Torsdag kväll den 19 september och fredagen den 20 september 2019: Vin och litteratur = aldrig sur


 Kära dagbok…

Torsdagskvällens – och septembers höjdpunkt vad mig anbelangar – var förstås vinprovningen jag köpt åt sambon och mig. Vi blev helt sålda när vi deltog i Vinklubben Tre Kronors vinprovning för första gången i maj. Då var det en födelsedagspresent till Anna. Nu var det en present till oss båda från mig. Nåt roligt att se fram emot för oss under en höst som har börjat mycket tungt och inte ser ut att bli lättare. Jag tycker att det är kul med presenter, att visa nån lite uppskattning och omtanke. Men innan vi skuttade bort några meter (vinprovningen sker alltid på ett hotell som ligger på samma gata som vi bor) kunde jag glädja mig (oss?) åt ett paket med böcker som jag hade nätshoppat. Totalt fem böcker kom och av dessa fick Anna två och jag tre. (Sen brukar vi låna och läsa av varandra, förstås.)

∼ ♦ ∼

Vinprovning Vinklubben Tre Kronor vin o recepthäfte

Septemberhäftet med viner och recept.

Jag hade nånstans fått uppfattningen att vi skulle prova åtta viner under tre timmar. Det kändes lite bättre med tanke på att dagen efter, det vill säga idag, var en arbetsdag för oss båda. I maj provade vi 13 viner och en konjak och jag ljuger inte om jag säger att vi inte gick rakt när vi gick hem. Men… jag hade fel om antalet (jag och siffror = dålig kombo). Vi provade elva viner igår kväll – vita viner, bubbliga vita viner och röda viner. Som sist fick vi röror/diper/såser till som i de flesta fall gjorde underverk med vinerna. Sonen föreläste om vinerna, fadern provade vinerna med deltagarna samt pratade mat. Det är en förträfflig blandning av allvar och skämt. Till varje vin får en recept på en maträtt och ofta är det rätter som även jag kan äta, jag som är lite matkrånglig. En vinprovning för två i Vinklubben Tre Kronors regi kostar ungefär 900 kronor. Den är värd varenda krona! Under hösten är det ytterligare två provningar i Uppsala, den 17 oktober samt den 21 november. Jag rekommenderar det varmt. Det är lärorikt, roligt och gott. En bra present, till exempel. Dessutom har vi haft turen att hamna bredvid trevliga människor, så lite lagom socialt umgänge inkluderas också.


Vinerna vi provar varierar i pris, denna gång från 79 kronor till 179. 
Alla går att köpa på Systembolaget, men ett av vinerna är beställningsvara.

Vinerna vi provade var:

 1. Rio Claro Sauvignon Blanc
 2. Chablis, La Chablisienne
 3. Pizzolato Spumante Pinot Grigio
 4. Michelle, Ste Michelle
 5. Rio Claro Carmenere
 6. Cline Zinfandel
 7. Campofiorin, Masi
 8. Montfort Passemont Grande Réserve
 9. Enzo Bartoli Langhe Nebbiolo
 10. Château Bouscassé, Alain Brumont
 11. Borgo dei Guidi (beställningsvara)

De viner jag tyckte bäst om är Borgo dei Guidi och Monfort Passemont Grande Réserve.

∼ ♦ ∼

T-shirt Rosa pantern

Jo men jag åt faktiskt sallad till lunch.

I morse hade kattkillen konsert med start 3.30. Det var inte kul. Jag gav upp nånstans runt halv fem och utfodrade familjen Katt. Slumrade sen till strax efter klockan sex. Jag tror att jag håller på att bli förkyld och känner mig hängig och frusen och har ont i muskler och leder. Vinprovningen igår satte också sina spår. Det var tur att jag hade planerat in bra saker på jobbet idag. Mitt nyhetsbrev kom ut klockan tio precis som det skulle. Var det månntro sista gången? Via e-post i morse hade jag dessförinnan fått besked av min nuvarande chef om vilken enhet jag ska placeras i. Jag var inte förvånad, men jag är ändå ödmjuk. Att ha ett jobb är miljoner gånger bättre än att inget ha. Sen är sista ordet inte sagt och med det jag har i bagaget vet jag att det inte finns nåt som heter ”fast anställning” oavsett vad som står på anställningsbeviset. Jag jobbade i alla fall på och den roligaste aktiviteten var mitt på dan när jag besökte Studenthälsan. Kommunikatörskollegan och jag slank även ut på lunch. T-shirten på bilden till trots åt jag faktiskt sallad. På eftermiddagen hade jag ett par möten. Bland annat ett med min nuvarande chef, en person jag tycker är utmärkt som chef. Och så var det äntligen dags att gå hem. Men jag vill säga… tack M och P för att ni finns!!!!

I kväll är gymnasisten och jag ensamma hemma. Jag tycker att det är roligt att han vill stanna hos oss på Main Street trots att mamma jobbar. Vi tog en tur till Kvarnen där vi handlade diverse till helgen och så åt vi hos Phil. I morgon, lördag, ser det ut att bli bättre väder än på söndag. Nån tur på stan blir det inte för mig då, för jag och gymnasisten ska åka till Slottet. Jag ska klippa gräset och gymnasisten vill träffa sin mormor. Och mormor vill förstås träffa gymnasisten, ska jag tillägga.

Middagsrester från Phils

Vi åt middag hos Phils i kväll.

∼ ♦ ∼

Och Dômen… hon stod där i morse också. Dessutom fick jag möjlighet att fota henne lite från ovan i samband med mitt besök på Studenthälsan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.