Torsdag kväll den 17 oktober och fredagen den 18 oktober 2019: Stilstudier och dumheter


 Kära dagbok…

Gårdagskvällen blev inte som jag hade tänkt, men det går jag inte in djupare på här. Jag behöver lära mig att förstå vissa saker och att inte förutsätta att jag tror att jag förstår andra och vad andra menar. Utöver det bollade jag en del tankar, förslag och frågor som jag har. Inget landade i nåt beslut.

Och medan nånting gick sönder lite till inuti mig sov Lucifer den oskyldiges sömn. Vilken stil han har, killen!


Jag själv skulle vilja somna, sova och inte vakna förrän det är frid.
Men jag är vuxen fast jag inte agerar så och jag behöver ta ansvar för mina handlingar. Det behöver förstås alla andra vuxna också, men jag kan bara ta ansvar för mig själv.

Att betyda nåt för nån och att få känna sig omtyckt är nåt vi alla behöver. Inte trodde jag att några katter skulle ge mig detta, men det gör de. Det är så häftigt att leva med familjen Katt! I morse höll Citrus mig sällskap efter att Lucifer buffat lite (jag var upp och gav dem mat vid fyratiden). Nån var där. Där jag var.

∼ ♦ ∼

Det är fredag idag med allt vad det innebär. Jag hade tre möten på förmiddagen på jobbet och jag har även försökt jobba lite operativt såväl under ett möte som efter mötena. Vidare slänger jag och andra ut diverse krokar. Jag vet inte om det känns bra eller dåligt.

Eftersom det är fredag funderade jag på om jag skulle göra nåt roligt för eller med mig själv, men jag kom inte på nåt annat än att gå och handla, ta en öl och rasa ner i fåtöljen för att läsa min Uppsala-deckare. Igår såg jag sista delen av Svenska fall. I kväll är det inget spännande, så det lutar åt litteraturen. Boken jag läser utspelar sig i Uppsala och det är förstås extra roligt. Men alla biljakter i centrum känns väldigt orealistiska. Igår kunde jag emellertid uppvisa mitt skeva leende åt en benämning på stans sjukhus, det som jag här kallar för Sjukstugan i Backen. Så här kallar Jonas Moström det via en av karaktärerna i boken:

Jäkla Akadummiska korthuset ur Jonas Moströms bok Skytten

Akadummiska korthuset, minsann! Kunde inte ha kommit på ett bättre namn själv, faktiskt.


Det pågår så mycket dumheter i Uppsala just nu. Det ställs in operationer för att det inte finns material
och sjukhuset går med ett ännu större underskott än planerat. (Bara det att ett underskott är planerat och har varit så i 30 år…) I detta sammanhang är kanske ostsabotage/matsvinn och stulna BMW-rattar baggisar, men dumheter är det baske mig alltihop.

∼ ♦ ∼

Nåt som inte är nån dumhet är Domkyrkan. Jag kanske firar pappas födelsedag där i morgon.

Domkyrkan fredag morgon 18 okt 2019

Domkyrkan i morse.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 17 oktober och fredagen den 18 oktober 2019: Stilstudier och dumheter

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    En stor kram skulle jag ge dig, om jag kunde!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.