Paraddagen 2018: Hett, svett, glitter och… jaha…


 Kära dagbok…

Prideveckans höjdpunkt ska vara paraden på lördagen. Jag har gått den så ofta jag har kunnat, men jag missade den det året pappa gick bort och ytterligare nåt år efter det. Däremot har jag gått i paraden åtminstone två gånger med tromboflebiter i benet. För mig är paraden inte nåt ytligt, men jag vet att det är de uppklädda, högklackade, glittriga glamourfigurerna som får uppmärksamhet. Inte en sån som jag. Och det är helt OK, jag deltar inte i paraden för att bli sedd på det viset. Jag deltar för att den är en symbol för den frigörelsekamp jag och framför allt dem före mig har fört. Dagens unga kämpar inte särskilt mycket, de har fått rätt mycket serverat. På gott och ont. Det är bra att de slipper kämpa för det jag tycker är mänskliga rättigheter. Men… många tar så mycket för givet och ägnar aldrig ens en tanke åt dem som offrade sina familjer, sin karriär och till och med sina liv.

Prideparaden

Allt har inte bara varit glitter och glamour…


Vi gick upp till Tegelbacken, Anna och jag, 
för att titta på paraden en stund och sen hoppa in i ledet. Paraden startade vid Stadshuset, så det var nästgårds. Vi hade piffat oss med nya tischor och regnbågsslips respektive -fluga samt de fina sjalarna vi fick av I förra året. Eftersom det regnade på förmiddagen skenade jag ut och panikköpte var sin regnponcho och var sin skitful tröja. Vi behövde inte använda nåt av dem, som tur var… Visserligen kom en regnskur och åska senare, men då satt vi under parasoll i parken.


Som vanligt var Dykes on bikes först 
och som vanligt applåderade jag mest Stolta föräldrar till homosexuella barn. Om jag hade önskat mig nåt av mina egna föräldrar hade det varit att de nån gång skulle gå under den banderollen. Det var naturligtvis otänkbart. Vi hoppade in nånstans när vi såg Zeta och Timpa. Sen marscherade vi – och försökte undvika de värsta glitterpojkarna – ända till Stadion. Och där blev det som vanligt  ett stort… jaha. Det händer liksom inget när en kommer fram. En får inte ens en flaska vatten. Och kaffe fanns inte att uppbringa nånstans i Pride Park – förutom en massa konstiga avarter av drycken. Vi käkade var sin god halloumiburgare med pommes och drack några öl. Lyssnade och såg Conchita. Sen åkte vi hem till Lorden. Till nästa år har vi lärt oss att vi ska åka till hotellet efter paraden, vila, fräscha till oss och gå och äta innan vi åker till parken igen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, HBTQ, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Paraddagen 2018: Hett, svett, glitter och… jaha…

  1. Jostvin Smith skriver:

    Om jag någonsin skulle gå i paraden är det som Stolt vän. 💕

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.