Fredagen den 1 juni 2018: Balkonghäng på Main Street


 Kära dagbok…

Citrus med huvudet mellan spjälorna

Citrus, a k a Så jävla gullig, är fjättrad i sin päls. Hon satt dock inte fast i stolen, trots att det kan se ut så på bilden.

Så har det blivit den första sommarmånaden, juni. Men sommaren kom hit till Uppsala redan i maj. Igår sa min sambo att det minsann var lite svalare. Märkte jag inget av. När jag klev in i lägenheten efter promenaden hem från jobbet hade jag ett mål – shorts och linne. På jobbet på dagtid är jag fjättrad i kläder som täcker mina fula ben och överarmar, hemma slafsar jag omkring i ett skitigt, oformligt linne och ett par tunna, smutsiga jeansshorts. Jag fattar inte hur katterna pallar att gå omkring i päls… Men de är inte jättepigga i värmen och de släpper mycket hår. Anna hade städat hemma igår, förresten, hur hon nu hann det. När E hade fått sin middag av henne svidade jag om igen till t-shirt och så gick vi tanter till Korgtassen för att köpa oss nåt lättare och svalare än pasta med köttfärssås.

Räkbomb öl och Lucifer på balkongen

Öl och räkor intresserade visst även Lucifer.

Anna och jag hade tänkt oss sallad. Det blev räkbomb i stället, nåt som väckte den björn katt som sov, det vill säga Lucifer. Fast här på bilden intill verkar han mest vara intresserad av min öl. Jaa, jag har börjat dricka en kall öl till varje måltid och det skäms jag inte för. Eftersom jag har slutat att dricka mjölk, i princip, måste jag ju ersätta en last med en annan – för summan av lasterna ska som bekant vara konstant. Det finns ingen egentlig anledning till att jag slutade dricka mjölk. Ingen i familjen är nån stor mjölkdrickare och när det inte är så här varmt dricker jag hellre vatten – med eller utan bubblor – som ”alla andra” hemma. Öl är emellertid också en fantastisk törstsläckare, men i vanliga fall dricker jag mest nån enstaka under helgen.

Glass kaffe och digestive på balkongen

Prefekt medicin för sjuka och dito dessert för friska.

E har varit hemma från skolan även idag. Han är mest förkyld, men jag tycker att han hostar lite också. Och så är han rätt hängig. Perfekt medicin i det läget att ta till är förstås glass. Anna och jag köpte en rejäl bytta igår. Det kanske finns nåt kvar till helgen. Gammeldags vaniljglass med krossad choklad, ett par digestive (McVities, förstås, ingen jävla kopia) och starkt kaffe… Det blev perfekt dessert igår kväll för mig som är frisk.

Vi hänger på ballen* om kvällarna. Där är först ganska varmt, men när solen har sjunkit bakom träden blir det behagligt. Inte störs jag av varken tåg eller bomfällningar, inte heller trafiken och larm från stan. Men bäst av allt: här finns inga otrevliga grannar som grillar och röker i flera timmar precis under. Grannarna på Main Street är trevliga utan att vara påträngande. De som, precis som vi, hänger på sina ballar** gör det utan att störa andra. Detta är ett stort plus med flytten, att kunna vistas på sin balle utan att må dåligt av rök eller bli störd av partaj.

Trötta Anna och Mini på balkongen

De två tröttnötterna Anna och Mini tog var sin liten tupplur på ballen igår – så lugnt är det här!


Att ha en inglasad balle är nytt för mig.
I New Village kunde jag inte tänka mig det, för det hade blivit som ett växthus. Här är det bara lite som ett växthus och mest skönt. Det stänger ute en del ljud, men det går också att öppna och släppa in luft. En får dock passa katterna som ibland inte tänker sig för utan kastar sig efter insekter och annat som rör sig. Igår fick vi två plantor av Zeta, trodde jag. I själva verket var plantorna från Zetas make. Eftersom katterna, mest Citrus, gillar att tugga på växter, hängde vi upp chiliplantan så att den inte kan nås. Tomatplantan fick stå på ett av borden en stund, men till natten ställde Anna upp den i balkonglådan som vi har på ena kortsidan. Vi får hoppas att de överlever eventuella kärleksbett från våra lurviga familjemedlemmar.

∼ ♦ ∼

Trätroll med en tand

Om dummingarna är så dumma att de har ihjäl varandra, fine. Men mörda fan inte oskyldiga eller poliser, som försöker utföra sitt arbete.

En kan tro att vi lever lite i vår egen värld. På sätt och vis gör vi det, men det betyder inte att vi inte noterar att det händer ruskigheter i omvärlden, ibland nära oss. Igår hittades en gammal granat i floden, häromdan var det en skjutning i ett område inte långt från oss. Sen är det olyckor och bränder och fan och hans moster. Varför är folk så jävla dumma mot varandra? And fine, jag kan väl skita i om dummingarna har ihjäl varandra, men de ska fan inte mörda eller skada oskyldiga som råkar befinna sig i närheten eller poliser, som försöker utföra sitt arbete.

∼ ♦ ∼

Min arbetsvecka avslutades idag med möten och nyhetsbrev. Jag hade ett väldigt bra avstämningsmöte på förmiddagen och ett intressant arbetsmöte på eftermiddagen som klarades av på en kvart. Med detta kunde jag ta helg och gå hem nöjd. Anna jobbar i helgen och om E orkar tar vi oss till Slottet i morgon för att se till odlingarna i Slottsträdgården och vistas ute i friska luften. Om E inte pallar åker jag dit själv. Hade han varit kurant kunde vi ha pipit iväg på museinatt på lördag, men jag tror att vi får nöja oss med en lugn utflykt dagtid.


E och jag har just ätit middag – på ballen, förstås. 
Jag lyckades göra lax (som inte var för salt) i ugn med kokt potatis och en fantastisk hollandaisesås – från Blå band till. Men han har inte riktigt samma aptit som vanligt, tycker jag.

E äter lax

E åt min lax och den var inte för salt.


Kattpottorna är tömda 
och jag har lyckats ta bort en glasring från en träbänk i köket med ett gammalt(?) husmorsknep. Det är dags att utfodra de fyrbenta, håriga innan somliga äter upp… äggkartongen…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**ballar = balkonger


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.