Onsdag kväll den 4 september och torsdagen den 5 september 2019: Har jag tappat huvudet helt..?


 Kära dagbok…

Rökta räkor på Churchill Arms

De rökta räkorna och den ljuvliga aiolin äter jag gärna igen på Churchill Arms!

Nej, tappa huvudet helt får en hoppas att jag inte har gjort. Fast jag kände av rätt bra i morse att jag hade ett. Det var inte så att det blev sent igår eller att jag drack mycket (två starköl), men jag blev så trött av allt jag hade… upplevt.

Vad det var jag upplevde hör inte hemma här, men du, kära dagbok, får gärna se på de goda rökta räkorna jag åt på Churchill Arms. Det serverades lite bröd till och ljuvlig aioli. Är det nån som har luktat vitlök på jobbet idag är det definitivt jag. Det är enda nackdelen, liksom. Jag klämde i mig 400 gram räkor och det blev jag väldigt mätt på. Priset var endast 129 spänn och det var räkorna väl värda. Det här är nåt jag gärna äter igen.

Räkhuvud

Har jag tappat huvudet..?


Katterna var väldigt sällskapssjuka när jag kom hem, 
så jag pratade och busade lite med dem. Mini låg på armstödet en stund när jag läste. Och det blev faktiskt bokbyte igår kväll! Jag läste ut en underbar spansk tegelsten och bytte till en bok om en färja från Ystad. I våras var jag och lyssnade på Karin Alfredsson (med flera) när hon presenterade sin bok på Akademibokhandeln. Den verkade jätteintressant och jag blev så glad när jag hittade den inbunden, i fint skick hos Röda rummet i augusti.

Böckerna Andarnas labyrint och Sista färjan från Ystad

Bokbyte från spansk tegelsten till svensk färjebok.

∼ ♦ ∼

I morse regnade det när jag vaknade, men när jag skulle gå till jobbet hade det slutat droppa från ovan. Jag slapp ta regnjackan, vilket ju var bra eftersom vädret blev bättre redan på förmiddagen. Under dagen hade jag flera möten. Två av dem var rätt tunga och krävde/kräver rejäla insatser från min sida. Det var inte lätt att ha tankarna på rätt plats, den här dan. Bullen som serverades efter möte nummer två var precis vad jag behövde – före lunch…

Bulle

Precis vad jag behövde – före lunch…


Ja det var en mycket förvirrande dag, denna onsdag. 
Nej, torsdag var det visst. Jag trodde ganska länge att det var onsdag och publicerade nedanstående bild på Insta med texten ”Whiskers Wednesday”. Fast, som sagt, det är ju torsdag och fy te rackarns så jag längtar efter helg och sovmorgon. Jag var ganska mör när jag klev upp halv fem i morse när Lucifer gnällde efter mat…

Utsmyckning på St Olofsbron

Whiskers Wednesday, trots att det är torsdag.

∼ ♦ ∼

Dagens Dôme är faktiskt två bilder, en på lite håll, en närmare. Håll tillgodo!

∼ ♦ ∼

Dagens oombedda råd: Jag har uppdaterat systemen på mina mobiler och att hålla koll på och uppdatera system på såväl datorer som mobila enheter är nåt jag rekommenderar ur säkerhetssynpunkt.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… nu vet jag vem som blir min nya chef (om jag nu får följa med ”över” i omorganisationen). Det är en person i vars säng jag har legat. Under många år… Fundera på det, du!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag kväll den 4 september och torsdagen den 5 september 2019: Har jag tappat huvudet helt..?

 1. Såg smaskigt ut det där, både din och sällskapets mat 🙂

  Den där boken om Ystad, var jag nära att börja med nyligen, men den kanske blir aktuell senare.

  Häftig bild oavsett om det var onsdag eller torsdag !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   He he, ja jag föredrar ju räkorna framför köttet, men deras ”chips” (pommes, strips)… MUMS!
   Ystadboken är snabbläst och bra, tycker jag.
   Ja bilden var rätt OK, men jag är ju knasig och dagvill.

   Gilla

 2. Kom på en sak jag skulle skriva, när man har valt att kommentera ditt inlägg och skrollar igenom inlägget så kommer upp en liten ikon när man scrollar över bilderna som undrar om man vill spara dom… så tror jag inte det varit förrut.

  Tänkte bara nämna det ifall du inte visste om det 🙂

  Tyvärr har jag ingen gissning på sängkompisen 😉

  Gilla

 3. Tofflan skriver:

  Ta en skärmdump eller fota av sidan när ikonen syns och mejla mig eller skicka bilden via sms. Jag kan omöjligt säga vad det är annars. Jag ser ju inte det själv eftersom jag är inloggad och WordPress grejar ju hela tiden med saker.
  Nä det är ingen sängkompis alls, jag har bara legat i hans säng. I många år… 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.