Onsdag kväll den 11 december och torsdagen den 12 december 2019: Trött och slut, men lite snurr på saker efter grubblerier


 Kära dagbok…

Det är torsdag och december. Slutet på en arbetsvecka och på ett jävligt tungt arbetsår. Jag är sååå trött och… slut. Och i den här dagboken väjer jag inte för att visa upp den bistra sanningen – när det gäller mig själv. (Sen finns det andra som visar upp sina sanningar om mig också, men jag råder dig, kära dagbok, att ta sånt med en nypa salt eftersom man har blundat för och uteslutit vissa fakta.) Här är i alla fall morgonens sanning, den trötta Tofflan som fick sova ända till halv sex. På bild två försöker jag se lite pigg ut, vill jag dock att du noterar.


Igår hade jag inte bara möten på dagtid 
utan även ett kvällsmöte. Jag erkänner, jag hade ingen lust att gå på bostadsrättsföreningens årsstämma, men det är sånt en bör göra. Alltså gick jag dit. Min sambo, som jag mötte en stund hemma först, var också skittrött. Men hon kan konsten att se fin ut ändå. Titta bara!

Anna på väg till julbord med jobbet

Fin-Anna redo att äta julbord med sina arbetskamrater.

 

Mötesfika

Mötesfika – en förutsättning för att jag skulle delta igår kväll.

Kvällsmötet jag var på igår inleddes med fika. Det visste jag och det var en förutsättning för att jag skulle gå dit. Annars var det riktigt dålig uppslutning i år. Av 25 lägenheter hade cirka hälften en eller två representanter med. Och nej. Jag var faktiskt inte näst yngst. Det var tre personer som var yngre än jag. Jag hade sällskap till och från mötet med en av grannarna på samma våningsplan. Efter mötet blev jag inbjuden att titta på grannens hem. Det är så roligt, för ingen lägenhet i vårt hus är den andra lik. Och grannens lägenhet hade en rätt så mycket bättre planlösning än vår, tycker jag.

Jag hann knappt hem och hade just svidat om till hemmauniform när sambon stack nyckeln i låset. Hon var visst tröttare än vad ser ut som på bilden ovan – där ser hon inte alls trött ut, tycker jag. Vi rundade av kvällen med att kika på TV4 Play eftersom TV4 inte funkar tack vare tjafset mellan ComHem och Telia. Några kex med cheddarost och vin passade bra till visningen.  Jag hoppas verkligen att de tu löser sitt tjafs, för ComHem riskerar att förlora många kunder. Min bostadsrättsförening hade inte särskilt svårt igår att säga upp vårt avtal med dem. Det är emellertid ett års uppsägningstid och är det så att företaget skärper sig kan det tänkas bli ett nytt avtal. Annars blir det kanske avtal med… Telia, till exempel…

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan obegripligheter vid datorn

Morgonens grubblerier blev till lite snurr på jobb under förmiddagen.

Varför vaknade jag halv sex i morse när jag har larmet ställt på 6.15? I morse låg jag och grubblade på jobb, som så ofta den här hösten. Under jullovet ska jag ta mig tid att söka nya jobb, verkligen. Det tankarna rörde sig om tidigare idag var ett uppdrag jag har fått och som jag tycker står stilla. Jag har fått flera uppdrag som jag griper mig an med liv och lust (nåja, i vart fall så gott som genast). Sen stannar de bara upp av ett eller annat skäl. För det mesta är jag inte det skälet. På förmiddagen på jobbet fick jag ändå snurr på en del material som jag tillsammans med instruktioner och bilagor sände vidare till min chef. Ja, jag är ju inte betrodd (?) att ha föredragningar inför ledningen, vilket är ett av flera skäl till att jag ser mig om efter nya utmaningar i yrkeslivet nån annanstans än i det korthus där jag befinner nu. Eftermiddagen ägnade jag mig åt andra diverse projekt, bland annat ett universitetsövergripande sådant där framgången har varit enorm. Ibland händer det, liksom!

∼ ♦ ∼

Tråkig dag och tråkigt väder i övrigt. Jag hann till jobbet före regnet, men sen har det smattrat mot fönsterrutan hela dan. I morse föreslog jag sambon på en lapp att vi skulle ta bilen och åka och handla tillsammans idag/i kväll. Vi behövde nämligen tunga saker som kattsand och kattmat, bland annat eftersom ICA Maxi Stenhagen ersatte de varor vi beställt för hemkörning med både felaktig typ av sand och mat som katterna inte äter. Vet du, kära dagbok, hemkörning av varor är bekvämt, men nu har det blivit lite för många fel för att jag ska ha lust att fortsätta handla från den affären! Citrus är mycket missnöjd och vill ha god mat, inte äcklig.

Citrus på diskbänken

Citrus vill ha god mat, inte äcklig.


Lucifer
däremot äter det mesta.
 När han har gjort det lägger han sig gärna på mattan i Bokrummet och sussar – efter att ha besökt kattpottan och släpat med sig den dåliga, felaktiga sanden genom hallen till sagda rum och matta…

Trött kattkille Lucifer

Trött och mätt Lucifer.

∼ ♦ ∼

Och en shoppingtur blev det med fokus på en del julklappar, men framför allt mat och sand. Till familjen Katt. Jag flexade ut klockan 15, för sån generös flexram har jag. Och nu ska jag snart snurra ner mig i fåtöljen.

Lucifer med sand och mat

Nu är han nöjd, Lucifer.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 11 december och torsdagen den 12 december 2019: Trött och slut, men lite snurr på saker efter grubblerier

 1. Det är så trist att vakna före väckarklockan, speciellt om resultatet blir en trött dag. Men katterna blev nog nöjda på kvällen i a f;) Kram på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag gör alltid det, så jag är van, men ibland skulle jag önska lite… morgonfrid…

   Kissarna var mycket nöjda med vår shopping. Nu har vi köpt bra sand som inte fastnar i deras pälsar och hamnar överallt i lägenheten. Dessutom är den klumpbildande, vilket underlättar enormt när mammorna ska ”mocka”. Maten är favoriten Latz i gelé på påse, den enda sort de äter just nu.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.