Onsdag kväll den 9 september och torsdagen den 10 september 2019: Slänga ihop och minus och plus


 Kära dagbok…

Grillad kyckling grönsaker tomat- och lökchutney från The Cherry Tree

Jag slängde ihop… sallad igår till kvällsmaten.

Joråsaaatte… När jag lagar mat… då blir det som det blir. Min tanke igår kväll var att slänga ihop (ha ha ha!) nåt gott till min sambo eftersom hon jobbade heldag jobbet och jag jobbade hemma. Men hantverkare, rädda katter och rätt mycket jobb gjorde att det inte hanns med. I stället åkte jag och hämtade Anna efter jobbet i bil. Därefter handlade vi åt oss och åt andra, levererade det som andra skulle ha och for hem för att äta… grillad kyckling med spicy tomato and caramelised onion chutney från The Cherry Tree. Och grönsallad. Den sistnämnda stod i alla fall jag bakom. Det blev mitt ”slänga ihop”. Vi blev i vart fall mätta och det var huvudsaken. Sen kunde vi avsluta med kvällskaffe och till det en Sportlunch för min del – jag kände mig så sportig.

Katterna var rätt OK igår kväll, men i natt och i morse var mr Lucifer pipig. Mini hoppade till och med upp i mitt knä när vi såg Bonde bakar fru eller vad det heter på TV. Det var varmt och gott för en som kände sig så ruggig som jag.

Mini i mitt knä

Mini värmde mig.

∼ ♦ ∼

Den här dan har varit både hemsk och bra. Jag deltog i en bra utbildning och ett förvånansvärt bra arbetsmöte under dan. Men… Illamåendet kom tillbaka redan i morse när jag var halvvägs till jobbet. Det mesta släppte emellertid till lunch och jag kunde äta tunna pannkakor. En person i min närhet som jag tycker mycket om har drabbats av akut sjukdom och får inte hjälp förrän nästa vecka. Det finns fler saker på minussidan, men det lämpar sig inte att gå in detaljerat på dem. På plussidan kan nämnas att pengarna för torsdagens taxiresa har kommit in på kontot. Tack SJ, snyggt skött! Under förmiddagen fick jag ett efterlängtat samtal och det kräver ett par timmar flexledigt på tisdag eftermiddag. Min sambo har bjudit ut mig på konsert i slutet av november och det är förstås dagens tredje plus för min privata del i livet. Det fjärde är att jag alltid, alltid hittar tröst, variation och styrka i litteraturen – även om det handlar om att stjäla fem minuter av lunchen. År 2018:s Nobelpristagare Olga Tokarczuk och årets Peter Handke var emellertid båda helt okända för mig – precis som nästan alla Nobelpristagare i litteratur har varit de senaste åren.

Boken The Nowhere Child och vatten

Jag hämtar tröst, variation och styrka i litteraturen.

∼ ♦ ∼

Det är som det är med vissa ting och företeelser och om det ska bli bättre måste jag göra nåt. Och tro det eller ej, men jag gör det. Sen är det svajigt på många håll i tillvaron. Då gäller det för mig att behålla blyskorna på. Kanske titta på Dômen, som trots dimma, kranar, renovering och annat stod där, stadigt i morse. Min klippa!

Domkyrkan i dis torsdag morgon 10 oktober 2019

Klippa i dimmig tillvaro.


Nu ska jag gå ett varv med Helvetesmonstret 
för att skrämma katterna lite idag också och därefter ska jag försöka umgås lite med personen som bor i Pojkrummet ett par, tre veckor i månaden.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 9 september och torsdagen den 10 september 2019: Slänga ihop och minus och plus

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Att läsa är verkligen givande. Det är avkopplande, det ger perspektiv och insikt, en bra bok förgyller helt enkelt livet som det sägs (för det finns väl ett sådant talesätt)? I vilket fall är det så. Virriga fredagshälsningar, hoppas att du och de dina får en fin helg!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den som aldrig läser en bok lever ett fattigt och torftigt liv, tycker jag.

   Ha en fin helg! Jag ska bland annat gråta en skvätt, tända ljus och träffa en god vän.

   Gillad av 1 person

   • Louise Baumgärtner skriver:

    Ahh…faktum är att jag gråter just nu, över ett glas vin. I tvättstugan ! Trodde inte jsg skulle bli ledsen igen, då hade jag inte druckit…men det var visst som att vrida på kranen när ”rätt” låt kom… Jaja. Den som sörjer blir befriad till sist, det ledsna måste ut..Så heja oss helt enkelt❤️💔

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag sparar min gråt tills jag är ensam eller när jag duschar. Då slipper nån störa sig på mig. Har ingen tvättstuga som jag kan gå ner i utan att boka den.
    Var rädd om dig. Gråt inte för länge bara!!! ❤

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.