Torsdag kväll den 12 september och fredagen den 13 september 2019: Städa är bra när fiktion och verklighet är läskiga


 Kära dagbok…

BitmojiTofflan sopar

Städning gör kroppen trött så att jag till slut slocknar ifrån allt.

Att städa är bra. Att städa är för mig ett verktyg att ta till när jag inte har möjlighet att ventilera i tal och skrift. Så igår kväll städade jag. Jag dammade först och dammsög sen. Det blev säkert inte mer än good enough, men det blev gjort och hemmet är nu uthärdligt att vara i vad gäller katthår, kattsand, människosmulor och damm.

De senaste veckorna har jag var så trött som jag inte trodde att jag kunde vara. Jag är trött jämt. Och trött på allt. Instagram är själsdödande, böckerna jag har läst den sista tiden har behandlat jobbiga ämnen och på TV ser jag bara program om brott och mord. Huvudet är fullt av tankar och funderingar. Sånt jag håller för mig själv.

Det är då det här med städningen kommer in. Genom att städa blir även kroppen trött. Till sist slocknar jag ifrån allt – för att vakna av en gråtande och krafsande kisse som inte nödvändigtvis vill ha mat utan sällskap. Jag stapplar upp och häller i ett par påsar mat i katternas skålar. Stapplar tillbaka till sängen. Tankarna och funderingarna kommer genast åter och att somna om den där sista timmen är inte att tänka på. Högvarv igen. (Till protokollet: sambon har stapplat upp tre morgnar den här veckan, jag har hittills stapplat upp bara två, så det var min ”tur”.)

Bitmoji Tofflan förtvivlad

Högvarv igen!


I morse hade jag dessutom ont i huvudet och mådde illa.
Jag dricker vin lite för ofta för att stå ut, men sällan mer än ett glas. Det blev ett glas igår kväll. Jag vet att jag inte ska dricka alkohol när jag inte är glad, men det lindrar för stunden.

Och för den som har synpunkter på att jag lägger ut bitmojibilder på mig själv är det för att skona alla dagbokssnokare
från att se verkliga bilder av fula mig.

∼ ♦ ∼

När kroppen sen blev lite trött igår kväll kunde jag läsa. I morse blev det bokbyte från en bok som sambon valde vid vårt senaste/första/enda gemensamma bokinköp till en annan av sambons nyförvärv. Jag passade på att byta genre också, från relationsroman till deckare. Det är mitt liv i ett nötskal – relationer och läskiga brott – som sagt. Jag glodde också på både Efterlyst och Svenska fall på TV3 igår kväll. Jag vet inte vad som är otäckast – fiktion eller verkligheten.

Böckerna En apa i Rågsved och Ole dole

Bokbyte från relationsroman till deckare, båda böckerna är sambons.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan fåtölj

Fredag i fåtöljen med Instagram? Själsdödade!

Fredag idag. Äntligen! Jag har lagt ut mitt nyhetsbrev på förmiddagen. Tanken var sen att jag skulle traska över till ett personalmöte eftersom jag är avdelningens kommunikatör. Kände väl att min närvaro inte var direkt önskad och att jag bör veta min plats – som är att komma på det möte som är måndag morgon. Ingen fara, jag hade andra saker att göra. Jag bokade ett informellt möte med en person i stället för ett formellt, för jag försöker göra mitt jobb. Göra mitt bästa när jag gör mitt jobb…

Sen visste jag inte riktigt vad det var jag längtade efter hela dan. Sitta i min fåtölj hemma och scrolla det idiotiska flödet i Instagram? Själsdödande, som sagt. Nu får jag upp bilder som är tre dar gamla och som jag verkligen inte har nåt mer intresse av.

Lucifer sträcker ut sig i skrivbordsstolen

Klockan 7.30 är han stillsam, Lucifer. Det är han inte vid fyra, fem.

I morgon är det Kulturnatt här i Uppsala. Kanske kan den ge mig lite energi, glädje och lust tillbaka. Vi ska väl ut och titta, tror jag. Sen får det gärna bli torsdag kväll, för då ska sambon och jag på Tre kronors första vinprovning i höst här i stan.

Jag hade hoppats att den här hösten skulle bli bättre än de senaste årens höstar. Min favoritårstid som har inneburit så mycket sorg och kamp. Men det verkar som om även denna fortsätter med tunga ting, precis som höstarna 2016, 2017 och 2018. Lucifer verkade i alla fall lyckligt ovetande om detta i morse när jag gick hemifrån. Tänk om kissen kunde vara lika stillsam och tyst klockan fyra, fem på morgonen som han är 7.30 när jag går till jobbet…

∼ ♦ ∼

Igår när jag gick hem mötte jag Den pigga brunögda. Jag har undrat så vad som har hänt, vi började ju till och med hälsa på varandra före semestrarna. Nu såg jag att hon cyklar och då blir våra till-och-från-tider kanske inte samma. Men hon log och hälsade som vanligt. Mötet vill jag i alla fall se som ett gott tecken. Men nu undrar jag vad som har hänt med Stora farbrorn med Stora hunden. Den gåtan är ännu inte löst.

Domkyrkan står i alla fall där hon står. För att inte abstinensen ska bli för svår över helgen bjuder jag på tre bilder tagna i morse när himlen var rätt blå.

∼ ♦ ∼

Jag har varit och fyllt på vinförrådet i vinskåpet och hämtat mitt nya körkort. Kul i brevlådan var också biobiljetterna jag fått som premie för att jag är med i en undersökning. Men nu ska jag avsäga mig en fortsättning.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 12 september och fredagen den 13 september 2019: Städa är bra när fiktion och verklighet är läskiga

 1. Mösstanten skriver:

  Det är inte lätt när man sover dåligt, men fysisk aktivitet kan ju hjälpa. Själv sover jag ofta dåligt men jag är ju pensionär och behöver inte prestera. Kulturnatt låter trevligt. Det finns ingen här, men i Norrköping. Fast det är många år sedan jag åkte dit just då.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   En del av min trötthet handlar om att katterna väcker oss vid fyra-, femtiden varje morgon. Svårt att somna om sen.
   Jag går till och från jobbet varje vardag, ibland går jag lite till. Det finns inte riktigt tid som det är nu för annan aktivitet av fysiskt slag, tyvärr. 😬

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.