Torsdag kväll den 15 augusti och sista semesterdagen sommaren 2019: Uppe i det blå, eller..?


 Kära dagbok…

Luftballong

Uppe i det blå

Det blev en trevlig sista semestertorsdagskväll igår. Bra blandning av sånt jag tycker om och sånt jag mår bra av. Nu känns det som om jag har varit uppe i det blå ganska länge. Jag känner en viss oro för att jag ska dimpa ner. Hårt. Men jag försöker att inte låta sånt jag inte vet påverka mig alltför mycket (även om jag funderar) och i stället hämta kraft från alla fina stunder jag fick vara del av under sommarsemestern 2019. Igår kväll, när jag gick för att möta sambon när hon slutat jobba, såg jag ballongen på bilden passera mig. Visst är det häftigt där uppe i det blå, men om jag fick välja skulle jag heller hoppa fallskärm än flyga ballong.

Och på tal om fallskärm fick jag ett mejl från mitt nuvarande fack med ett nyhetsbrev. Där kunde jag läsa om Daniel, som blev avskedad från sitt jobb (fallskärm eller inte) efter 30 år, men som fick jobbet tillbaka efter en dom i Arbetsdomstolen. Då hade han ändå begått ett tjänstefel. Sån tur hade inte jag. Jag hade inte begått nåt tjänstefel alls, men fick lämna efter 23 år eftersom Den Lille Fjanten hade fattat antipati för mig. Rättvisa finns inte. Fast visst är jag på sätt och vis glad för Daniels skull, trots att han gjorde fel.

Ännu gladare är jag för Biografmaskinistens skull, så vi gick ut och firade igår kväll. Vi träffades på Churchill Arms där vi åt var sin liten pippi, åt urgoda chips (pommes) och drack London Pride-öl respektive Strongbow cider. Jag ville bjuda på Prosecco, men cider passade Biografmaskinisten bättre. Jag är så glad för hans skull, att saker och ting går åt rätt håll och att han kämpar och inte ger upp. Motigheter lär fortsätta att komma genom hela livet, men livet innebär också en massa roligheter.

(Bilden på Biografmaskinisten är utlagd med hans tillstånd.)


Jag mellanlandade hemma sen för att ge familjen Katt kvällsmat 
innan jag gick för att möta Anna. Det var inte tänkt att vi skulle mötas, men ett paket hade levererats till ett utlämningsställe och Anna behövde sitt leg. Det är inte varje dag en får bära på ett dasslock på Dragarbrunnsgatan mitt i centrum…

∼ ♦ ∼

Idag är det min sista sommarsemesterdag. Visserligen är jag ju ledig lördag och söndag, men det är den sista riktiga semesterdagen. Vad gör en på bästa sätt med en sån? Tja, jag inledde med kattpottstömning och kaffebryggning, fortsatte med läsning och kaffe på sängen, tog reda på gårdagens rena och torra tvätt och tvättade lite till. Igår bäddade jag rent för vår tvåveckorssambo som kommer i eftermiddag.


I eftermiddag kommer också tunga varor hemkörda från
ICA Maxi Stenhagen. Ryggen är visserligen lite mindre ond idag, men ond är den forfarande. Anna och jag måste ändå traska iväg för att handla middagsmat till kvällen – varorna levereras nämligen efter middagstid. Mina medhjälpare har antingen vänt mig ryggen, tycker att jag är tråkig som inte sitter i fåtöljen eller är helt slut efter detta.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 15 augusti och sista semesterdagen sommaren 2019: Uppe i det blå, eller..?

 1. irene skriver:

  Hej! Aldrig ge upp eller som jag brukar säga ”Never give up”! En dag har en del ordnat sig och tillvaron är mycket bättre. Jag har anställning sen 1:a juli och trivs. Det är gott att kunna köpa mat och böcker utan att räkna och titta på kontot. Böcker; jag vill tipsa om en mycket läsvärd bok. Jag vet inte vilken genre som den tillhör men enligt mig en historisk roman. Nåväl, den heter ”Systerklockorna” och är skriven av Lars Mytting.
  Har du sett denna underbara sida?; https://www.bookloverthings.com/stores/i-love-books/-/-
  En sådan tisha finns på min inköpslista!!!

  Jag önskar dig och dina kära en riktig trevlig helg!
  Irene

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men så är det verkligen, Irene, och jag är så glad även för din skull. Njut av ditt arbete och din lön och unna dig lite av det goda i livet.
   Lars Mytting är en fantastisk författare!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.