Söndag eftermiddag och kväll den 5 april 2020: Krokusar som solar, italienskt till middag och den nittonde…


 Kära dagbok…

Gul krokus

Gul sol i gräsmattan.

Att sitta inne nästan en hel dag är inte bra för mig. Fast på söndagseftermiddagen fick jag tvinga ut mig på en liten tur upp till Höganäsparken. Jag hade tidigare på dan pratat med L som låg och lyssnade på spännande talböcker medan Annas snälla mamma var ute på promenad med sin syster. Tja, läsa böcker kan jag och kan Annas snälla mamma och hennes syster gå ut och gå så kan väl jag. Så värst långt gick jag inte och jag var inte ute så länge, men min promenad fyllde på D-vitamindepåerna även om det inte var direkt soligt. Bara krokusarna lyste som gula solar i den rätt trista gräsmattan.

I parken hittade jag jättefina ställen för perfekta utomhusfikor så snart vädret blir bättre. Det var nästan så solen glimtade till lite en stund. Utöver det upptäckte jag en konstig stenplatta eller lucka på ett ställe i gräsmattan. Undras vad det är för nåt…

∼ ♦ ∼

Till middagen hade vi bestämt oss för att gynna ett lokalt företag. Det händer ganska ofta – det vill säga före corona – att vi smiter ner till Trattoria Alessandro om söndagarna. I kväll ringde jag och beställde var sin Quattro formaggi-pizza. Ett vin som passade till pizzorna hittade jag i vinskåpet. Medan Fästmön öppnade vinet så att det fick lufta gick jag ett par, tre hus bort till trattorian. Där satt Alex och såg bekymrad ut och Giovanni bakade pizzor. Nej, ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt. I kväll gynnade jag min favoritkrog, min kvarterskrog här i Uppsala. Jag kände att jag nästan inte ville ha rabatten på 20 procent. Pizzorna var härligt salta och familjen Katt uppvaktade oss ivrigt under hela måltiden. Mille grazie, Alex och Giovanni!


Nån huligan hade försökt ordna jordgolv medan jag hämtade mat,
men annars var familjen Katt mest gullig även i kväll. Och trött…


Anna
har uppdaterat vår beställning av varor 
som vi ska få hemkörda i morrn eftermiddag. I kväll tittar vi på danska serien DNA. Men bara om jag överlever min nittonde blodförtunnande spruta… (Sen ska jag ha 26 till, inte ens halvvägs i behandlingen alltså.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 5 april 2020: Krokusar som solar, italienskt till middag och den nittonde…

 1. Jostvin Smith skriver:

  Apropå jordkatterna,jag har beställt grovkornig sand och lite olika sorters småsten som jag ska prova att hälla på jorden i krukorna. Båda rafsar ut jord och Loke äter den 😳 får se om sand ter sig mindre aptitlig .

  Gilla

 2. Idag var det en ännu bättre dag att ta en promenenad på, hoppas du fick möjlighet du också – äntligen lite skönt ute i solen om än blåsigt.

  Jag måste köpa pizza jag också, blev toksugen när jag läser om det. Dels är det gott, men precis som du säger så får man försöka stötta dom man kan lite extra

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har bara varit ner till Butiken på hörnet – gissa varför… – men det ska bli en promenad nu efter avslutad arbetsdag. Vi fick inte hemkört tillräckligt med kattamat, så vi måste ge oss ut till en affär, tyvärr.

   Vi försöker stötta de nära lokala så mycket vi kan.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.