Fredag kväll den 15 mars och lördagen den 16 mars 2019: Nytt och retro hemma


 Kära dagbok…

Tavla med namnen Ulrika Anna Elias Mini Citrus Lucifer

Här bor vi!

Vi har haft ett dygns härligt grejande hemma. Jag har kommit på att det är rätt roligt att göra fint hemma – tillsammans. Anna påbörjade det hela medan jag jobbade i fredags. Gästtoan är så fin nu och har ett brittiskt tema. Jag har stoppat in ett och annat där också, men ingen bild kommer just nu. Anna var också iväg och tittade på en ny matta till Djungelrummet, men ville höra min åsikt innan den inhandlades. Vi har haft en röd äkta matta i Djungelrummet och den bara suger upp katthår. Det kändes inte riktigt bra. Vidare hittade Anna en rolig tavla med bokstäver som en kan skriva lite sköj med. Den köpte hon och gjorde en namnskylt över oss som bor här i lägenheten på Main Street. Jag blev så glad och rörd, för plötsligt kände jag att jag… hörde till. Dessutom fick jag stå först. Överst. Fast det, sa Anna, handlade om att vi står i åldersordning – äldst först, alltså. Hmpfff… Men nåja…

∼ ♦ ∼

När jag kom hem igår eftermiddag efter avslutad arbetsvecka var Biografmaskinisten på besök. Såna spontana besök är alltid trevliga och han fick en kasse med smått och gott med sig från sin mamma. Vi tog sen sällskap till Kvarnen där vi inhandlade nåt gott att tugga på och nåt dito att dricka till kvällen. Biografmaskinisten behövde en tratt. Fyra röda italienare och en vit fransman med engelskt namn fick följa med hem. (Länken går till ett inlägg om en tidigare årgång av vinet.) Fransmannen kyldes och serverades sen till laxpaté med romsås och andra tillbehör. Ripassoflaskan öppnades och vinet luftades innan det senare serverades till goda ostar och kex – och några bitar Frukt & mandel, för min del. (Mer om vinet kommer senare i ett separat inlägg – länken går till Systembolagets sida om vinet.) Vår fredagskväll avslutades med Tyst vittne på TV.

∼ ♦ ∼

Daniel Coles bok Trasdockan och kaffe på sängen

Det blev ingen lugn start på dan, bilden till trots…

Jag hade hoppats på en lugn start på lördagen. Det satte min mage stopp för, men som tur var blev den bättre. Sen fick jag ett sms som gjorde att somliga smittades av Hemnetknarkande, medan jag skrattande höll på att ramla ur sängen. Anna tänkte då rakt inte hjälpa mig utan snarare stjälpa mig. Så skrattade vi ännu mer. Självklart hörde katterna oss och det blev ett undantag från regeln om kattfritt sovrum. Citrus och Lucifer var emellertid inte uppe i sängen utan under. Det blev med andra ord inte så mycket läst…

Vi satte fart och började med att rulla ihop den röda mattan i Djungelrummet, för vi var överens om att åka till Rusta och inhandla en matta som passar bättre i rummet och med katterna. Anna bar upp mattan på vinden och hämtade ner en stol som skulle till återvinning medan jag släpade ut fyra kassar och en trasig dammsugare i bilen. En del skulle kastas, annat får nån annan förhoppningsvis glädje av.

En ny matta inhandlades och givetvis även lite annat smått och gott som duschcrème och duschsvamp till mig, strumpor och tandborstar till vår tvåveckorssambo, en fäll och en låda mat till katterna. Sminkväskorna med paljetter fick emellertid stanna i affären. När vi ändå var i krokarna passade vi på att besöka både Erikshjälpen och Röda korset. Vi var inte ensamma där. Anna höll på att tafsa på en strykare som hon trodde var jag. Det var inte jag och blotta tanken på att hon kunde ha tafsat på en okänd kvinna fick oss förstås att skrattande dra efter andan. Jag köpte… nej, faktiskt inte nån bok utan ett litet Höganäskrus för 20 pix på Röda Korset. På Erikshjälpen såg jag några fina ”kaffekorgar”, men de fick stå kvar.

Anna hade på förmiddagen swishpaxat en häftig brödburk som matchade möblemang och väggur i vårt retrokök. Vi åkte hem med vår matta och övriga saker och promenerade sen upp till Kosmos Retro & Design för att hämta burken. I butiken träffade vi Lotta från Uppsala Antik och Vintage. Vidare såg vi ett soffbord som vi funderade lite på att köpa. Hemma igen bestämde vi oss för att bordet får stå kvar på Kosmos. Brödburken ställdes på plats i köket, jag fyllde den med bröd inköpt på hemvägen och så tog vi kaffe och mackor innan vi la på vår nya matta och flyttade tillbaka bord och stolar i Djungelrummet. Mini gillade mattan direkt. Citrus föredrog den nya fällen. Vi gillade vår nya brödburk. Frid och fröjd medan vi tvättade en maskin rött och grejade lite till här hemma innan vi traskade iväg för att äta middag på lokal…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 15 mars och lördagen den 16 mars 2019: Nytt och retro hemma

  1. Mösstanten skriver:

    Ni fick mycket gjort i går. Höganäskruset och brödburken är jättefina.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.