Fredagen den 17 november 2017: Ögona i kors, choklad till kvällsmat, toatelefoni… och snabbstädning på det


 Kära dagbok…

Det är fredag och den här veckan har verkligen försvunnit i racerfart. Jag är så trött att ögona går i kors. Inte kunde jag slappa nån längre stund i soffan igår kväll. Det blev först en tur till Äldreboendet för att skjutsa hem Fästmön till Fänriken när hon avslutat sitt arbetspass klockan 21. Sen glodde jag lite av och till på TV samtidigt som jag grejade med A, B och C. När energin tog slut tryckte jag helt sonika i mig en 100 grams schweizernöt. Det blev min kvällsmat. Plötsligt var klockan 23.15 och en hel stund förbi mitt ordinarie läggdags. Det var när mitt huvud vilade på kudden i sängen och jag tog en selfie som jag såg att ögona gick i kors. Strax somnade jag, men i natt blev det fyra uppvaknanden med kramp i tår eller vador. Vid halv sex skuttade jag ur sängen.

Selfie Toffelhuvudet på kudden

Toffelhuvudet på kudden och ögona i kors.


Idag hade jag ett (1) möte på jobbet. 
Det var länge sen i världshistorien en dag var så lite inbokad för mig att jag blev riktigt misstänksam. Men det var skönt för jag kom ikapp med vissa eftersatta saker samt hann att läsa ett kapitel ur min referenslitteratur på gång. Och äta lite chokladkaka. Det visade sig att en kollega hade fyllt år, men så många hade dieter för sig i den närmaste omgivningen att det blev massor över även till oss som inte var närmast sörjande. Jag tog en bit kladdkaka med arraksmak och en bit med After eight. Yummy!!! (Inte konstigt att jag inte orkade äta upp den kokta fisken, potatisen och grönsakerna till lunch sen…)

∼ ♦ ∼

 

Chokladnalle med hjärta

En nalle av choklad med ett hjärta från den som har största platsen i mitt hjärta, Anna.

Men i kväll då? Ja då har jag lovat mig ett glas vin eller två till de två goda ostsnuttarna jag har kvar samt Lucilles fyllda tomater. Jag lär väl somna senast klockan 22 – det brukar bli så. I morgon behöver jag tanka bilen och ut och köpa mat. Sen är det dags att snabbstäda lägenheten för på söndag är det visning igen kl. 12. Vad jag ska hitta på under visningen den här gången vet jag inte än. Jag tänker nog inte åka till Stormarknaden och bli kissnödig och telefonera med mäklaren på toaletten i tvättstugan som igår kväll…

Innan jag åkte hem från jobbet ringde mäklaren igen och rapporterade vad som hänt sen igår. Det var ett lite forcerat samtal, men det är ju fredag och alla vill hem till sitt. Nån hade i alla fall varit hemma hos mig och lämnat en söt sak på min dator. Älskade Anna!!! ❤ ❤ ❤

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis några bilder från min halvtimmelånga friskvårdspromenad i eftermiddags. Vilken lycka att jobba granne med Botaniska trädgården i Uppsala!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.