Söndag eftermiddag och kväll den 22 mars 2020: Plötsligt känner jag hur jag vill leva


 Kära dagbok…

Utsikt från loftgång

Jag hämtade mitt promenadsällskap och himlen var blå.

Det blev en sån lustig helg den som passerade. Inte går det att slippa oron när allt en matas med så snart en kollar medier är virus, virus, virus. Om min propp i benet vill jag tro att den är på väg att bli bättre. Jag tror på att rörelse gör susen. Det var en fin marsdag idag och jag mötte Annas snälla mamma och hennes L för en rullstolspromenad. Vi gick en runda och lapade sol. Stolen var inte alls tung att dra för mig, jag jämför med den mamma hade – mammas var hemskt tung. Det var en hel del människor ute på promenad. Vad annat kan en göra i dessa tider?

Jag hade nog inte tänkt det, men… När Annas snälla mamma ville bjuda på söndagsfika tackade jag ja. Ingen av oss tre har symtom – jag kollade till och med tempen i morse för säkerhets skull. Det blev några timmar vi satt tillsammans och pratade och fikade. Det kändes gott att träffas. Nu hoppas jag förstås bara att ingen av oss blir sjuk. Efter fikat åkte jag och fick min femte blodförtunnande spruta. Plötsligt känner jag hur jag vill leva…

Söndagsfika

Härligt söndagsfika!


Gymnasisten
och jag var de enda gästerna hos Sherlock’s
Vi åt var sin burgare, min av halloumisort. Och så drack jag alkoholfri öl till maten eftersom jag skulle åka bil och hämta Anna efter jobbet. Det kom ett par personer och hämtade mat som de beställt, men en behövde inte vara finansminister för att se hur bekymrad ägaren var. Det gick inte ens att betala med kort utan jag fick Swisha. Som tack för att vi åt där fick jag en voucher på en gratis lunch – när lunchserveringen nån gång öppnar igen. Det är så… sorgligt…


Nu ska jag surfa runt bland de bloggar jag följer
och sen blir det en stunds läsning. Plötsligt är jag inte den enda som reser tack vare böcker. Det är tur att Sherlock Holmes-boken är tjock och räcker länge – jag gillar att vara i London. Tvättmaskinen får jobba medan jag gör det. I morgon är det min tur att jobba igen, på jobbet. Om jag är frisk.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 22 mars 2020: Plötsligt känner jag hur jag vill leva

 1. Jag tänkte också att jag skulle köpa hem nån mat lite då och då nu, även om jag inte gör det jätteofta annars så kan man bidra med något i alla fall.

  Blev promenad här också, men det blåste ganska kallt, men då är det desto skönare att komma in igen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är en bra idé. VI satt faktiskt på restaurangen igår och åt, men vi var ensamma som gjorde det. Noga handtvätt före och efter!!!

   Idag har jag promenerat till jobbet och det gillade tromboflebiten! 😛

   Gilla

 2. Jag försöker ta lite paus från att kolla nyheter och så vissa dagar i veckan, för att inte bli alltför galen över allting. Det behöver mitt psyke kan jag säga, vila och få slappna av.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.