Söndag kväll den 4 februari 2018: Total jävla katastrof


 Kära dagbok…

Bokhyllor och mina ben på en pall

Först provade jag att ligga på golvet i arbetsrummet med benen uppe på en pall, men det blev fel läge. Fast utsikten var snygg.

Nu försöker jag sitta vid datorn en stund igen. Datorn är min bästa ventil, nämligen, även om det finns mänskliga såna också. Det är total jävla katastrof. Jag har ont, jag grinar, är skitförbannad och jävligt orolig. Mest förbannad är jag på mig själv för att jag gjorde det jag inte skulle göra. Nu har ryggen verkligen pajat och med flytten som närmar sig är det inget annat än just katastrof. Jag lyckades ta mig till Fästmön med bil och hämta vetekudden. Den har jag värmt och använt på ryggen hela eftermiddagen. Jag har också rollat på Linnex två gånger.

Jag har inte kunnat göra nåt vettigt alls idag. En hel jävla ledig dag till ingen nytta. Och i morgon ska jag jobba om jag nu kan. Men sjukskriven kan jag inte heller vara, det har jag faktiskt inte råd med efter en månad med dubbla hyror, försäkringar, räntor, gravskötsel, dubbla bredbandskostnader etc.

Taket i gästrummet

Inte lika fin utsikt från golvet i gästrummet.

Ryggen värker nåt infernaliskt. Jag har rört på mig och gått här inne, bara suttit två korta stund vid datorn. Ryggen är bara OK när jag ligger på golvet. Först provade jag att ligga på golvet med benen på en pall och en kudde i arbetsrummet. Det blev fel läge, även om utsikten var snygg. Bättre blev det med benen upp på en antik stol i det som var mitt gästrum. Det var bättre förr, med andra ord. Mina köksstolar åkte ju iväg mitt på dagen idag och kvar i mitt hem finns inte optimala ortopediska hjälpmedel. Köksstolarna var nämligen bäst att lägga upp benen på när jag har ont i ryggen. Nu hittade jag ett hyfsat läge så att ryggen kunde avlastas. Jag låg där på golvet i flera timmar och hade ont och grinade. Sen tog jag en livlina och ringde en vän, vännen Mia. Det hjälpte att få prata och lyssna och som vanligt komma till insikt att vi alla har kors att bära. Vi har alla dessutom olika sätt att tackla korsen, men Mia och jag tacklar på liknande sätt.

Söndagsmiddag vid köksbänken med röd pall

Det var INTE den här söndagsmiddagen jag hade tänkt, inte heller matstället. Men nu blev det som det blev.

Uppiggad efter samtalet gjorde jag lite tabberas på kylvaror. Det blev inte den söndagsmiddag jag hade tänkt. Självklart var inte matplatsen bra för en som har ryggskott heller. Jag kunde sitta en stund på pallen, men eftersom den inte kunde stå tätt intill bänken och jag inte kan sträcka på ryggen fick jag stå och äta och spilla. I skrivande stund är värken för jävlig. Värken kan jag på sätt och vis stå ut med, hur lustigt det nu än låter, det är tanken på att jag inte kan göra det jag ska i veckan som jag inte kan tåla.

Utöver det är jag fundersam över saker och ting. Jag har fått höra lögner och halvsanningar idag och de sticker som nålar också. Besviken. Är jag för snäll? Är jag för hård? Är jag för dum? Jag ska helt klart sluta hjälpa dem som inte vill ha hjälp (jag borde ha tänkt, inte föreslagit) i alla fall. Jag fattar om det är känsligt, men min intention var god. Att vissa människor tycker att pengar är viktigare än tid måste de ju få tycka. Själv skulle jag verkligen behöva både tid och nån som kunde hjälpa mig rent praktiskt nu, inte bara automatklickade på gilla-knappen på Instagram och blogg, typ. (Det måste vara nån sorts tics det där att gilla precis allting, även när nån är arg, ledsen eller har ont eller det går dåligt.) Kan ingen, snälla, hugga av mig ryggen? Och ta huvet också, så slipper jag tänka så förbannat.

Jag ska försöka palla att se Bron i kväll. Har rivit runt i medicinlådan och hittat fyra Ipren, en har jag tagit. Det kanske blir fest på ytterligare en till natten. Smärtan eller ilskan… jag vet inte vad som är värst. Kanske insikten om att jag är blåögd..? Och blåögd är farligt att vara i Sverige idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Söndag kväll den 4 februari 2018: Total jävla katastrof

 1. etuna1 skriver:

  De här övningarna brukar funka ibland när jag har ont i ryggen. Mina problem sitter i och för sig i ländryggen o jag vet ju inte var du har ont men det har hjälpt mig i alla fall..
  http://reumatikerforbundetstraningsblogg.blogspot.se/2011/03/ryggovningar-for-traning-av-landrygg.html?m=0

  Hoppas hur som helst att det går över snart.

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Övning två kör jag och den är bra. Även trean kan vara idé att prova. Tack igen!

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Men snälla vännen! Inte ryggskott NU!!! Kvittar ju i och för sig när det blir för det är alltid för jävligt att ha ont, men det här är ju värsta tänkbara tiden för dig. Värmedyna är bra. Men man kan ju inte ligga hela tiden med den på. Jag vet att Gubben min hittade 3 stycken övningar på Youtube när han hade som värst ont på hotellet i Stockholm. Jag gjorde samma övningar när jag hade mitt ryggskott och det hjälpte faktiskt. Skriv in övningar vid ryggskott på sökfältet. Jag tror att det kommer upp bland det första där.

  Krya på dig, Stumpan!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja men verkligen INTE NU! 👿 Jag kör med vetekudde (värms i micron) och den fick följa med till jobbet – och Linnex. Jag har en del övningar som jag gör, bland annat nr 2 av tipsen som etuna1 – se ovan! – gav igår. Tvåan där är jättebra.
   Det är något bättre idag, men jag kan nog inte bära i helgen, irriterande nog. (Skulle ta sånt som flyttfirman inte tar…) 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.