Tisdagen den 15 januari 2019: Kraschar, men kämpar på


 Kära dagbok…

Pepparkakshus med hål i taket

Husplundring igår kväll, men utan mig.

Nej, den som tror att jag är frisk tror fel. Men jag kämpar på. Jag kunde ju inte vara hemma längre utan läkarintyg. Nu står jag i valet och kvalet om jag ska försöka ringa min husläkarmottagning. Det är nämligen många som skrämmer upp mig med en massa prat om lunginflammation. Inte bara en person utan flera. Och lunginflammation låter läskigt. Givetvis har jag googlat symtomen, men jag tycker inte riktigt att de stämmer på mig. Visst är jag fortfarande väldigt förkyld och hostig, men det som kommer ut från näsan är ”klart” och från käften kommer inget ut. Nån feber tror jag inte heller att jag har. Däremot känner jag mig trött och tung i huvudet. Det är nog på grund av infektionen jag har – som nog inte är bakteriell. Men vi får se. Igår kväll kraschade jag rätt tidigt i bästefåtöljen och sen i sängen. Jag läste ut årets första egenköpta bok innan jag slocknade totalt. Det blev ett byte från stockholmsk terror till gotländsk, mordisk klassåterträff. (Där förekommer också en studentpräst från Uppsala universitet i den senare boken.) I vardagsrummet var det visst husplundring, men jag orkade inte delta. Kanske pillrar jag i mig nån bit i kväll i stället.

Böckerna Falco och Döden är alltid sann

Bokbyte igår kväll från terror i Stockholm till gotländsk, mordisk klassåterträff .

∼ ♦ ∼

Katterna mådde bra igår kväll, men somliga var förstås hungriga. Därför gav jag dem mat tidigt medan Anna var och hämtade ett paket med varma skor till vår tvåveckorssambo. I morse startade sångkören sin övning klockan 5.33. Eftersom jag ändå skulle upp tre kvart senare klev jag ut i köket och utfodrade De Hungrigas Skara. Sen gick både de och jag och la oss igen. Somna om kunde jag förstås inte, men jag vilade ett tag till.

∼ ♦ ∼

Det har varit lite drygt på jobbet idag eftersom jag inte känner mig helt OK. Jag hade laddat med näsdukar och jag är evigt tacksam för mammas pappersnäsduksfetischism. Det var fyra typer av saker min mamma samlade på/hade gömmor av: godis, mediciner, toalettpapper och pappersnäsdukar. Godiset är sen länge uppätet, medicinerna inlämnade för destruktion, toapappret använt och nu… nu förbrukar jag pappersnäsdukarna! Det hade varit praktiskt om de hade funnits på rulle…

Väska med toalettpapper

En resväska toapapper. Tänk om det var pappersnäsdukar på rulle…

∼ ♦ ∼

Idag har jag mest jobbat med att skriva en massa olika texter. Det handlar om såväl korta som långa, lättsammare som tyngre. Och på tal om att skriva förundras jag över hur somliga bara struntar i att skriva svar på frågor till exempel. Jag har bland annat ställt frågor i förra veckan till en advokat och min bank och igår mejlade jag mitt fack. Banken svarade idag på lunchen. Övriga två har inte svarat! Det tycker jag är riktigt dåligt.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet mellanlandade jag hemma en stund innan jag traskade iväg för att handla. Jag fick en Ipren från ”Husapoteket” på jobbet och det behövdes. SNART ska jag krascha. I bästefåtöljen.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 15 januari 2019: Kraschar, men kämpar på

 1. FEM skriver:

  När jag hade min början till lunginflammation kände jag mig inte så särskilt skitdålig. Det som hände var att jag hostade en hel natt och trodde jag skulle bli galen. Det var det som jag ringde till jourcentralen om på lördagmorgonen. Tänkte att lite hostmedicin får jag säkert. Men det blev penicillin istället. Förhöjt CRP 46, 37,8 i temp och högt blodtryck på det.
  Så jag tycker nog att du kan höra av dig till din husläkare, jag.

  Kramis!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Just nu, på lunchen, känner jag mig riktigt risig.Har inte så mycket hosta nu, mest täppt/snorig och tung i huvudet, trött. Rösten är OK – fast jag kacklar ju inte precis hela dagarna, sitter mest på kontoret och skriver.
   Jag tror att du har rätt, FEM, men jag behöver jobba av olika skäl som jag inte kan skriva om här. 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.