Gustav Adolf-dagen 2018: Hjärtegott, upp och ner


 Kära dagbok…

Hjärtan i iPhonen i iOS 10

Tacksam gentemot två hjärtegoda!

Plötsligt blev det tisdag. Dagarna går så fort, nätterna är korta. Jag sover lite bättre för tillfället, är väl mindre stressad just nu. Men dagarna och den vakna tiden känns som vanligt för korta. Den tiden som ska räcka till såväl arbete som rekreation, både hemma och på jobbet.

Extra glad och tacksam blev jag därför för det Annas snälla mamma och hennes L vill bidra till – även om både Anna och jag hjälper dem efter våra olika förmågor och dessutom gör det gärna och frivilligt. De är bara hjärtegoda! Tack vare dem lär vi få mer vardagstid framöver. Tyvärr fick jag veta att det blivit ett nytt besök till Sjukstugan i Backen* idag. Det hade jag önskat att de inblandade hade sluppit. Först upp och sen ner igen, liksom.

∼ ♦ ∼

Igår försvann dagen och kvällen i ett nafs. Efter jobbet gick jag och hämtade ett bokpaket. Det känns skönt att ha fyllt på läsförrådet igen. Jag har sen tidigare ett antal böcker av lite äldre årgång att ta till, men just nu känner jag att jag mest vill läsa lättsammare, nya böcker. Det blev fyra spännande titlar som ställde sig först på tur att bli lästa. Mons Kallentofts senaste bok i Malin Fors-serien, Himmelskriket, är en bok som jag vet att jag aldrig skulle kunna låta bli att läsa. Det passade finfint att Bokus har plusbokspris på den just nu! Lina Bengtsdotters uppföljare till Annabelle, Francesca, kändes också angelägen att införskaffa. Kanske är det för att hennes ”hjältinna” Charlie Lager påminner mycket om Mons Kallentofts Malin Fors? Maria Ernestam var jag och lyssnade till en kväll i oktober. När hon hade läst en bit ur sin senaste bok, Innanför murarna, kände jag att jag vill äga även den. Avslutningsvis nätshoppade jag en ny författarbekantskap, Laura Marshall. Hennes bok Vänförfrågan (även den till plusbokspris hos Bokus!) lockade mig eftersom jag tycker att detta med vänskap på Fejan känns… onaturligt. Jag kämpar fortfarande för övrigt med Gillandet i tid och otid i sociala medier. Personligen klickar jag bara Gilla på sånt jag verkligen gillar, inte för att visa att jag har läst eller sett nåt. Hur andra gör får stå för dem, men jag tycker att det är konstigt att gilla precis allting. Då blir ju inget riktigt… bra och ärligt i mina ögon. Tvärtom, att straffa nån genom att aldrig gilla men läsa eller titta ändå, känns också fel i mina ögon och lika löjligt som själva straffet det ska verka vara. (Ingen tvingar nån, remember?!)


Den här tiden, mitt emellan sommar och jul, 
behöver en pigga upp sig lite. Jag gör det med bokinköp – eller nåt så enkelt som roliga strumpor. Sånt kan förgylla ens dag och till och med vara inledningen på ett samtal på jobbet…

Strumpor med aliens och ufon på

Roliga strumpor piggar upp och kan vara inledningen till ett samtal.


Annars har jag haft en del tunga uppdrag idag på jobbet. 
Det är till exempel aldrig roligt att skriva en text om en kollegas kommande begravning. Men det är också variationen i det jag får skriva på jobbet som jag ser som en utmaning av det positiva slaget – mitt i allt det sorgliga idag, förstås. Jag skrev andra texter också, bland annat till mitt nyhetsbrev, och redigerade en kommunikationsplan.

∼ ♦ ∼

På hemmafronten har min sambo brottats utan framgång med vissa inloggningsproblem och ett iskallt element. Inloggningsproblemen kvarstår trots försöka att lösa dem. Och elementet behövde inte luftas, men fungerar inte ändå. Snart är det vinter, liksom. För egen del brottas jag med en fot och en rygg som bråkar och som förhindrar mig att göra sånt jag brukar göra, såsom gå raskt och långt samt tömma kattpottorna och plocka upp saker från golvet. Men det går väl över om hundra år, som morfar brukade säga. Som tröst till oss båda köpte jag med mig två Gustav Adolfs-bakelser hem idag. Det är det enda sättet jag firar den här dan på och jag vet att just Gustav Adolfs-bakverk är Annas favoriter. Och eftersom jag handlade på Butiken på hörnet följde ett smaskigt matbröd med hem också. Anna trollade fram räkor och annat gott och plötsligt åt vi spontana räkmackor till kvällsmat så här på tisdagen.

∼ ♦ ∼

Märke matte Per Vikman

Per är nog ingen matte, vilket jag anMÄRKTE på häromdan.

Och avslutningsvis ett inlägg i genusdebatten. Eller kanske inte, det beror ju på om nån blir kränkt. Häromdan poppade det upp en SvT-nyhet i mitt flöde där en hundägande mansperson titulerades matte. Det tyckte jag var lustigt och Instagrammade om det. Sen gick det väl en halv – en hel dag så SvT ändrat till både till husse och ett stavfel jag också tyckte var småroligt. Förlåt, kära skribenter, men ni bör vara professionella när ni jobbar och det är bra om ni stavar rätt och ger folk korrekta titlar. Jag tycker för övrigt att den som inte vill kalla sig varken han eller hon ska få göra det och jag är mån om att stava rätt i tjänsten – på den här bloggen kan det ofta bli lustiga felstavningar. Dem bjuder jag på, det här är ingen professionell blogg!

∼ ♦ ∼

*Sjukstugan i Backen = Akademiska sjukhuset


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.