Fredag kväll den 5 oktober och lördagen den 6 oktober 2018: God och ren helg


 Kära dagbok…

Citrus på rygg på golvet

Du kan väl ej gå ifrån lilla mej?

När en kommer hem på fredagen efter avslutad arbetsvecka och den sötaste lilla kissen lägger sig på rygg på vardagsrumsgolvet och purrar… Då har en ingen lust att gå ut igen. Men det gjorde jag. Jag strålade samman med Anna och JKorgtassen. Det var gott att få en liten pratstund med J, ett samtal med många pluspoäng. Jag blir varm om hjärtat och tänker att allt en gör kanske inte är bort i tok i alla fall. Anna och jag bar hem maten hon handlat. Vi tittade in på Presenta på hemvägen och beundrade en röd lampa, men vi handlade inget.

Hemma dukade Anna fram räkor, laxpaté, romsås, vitt vin, chiliaioli och goda ostar. En del av ostarna hade hon köpt på den internationella matmarknaden på Vaksala torg. Där hade hon också köpt ljuvlig fudge som vi intog senare i vardagsrummet medan jag spelade Wordfeud med vännen Agneta bland andra – trots att Wordfeud påstår att hon inte finns. Vi tittade på några TV-program som gått i veckan och som jag spelat in på DVD-hårddisken. Det blev tidig sänggång, för jag var skittrött och Anna skulle upp och jobba mastodontpass idag.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Sova kan jag aldrig göra när jag får. 
Klockan var strax efter sju när jag vaknade i morse. Nästan det första jag gjorde var att plocka fram en burk kycklingbullar ur frysen. Som jag har längtat! Sen kröp jag ner i sängen igen, drack kaffe och läste ut boken om en mörk ängel och bytte till en bok om en syndabock. Båda böckerna är ganska nyinköpta och såna kan inte ligga olästa för länge.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Jag klev upp och gjorde en snabb tillfräschning
innan jag åkte med saker som skulle antingen till återvinning och kastas. Nu återstår bara en säck med kläder, men den ska fyllas lite mer först. Vinylskivorna ska inte till återvinning, men var 17 ska vi ha dem? Skivspelaren är inte inkopplad i förstärkaren i vardagsrummet. Än.

När jag kom hem tog jag fram dammvippa och dammtrasa och påbörjade städningen. En försvunnen penna upphittades i samma veva. Jag dammsög och plockade fram rena lakan. Jag var inte populär hos katterna som verkligen hatar dammsugaren.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Dagens andra nypa luft blev turen till Vaksala torg. 
Jag ville också kolla in matmarknaden. Och visst var det mycket att se och njuta av, men… inte ensam. Alla andra var i horder och alla köer var kilometerlånga. Nej, jag gick ett snabbt varv, tog några bilder och hoppade sen in på Systembolaget i Kvarnen. Tre röda italienare följde med hem. Vinskåpet blir visst aldrig fullt, liksom.

Jag vilade fötterna en stund i bästefåtöljen och beundrade mammas/farmors och farfars omgjorda fotogenlampa som Anna har ställt i vardagsrumsfönstret. Den blev så fin där!

Köksgolvet, hallgolvet och gästtoagolvet skurade jag sen. Och medan golven torkade bäddade jag rent. Särskilt glad blev jag inte när jag kom ut från sovrummet och hittade en liten oönskad kattpresent på ett av de rena golven. Det blev till att torka golv igen – och kattrumpa. Men nej, inga bilder på detta.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Lördagsmiddagen? Den blev helt ljuvlig! 
Så nu ska jag sjunka ner i bästefåtöljen efter ett dagsverke i hemmet och en rejäl middag. Frågan är bara varför jag inte tog fram fler Annagjorda kycklingbullar än nio..?

Kycklingköttbullar och boken Syndabocken

Lördagsmiddag!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.