Söndagen den 26 augusti 2018: ”Man ska ta hand om människor man tycker om.”


 Kära dagbok…

 

Citat ur Bara duCitatet i rubriken – och på bild härintill – hittade jag i morse, i en av de två böcker jag ägnade mig åt i helgen, Bara du av Ninni Schulman. Det ligger mycket sanning i orden. …ta hand om människor man tycker om. Jag måste komma ihåg det, jag måste lära mig vad det innebär.

I morse vaknade jag av det regnade kraftigt. Och det var tur, annars hade den som arbetade idag kommit försent till jobbet. Tillbaka i sängen igen blev det kaffe och läsning efter att katterna fått mat och tömda pottor. Att somna om var inte att tänka på.

Gårdagskvällen bjöd på omväxlande väder, men jag traskade i alla fall iväg på en kvällspromenad. Himlen var vackert rosa och det blåste kallt. På Main Street dukade jag fram färska räkor, chiliaioli, färskostfyllda paprikor, oliver och ett par goda ostar. En flaska vitt serverade jag till. Bland kommenterarna: ”helt annan smak på färska räkor”, ”vilka långa spröt” och ”usch, jag åt för mycket”.

Söndagsslö kunde jag vara idag eftersom jag hade dammsugit etc igår. Jag slukade en bra bok och bytte till en ny. Båda böckerna givna av mig och, när mottagaren läst dem, lånade av mig. Men en och annan hushållssyssla behövde ändå göras. Nu skriver jag inte detta för att få beröm, jag skriver dagbok, jag skriver vad jag gör. Det var länge sen jag fick beröm och jag klarar mig utan. Fast jag har noterat att det har blivit allt vanligare att jag får höra om mina tillkortakommanden. Uppenbarligen behöver jag bli en bättre människa. Det finns mycket som behöver bli bättre. Jag har försökt förändra ett par saker den gångna veckan. Sen är allt inte upp till mig.

Det finns några få personer som står mig nära. Idag fick jag tillfälle att tacka en av dem. Tack är ett litet ord i skrift, men ett mycket meningsfullt ord.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 26 augusti 2018: ”Man ska ta hand om människor man tycker om.”

  1. Vips liksom är det höst. Känns som nyss men samtidigt jättelängesen det var så varmt 🙂

    Här har också regnat i omgångar, det känns verkligen som höst i luften nu. Jag passade på att städa ur växthuset igår.

    Vi hade också häftiga moln på himlen, sen kom regnet.. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.