Lördag kväll den 22 februari och söndagen den 23 februari 2020: Lördagsliv och söndagspromenader


 Kära dagbok…

Ginger Joe och cheddarostbågar

Ginger Joe-time!

Det var ett fruktansvärt väder här igår. Regn och blåst som tilltog i styrka framåt eftermiddagen och kvällen. Jag åkte och hämtade Fästmön i bil när hon slutat jobba, för det var fan inget promenadväder. Vi stannade på ICA Heidan på vägen hem för att kompletteringshandla till middagen, köpa lunch till arbeterskan och handla lördagsgodis. Vi försöker nog vara måttliga med det senare, men det är svårt. Jag köpte After Eight och en liten låda gula, tjocka kolaremmar. Svårt att låta bli att stoppa i munnen. Men när vi kom hem blev det en skvätt vitt för Anna och en Ginger Joe och cheddarostbågar för mig. Jag hade varit ganska upptagen under dan och det var skönt även för mig att få sätta upp fötterna en stund. Men sen var jag redo för matlagning.

Jag börjar fatta bättre hur ugnen funkar och att den tar längre tid än vanliga ugnar. Klyftpotatisen var inne på högre värme ‘n den skulle vara och i 45 minuter – den ska vara i ugnen i en halvtimme. Hällen och jag går också bättre ihop nu och kalkonbröstfilén blev riktigt fint stekt, med en viss yta, på över medeltemperatur (ska ju annars stekas på medeltemp). Till maten drack vi ett vin vi har varit nyfikna på – och vi blev inte besvikna!


Lördagskvällen fortsatte med sudoko, musiktävling och brittisk thriller. 
Om sudokut kan jag säga att det var svårt men jag löste det. Musiktävlingen var bättre än vanligt och jag gillade i alla fall en låt som dessutom gick till final. Den brittiska thrillern, som är baserad på en sann historia, börjar bli spännande. Vi tittare vet vem mördaren är och han är dömd, men… Två avsnitt återstår!

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag tidigt, jag tror att Anna just hade gått till jobbet. Jag hade ont i magen. Förhoppningsvis beror det bara på att jag satte i mig lite för mycket gott igår, inte kalkonen. Sen lyckades jag somna om och vaknade en kvart över åtta. Jag fixade kaffe, fördelade medicin och tömde kattpottor. Sen gick jag tillbaka till sängen och läste till klockan tio. Boken är bra, men så vet jag ju att Anne Holt är en flyhänt författare. Det är spännande, det finns HBTQ-tema (fast jag hittade ett korrekturfel där en lesbisk kvinna fått ett mansnamn!) och de många ingångarna hänger ihop, inser jag efter ha mellanlandat ungefär en fjärdedel in i boken. Under tiden körde jag en tvättmaskin trasor. Tvättkorgen är funderligt, om än inte helt, tom just nu och det ger mig en känsla av tillfredsställelse.


Vädret har varit helt annorlunda idag.
Nästan. Det blåste fortfarande, men solen sken. Mitt på dan låg temperaturen på sju grader. Jag valde alltså rätt dag att städa, igår! Idag skulle jag visserligen dammsuga tre rum till, men det gick snabbt. Vårsolen är dessvärre skoningslös och allt damm och katthår syns, städning till trots. Målet för dagen var att ta en söndagspromenad och få ljus och luft. Jag mår så bra av det. Anna ska inte hämtas förrän 21.15 och jag hade inget annat planerat än promenad, dammsugning och lite strykning. Strykningen var perfekt att göra på kvällen. Jo, det förstås… jag skulle säkerhetskopiera filer och sen satt jag och skrev en god stund, bland annat på ett brev till mamma och ett brev till Oscar. Säkerhetskopieringen gick rätt snabbt och breven hade jag påbörjat tidigare. Lucifer höll mig sällskap på egen stol vid frukostbordet, men sen ville han vara i solen på ballen* och spana.

 

Selfie i solbrillor

Tur att jag hade solbrillor och inte solbrallor, för det var inte varmt ute.

Jag grävde fram mina solbrillor och tog med mig soporna när jag gick. Det var tur att jag inte tog solbrallor för så värst varmt var det inte, trots att väderappen visade sju grader. Det var som om solen gick i moln när jag kom ut. Jag tog mig till ån och gick längs med den. Där var jag inte ensam att promenera. Tyvärr gjorde det ont i högerfoten, så jag kunde varken gå så snabbt som jag ville eller så långt. Totalt blev det i alla fall fyra kilometer och lite ljus och luft fick jag allt.

Jag förstår inte riktigt folk som promenerar med lurar. För mig är det så härligt att inte bara se utan även höra, till exempel fåglar. Livligast var duvorna som blev matade av ett barn. På min väg såg jag äldre par, yngre par med barnvagn och två gamla vänner som möttes av en händelse. Sen såg jag ärkebiskopen och höll på att hälsa på henne. Som tur var gjorde jag inte det, för henne känner jag inte alls. Några foton tog jag på min väg, men inte av människor förstås utan av byggnader och ån.

Efter att ha rundat floden kändes det för tidigt att gå hem. Det blev en tur till Upplandsmuseet. Där var det rätt livat, men jag kikade på en del intressanta utställningar – och värmde mig. Jag kikade på en utställning om erikjansarna, lite om Upsala-Ekeby, tittade på bilder från farfars kyrka samt kollade en utställning om samer. Sen gick jag hem genom stan. Passerade ICA S:t Per och köpte med mig middagsmat till kvällen.


När jag kom hem insåg jag att jag hade glömt köpa
med mig nåt gott till eftermiddagskaffet. Det fick bli ett par After Eight från igår. Och fika fick jag göra i vardagsrummet, min skrivbordsstol var upptagen… Mamma Mini låg kvar där hon legat när jag gick, det vill säga i Annas fåtölj. Hon såg ut som en svartvit falukorv.


Nu har familjen Katt och jag ätit middag. 
Bäääbisarna fick biff för katter och det gillade Biffen himself a k a Lucifer, men inte brudarna. Både Mini och Citrus har fått några bitar ren kyckling, nogsamt delade så där inte ska finnas ben eller kryddor. Det tyckte de om. Till sen kvällsmat ska jag äta ost och kex med arbeterskan. Det tror jag slinker ner fint tillsammans med lite slaktarvin.

Grillad kycklinghalva med tillbehör

Jag åt mat idag också. Notera även grönsaker!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 22 februari och söndagen den 23 februari 2020: Lördagsliv och söndagspromenader

  1. Verkar om vi haft likadant väder – igår em när det slutat blåsa så var det riktigt skönt ute i solen. Fick en lite promenad jag också, innan jag åkte och lekte lite med Colin 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.