Onsdagen den 13 februari 2019: Kompisar och kollegor


 Kära dagbok…

En ny dag när jag vaknade till dropp. Det var regn. Eller snö, för det var vitt på marken igen. Tack och lov var det också plusgrader och sol. Idag har jag inte orkat/haft tid att känna efter hur jag mår – och det är väl bra. Det är bara i obevakade stunder som en kall hand griper tag om hjärtat och kniper till. Av nån anledning hade en person varit inne här på bloggen och läst ett inlägg som triggade igång en del sorgsna tankar när jag själv skummade det. (Ja, jag har full koll på vilka som läser min dagbok.) Detta orsakar inte bara ledsenhet utan även hjärtklappning, men, som sagt, så länge jag är fullt sysselsatt kan jag vända det som gör ont ryggen. Och fortsätta vara ensam och stark.

Lucifer sover på fällen med ryggen mot kameran

Jag försöker hålla mig sysselsatt och göra en Lucifer på fällen – vända det som gör ont ryggen.

∼ ♦ ∼

Idag har det som sagt varit fullt ös på jobbet och jag är ganska slut. På förmiddagen minnesantecknade jag från vårt avdelningsmöte. Detta innebär att inte lyssna så mycket, bara skriva och därefter lägga ut text och presentationer så snart som möjligt. På eftermiddagen deltog jag i en nätverksträff där jag bland annat skulle showa och berätta om mina kommunikationsövningar i teamen på min avdelning. Det var en mycket speciell känsla att föreläsa (!) i tio minuter i lärsosal XI i Universitetshuset för ett tjugotal (?) kommunikatörskollegor på andra avdelningar, institutioner etc på universitetet – dvs riktiga proffs. Tänk om jag hade fått berätta det för mina föräldrar! Att jag, en gång student vid Uppsala universitet, föreläste på detsamma ett antal år senare… Nåja, det var en kort föreläsning om tio minuter, men uppenbarligen gick den hem. På kafferasten ville två kollegor från olika ställen inom vårt universitet engagera mig – varpå jag bad dem att tala snällt med Tjifen.


Mellan mötet och nätverksträffen
jobbade jag med diverse, förstås. Och sen var det dags att gå hem.

∼ ♦ ∼

Igår var Anna ledig. Vad hon gjorde då ska inte jag skriva om i min dagbok, men jag ville ändå nämna att diskmaskinen kördes utan knot liksom en maskin tvätt. Jag tog hand om föregående rena tvätt samt den rena disken och vattnade krukväxter när jag kom hem på kvällen. Mina ben och fötter värkte nåt förskräckligt. Tur att det var två TV-program, Auktionssommar och Brottsjournalen, som jag glodde på så att jag kunde glömma värken för ett tag. Värken har jag känt av lite idag också. I kväll är det nästa laddning ren tvätt som ska tas om hand och sen är det min bok på gång som är min kompis. Den går mot sitt slut och den är så spännande att en kollega höll på att skrämma livet ur mig igår när jag satt och läste de sista fem minuterna av lunchen. Sen visade det sig att hon läser samma bok – fast hon läser audiellt medan hon jobbar. Det kan ju tyvärr inte jag göra.

Avslutningsvis några bilder på några av mina andra kompisar, familjen Katt. I morgon kanske jag har lust och ork att skriva nåt med mer substans.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.