Fredag kväll den 13 september och Kulturnatten 2019: Bubblor och kultur


 Kära dagbok…

Ibland behöver en bubblor i livet. Nånting som sätter fart på tillvaron. Inte vet jag om vackra stränder och fantastiska rev väntar på mig, precis…

Ulrika vackra stränder väntar på dig

Jo, tjosan!

 

Prosecco

Ibland behöver en lite bubblor…

Vi handlade lite bubblor och annat gott på vår gemensamma shoppingtur på fredagseftermiddagen när jag kommit hem från jobbet. Ja jag fick ju gå till Kvarnen två gånger eftersom jag skulle hämta ett rekommenderat brev med mitt körkort – och tog med mig fel del av brevet till utlämningsstället. Anna skötte därför matinköpet till kvällen, jag dryckinköpet. Mina sambor åt först middag tillsammans. Lite senare skalade Anna och jag några räkor som vi doppade i chiliaioli och åt i vardagsrummet. Till dessert blev det några jordgubbar och en liten burk nutella för min del. Till räkorna och jordgubbarna drack vi den härliga proseccon som vi köpte förra helgen. Inte minns jag riktigt hur kvällen förflöt. Jag tror att jag läste en del. När klockan närmade sig 21 och det blev dags att se vad unge Morse hade för sig på TV skivade vi upp några goda ostar och ett päron och tog var sitt glas ripasso till. Vinet har vi druckit en tidigare årgång av. Den nya var minst lika bra.

∼ ♦ ∼

Lördagen vi vaknade till skulle det vara Kulturnatt här i UppsalaSvårt att sova fortfarande, många tankar som snurrar fortfarande, men dagen började som en sedvanlig ledig dag på läsning och kaffe på sängen. Mycket kulturellt, eller hur?! Det är en ny författare jag håller på att bekanta mig med (fast han har bland annat jobbat med produktionen av Tyst vittne, så helt ny är han ju inte för mig!) och det är en riktigt ruggig bok. Den är faktiskt mer spännande än verkligheten och får mig att glömma bort vissa saker.

Boken Ole dole och kaffe på sängen

Ruggig bok som är mer spännande än verkligheten.

∼ ♦ ∼

Äpple hjärtformat

Hjärtetacksam för att jag får vara i Slottsträdgården OCH för att jag får låna Annas snälla mamma lite.

Dagen var inte jättevarm, men den var solig. Därför beslöt vi att åka till Slottet och greja en stund innan vi stack ner på stan. Men först hade Anna gjort en hemkörningsbeställning på varor från ICA Maxi Stenhagen, medan jag hade tvättat några maskiner, tömt kattpottor och sopat miljoner gånger. Gymnasisten var iväg på spelmässa med kompisar och hade åkt tidigt på morgonen. I Slottsträdgården fann vi Slottsfrun som lekte motorsågsmassaker. Jag fick medverka i leken på de högsta topparna. Sen skördade vi tomater och sallad samt de sista morötterna. Av Slottsfrun fick vi en squash. Anna rensade upp bland vår dill, medan jag krafsade runt med skräpet efter massakern. Det verkar inte bli nåt äppelår i år. Anna och Slottsfrun smakade var sitt vackert äpple – rött på utsidan, alldeles vitt inuti. Det var nog vackrare än det såg ut.

Att greja i Slottsträdgården är ett nytt verktyg att ta till när jag behöver släppa tankarna på annat i verkligheten. Jag är hjärtetacksam att jag får vara där, men också att jag får låna Annas snälla mamma eftersom jag inte har nån förälder i livet.

∼ ♦ ∼

Skitigt fönster Galleri London

Kultur bakom skitiga fönster…

Vi lämnade skörden och bilen hemma och traskade ner på stan. Vi var inte ensamma där, det var så mycket folk, som om folk gått man ur huse. Först kollade vi en fotoutställning på Stadsbiblioteket gjord av elever på gymnasistens skola. Vi gick sen gågatan fram. Bokbordet utanför bibblan var ganska ointressant för oss. Nere vid ån fanns boklådor med mer passande innehåll, men vi köpte faktiskt inget. Det blev en fika på Kafferummet Storken där vi på vägen upp beskådade en fin gravidmage. Efter energipåfyllningen strosade vi längs med ån. Tänkte ett slag gå på ölprovning, men där var så mycket folk att vi gav upp. Vi kikade i stället på metallskrot som fiskats upp ur Fyrisån, passerade en regnbågsflagga och kollade in ett par retrobutiker innan vi slank ner på toaletterna på Fyristorg för att se fler foton. Det är fantastiskt så häftigt att kolla bilder där det en gång var offentliga toaletter.


Vi var trötta och sega och jag hade inte ens lust att köpa godis
hos Augusta Jansson. Ursprungstanken var att äta slaskmat ur nån foodtruck på stan la vi åt sidan. I stället blev det premiärmiddag för oss hos nya Sherlock’s. Gott, hett och underbar öl! Jag fick snabbt byta från en mindre öl till en större. En stunds vila hemma traskade vi till Missionskyrkan för att lyssna på Den skrivande prällen som läste ett stycke ur en av sina böcker.

Kulturnattskvällen avslutade vi hemma med mer tvätt, Shetland, lite vin och några bitar ost. Jag somnade som en sten strax efter midnatt.

Sambon är iväg och handlar och jag ska fixa till mig lite. Sen ska ren tvätt vikas och läggas in och våra sängar bäddas rena. Till middag i afton blir vi fyra vid bordet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Mat, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 13 september och Kulturnatten 2019: Bubblor och kultur

 1. Ni hann med mycket trevligt i helgen, det är kul när det rör på sig och folk tar sig ut och vimlar. Sen att det kan bli för trångt så ni missar ölprovning, det är ju mindre bra. Men, ni styrde ju upp det ändå så ni fick lite gott i strupen 🙂

  Men, så mycket som hamnar vi vattnet…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kulturnatten är ett trevligt evenemang i Uppsala. Det kunde ha varit lite varmare i år, bara, men annars var det fint. Mycket att titta på, många evenemang är ”gratis”. Vi ska på vinprovning på torsdag kväll, så det får räcka. 😛
   Ja många saker hamnar i ån onekligen. Och inte bara cyklar heller… Bland metallskroten såg vi t ex bildnycklar, en visp till en elvisp, en pistol, ett armband… det fanns helt enkelt massor…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.