En film: Oculus (2013)


Ett inlägg om en film.


Filmen OculusDet var inte mycket att glo på på TV igår kväll som vanligt en lördagskväll. Jag kollade in min DVD-hårddisk och hittade en skräckfilm, Oculus (2013), som jag spelade in från nån TV-kanal förra helgen. Den fick roa mig medan jag halvslumrade i soffan under en filt.

När filmen börjar är Tim 21 år och ska släppas fri efter att ha fått psykiatrisk vård. Tim anklagades för att ha mördat sin far – efter att fadern torterat och mördat modern. Hans storasyster Kaylie möter Tim utanför sjukhuset när han friges och tar honom till huset där allt hände. Dit har hon också tagit en antik skitful spegel – för det är spegeln som är skurken, vill Kaylie nämligen bevisa. Genom den kommer övernaturliga och onda krafter, krafter som först orsakade förändringen mellan föräldrarna och senare morden.

Läskigt är det men väldigt, väldigt orealistiskt. Storyn haltar både här och där och blir dessvärre en olycklig parodi på The Shining (1980). Nej, faktum är att jag inte bara slumrar till både en och två gånger mot slutet, jag somnar.

Toffelomdömet blir det lägsta.

Rosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.