Onsdagen den 13 mars 2019: Gått och gott i snöovädret


 Kära dagbok…

Innan jag skriver om min dag vill jag sända mina varmaste, varmaste tankar till vännen FEMNu sitter vi i samma båt, men det är 30 mil oss emellan och för långt för en kram. Sorg är nåt som var och en har sin upplevelse av. Jag önskar att jag vore närmare dig i denna stund.

Rosor i tre färger

∼ ♦ ∼

Idag var det aviserat snöoväder – och det var det. Trots att det inte var nån kall morgon tog jag dunjackan. Dels är den lång, dels har den luva. På så vis undviker jag att anlända till jobbet i blöta kläder. På hemvägen gör det ju inget, för jag byter alltid kläder när jag kommer hem. Men ändå. Det är inte kul att bli blöt.

Innan jag gick i morse hade jag sällskap av två killar vid köksbordet. En av dem låg på bordet. Inte svårt att lista ut att den killen inte är människa. Egentligen brukar jag inte tillåta bordsliggning av pälsdjur, men jag ville inte tjafsa så tidigt på morgonen. Anna hade nämligen sovmorgon och jag tog hand om utfodringen när familjen Katts jam-session startade vid femtiden. De är värre än småbarn – tror jag. Jag vet inte, jag har ju aldrig haft småbarn. Givetvis kunde jag inte somna om. I stället låg jag och tänkte på K och funderade över hur ett eventuellt återseende skulle kunna bli…

∼ ♦ ∼

Inte vet jag vart förmiddagen tog vägen, men jag satt och skrev en del olika saker. Plötsligt var klockan 11.30 och jag och kollegorna C och U åkte iväg på arbetslunch till Thaibreak. Vi brukar göra det ibland, dels för att vi gillar maten, dels för att vi understundom behöver prata jobb utanför jobbet.

Kyckling med jordnötssås

Titta så gott! Dagens lunch blev kyckling med jordnötssås.


Jag har bokat in en lunch med tillhörande studiebesök även nästa onsdag.
Då träffar jag Uppsalaewa och hennes man B för att dels lämna över boken hon fick i min utlottning, dels låta dem få titta lite innanför skalet här i huset.

Eftermiddagen ägnade jag åt att läsa in mig på diverse handlingar i ett universitetsövergripande projekt där jag är ansvarig kommunikatör. Det ska bli riktigt spännande att jobba med detta!

∼ ♦ ∼

I kväll är två av tre människor hemma. Anna jobbar och fick ta sig till jobbet två och en halv timme tidigare. Trots det jobbar hon ändå till klockan 21. I det här skitvädret åker jag förstås och hämtar hemma henne i bil även om jag kanske skulle föredra att ligga på fällen som Citrus. Igår när jag kom hem dammsög jag, så det tänker jag inte göra fram tills jag ska hämta Anna. Nej jag ska läsa min ruggiga bok på gång, en bok jag aldrig har läst förr (<== känga till mig själv).

∼ ♦ ∼

Bara för att det har gått en tid ska du inte tro, kära dagbok, att jag har slutat äta kakor. Igår eftermiddag blev jag inbjuden på en liten födelsedagsfest på jobbet. Kollegan E fyllde år och bjöd på två mycket välsmakande kakor. Och för den som undrar tänker jag inte fördjupa mig vad jag menar med välsmakande ifall nån vill märka ord. Välsmakande betyder just… välsmakande. En behöver inte göra nån större affär av mitt ordval.

Gårdagens välsmakande kakor…

blev Daimtårta och kladdkaka. Som grädde på moset även glass!

Daimtårta och kladdkaka

Vilken fest igår! Både Daimtårta och kladdkaka och dessutom glass.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 13 mars 2019: Gått och gott i snöovädret

  1. uppsalaewa skriver:

    Vi ser fram emot vår träff i nästa vecka!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.