Lördag kväll den 9 februari och söndagen den 10 februari 2019: Oklart


 Kära dagbok…

Lördagskvällen passerade snabbt. Jag och Mini satt i bästefåtöljen och läste ett par timmar efter maten. Det blev kolgrillad kyckling med tillbehör för min del till lördagsmiddag – och vatten till maten. Jag skulle ju köra bil och åka och hämta hem Anna när hon hade slutat jobba klockan 20. Men en helg utan vin går ju inte. Några fina ostar som Anna hade köpt på Distingsmarknaden samt ett och annat kex sköljde vi ner med en flaska Copertino. Det här vinet har jag druckit flera tidigare årgångar av, senast 2009:an. Detta var 2010. Trots det låga priset, 89 kronor, är det här ett fint vin som passar till det mesta – även till Melodifestivalens andra deltävling i år. Ja, jag behövde vinet, för jag är inte särskilt road av tävlingen. Då var QX-galan, som vi tittade på efteråt, betydligt mer underhållande. Babben Larsson ledde den på ett utmärkt sätt – och hon var alldeles lagom rolig. (Tips till den som skriver så uselt manus till melodifestivalens programledare.)

∼ ♦ ∼

Söndag borde vara vilodag, men är en ledig två dagar i veckan känner en konstant dåligt samvete om en inte gör saker här hemma. För att det behövs. Tycker jag. Inte för att nån annan tycker det. Jag inledde i alla fall söndagen på sedvanligt sätt med läsning och kaffe på sängen. Idag vaknade jag vid åtta-tiden, men jag hade kunnat sova minst två timmar till om inte det där samvetet hade funnits. Jag läste ut Motiv X under dan och även om jag retade mig på vissa saker i boken längtar jag till hösten när den femte delen i Fabian Risk-serien kommer. Den bok jag läser nu är Hjorth & Rosenfeldts En högre rättvisa. Det är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman – och den här boken utspelar sig i Uppsala. Extra kul, det där senaste, förstås. Boken var en del av det jag köpte för julklappspengen jag fick av Annas snälla mamma och hennes L. Övriga fem delar står redan lästa i en av bokhyllorna.

∼ ♦ ∼

Men läst och druckit kaffe och skrivit det här är förstås inte det enda jag har gjort idag. På förmiddagen dammade jag. Sen blev det frukostrast vid elva-tiden och då passade jag på att läsa och skriva, förstås. Därefter rev jag fram Helvetesmonstret* och dammsög hela lägenheten. Hur många gånger jag har sopat efter det minns jag inte. Familjen Katt är bra på att sprätta ut sand på det svarta hallgolvet…

Idag har jag provat en för mig ny typ av kontaktlinser, multifokala. Jag hade höga förväntningar och det var dumt: jag är besviken. Det känns inte försvarbart att betala dubbla priset för linser som inte är bättre än dem jag redan har. Kanske skulle jag ha frågat mer om hur jag skulle använda dem, men i princip kan jag inte göra mer än att röra på ögonen, kanske böja nacken upp eller ner. Ingen större skillnad i seendet, bara i priset. Nä, jag lär ringa min optiker i veckan och kolla om det finns nåt alternativ. Annars får det vara och jag får fundera över operation eller inte.

Multifokala kontaktlinser

Multifokala kontaktlinser gör ingen skillnad i mitt seende, bara i priset.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det asiatisk söndagsmiddag. Jag har lovat mina sambor buffémat på nån av restaurangerna på Kungsgatan. Det blir enklast så eftersom vi alla tre äter rätt olika mat. Genom att äta buffé kan var och en välja vad just den vill äta.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = dammsugaren, enligt katterna


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 9 februari och söndagen den 10 februari 2019: Oklart

 1. miemarie63 skriver:

  Hej! Om det är progressiva linser du testar så provade jag också det för ett antal år sen, fick det tyvärr aldrig att fungera. Det var kanske ingen vidare upplyftande kommentar 🙄

  Gilla

 2. Jag orkade bara titta på början av QX galan, ska ta den på play framöver 🙂

  Förstår att det är lite extra kul med boken som utspelar sig i Uppsala, jag lyssnade precis på en bok som utspelade sig på Mallorca/Alcudia, kändes liksom så bekant och man ser händelserna framför sig på annat sätt än när man måste ”hitta på” dom själv i huvudet 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är ju bara ett sammandrag av galan, men jag tyckte att den var mer underhållande än musiktävlingen i den andra kanalen. 😛 På min bucket list står att vara med på QX-galan nån gång!

   Ja det är roligt med miljöer, men inte med TV-serier och filmer som förstör min fantasi när det gäller läsning av böcker. Har tänkt skriva om det i ett inlägg i kväll.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.