bädda rent. Dammsugningen ska jag försöka avhålla mig ifrån tills på fredag. Vidare har jag beställt nåt gott till påskafton från Butiken på hörnet – vi ska nämligen fira en födelsedag då också. I det goda är Annas snälla mamma och hennes L inkluderade, men tyvärr behöver vi hålla lite avstånd till dem så vi kan inte fira tillsammans. Så mycket. Vissa utomhusplaner finns.

Påskbakelser

Påskbakelser (som ser ut som tuttar).


Men ännu är det onsdag.
Det blev sparrissoppa till lunch och den värmde en frusen och irriterad själ. Tvättmaskinen fick jobba lite medan jag har jobbat sista dan före en fem dar lång ledighet. Den här veckan har jag kunnat konstatera att jag väljer mina krig, trots att det är svårt att låta bli att kriga mot rena dumheter. Samtidigt vet jag att jag slåss mot väderkvarnar och jag kan bara hoppas på nån förändring för min del. Tyvärr, känner jag, för, som sagt, jag har verkligen älskat det här jobbet, i alla fall på den tiden det var ordning och reda på allt från rutiner och processer till ansvar och ledarskap. På den tiden när ens kollegor inte körde över en med olika sorters härskartekniker.

Sparrissoppa och ostmacka

Påskfärgad, gul och grön, lunch.

∼ ♦ ∼

Jag skulle ha tagit en lunchpromenad. Jag skulle ha tagit en friskvårdstimmepromenad på eftermiddagen. Det blev en halvtimmes promenad efter arbetstid. Det blåste rätt bra ute, men i solen var det nästan 16 grader varmt.

∼ ♦ ∼

En go kollega ska jag eventuellt träffa under morgondagen för att låna ut en bok som jag läste ut under lunchen. Vi är lika galna båda två i kommissarie Gamache. Bokbytet innebar byte från en kanadensisk deckare till en Lindarwsk självbiografi, lånad av Anna.

Böckerna Hur ljuset tar sig in och This is my life

Bokbyte från en kanadensisk deckare till en Lindarwsk självbiografi.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 7 april och onsdagen den 8 april 2020: Andra bullar, olika kissar och påskerier

  1. Vad duktiga ni varit och påskpyntat, här blev det en gul krysantemum på köksbordet och ett par påskkort jag fått, det får räcka här !

    Glad påsk på er !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.