Mitt i veckan, mitt i november 2017: Från vinter via höst till vår… och tillfixning hemma


 



Kära dagbok…

Eftermiddagshimmel i november

Det gick från vinter, via höst till vår under dagen. När jag åkte hem var himlen så här spännande.

Kylan hängde kvar i natt och i morse. Sen gick dan från vinter, via höst nästan till vår. Det går i vart fall inte längre att sova med öppet fönster. Visst kan jag vakna till och vara varm, men jag vaknar nog oftare när vädringsfönstret är på glänt och jag hör ljud utifrån. Hemma har jag plockat och plockat. Mycket kan jag inte göra förrän i sista stund. En del ska jag fixa nu i kväll. Jag får klara mig med det trådlösa nätverket några dagar nu eftersom jag ska montera ner min hemmadatorarbetsplats. Hoppas att nätverket pallar för Tofflans bloggerier och inte brakar ihop. Jag väntar för övrigt på en ny router med nytt simkort som ska levereras den här veckan. När jag väl har installerat routern ska den vara betydligt snabbare än den jag har idag. Undras om den tekniska idioten klarar av detta..? Hon som bävar för att montera ner datorutrustningen – tänk om hon inte får ihop den igen sen efter veckans visningar… Jag bad i alla fall Tjifen redan i morse att få gå hem lite tidigare idag, efter dagens sista möte, med aviserad senaste sluttid klockan 15. Vidare har jag ansökt om och fått beviljat tre semesterdagar, mellan jul och nyår. Större delen av jul- och nyårsledigheten behöver jag ägna mig åt att rensa mitt hem. Sen tänker jag mig nog minst en veckas semester runt själva flytten, när den nu blir.

Idag var det bara tre möten på jobbet. Jag hann att göra annat emellan dem. I ett smärre, men viktigt projekt löper allt på så bra just nu att jag blir misstänksam. Kollegan S, stackarn, har fått på sitt bord att ordna underlag till inomhusskyltning av våra arbetsplatser. Det är under all kritik att det ännu inte har kommit upp några skyltar – hur ska en veta var folk sitter och jobbar? Jag ställde en fråga om detta så tidigt som i slutet av augusti och först nu, i mitten av november, händer det nåt. Fast de nya skyltarna är nog inte monterade förrän nästa månad. Fyra månader för detta relativt enkla… Det kollegan S nu får göra är att gå runt och inhämta folks åsikter om utseende. Dumt. Det skulle bara finnas ett alternativ och tillräckligt med hållare så att var och en får en egen skylt. Många av oss arbetar rörligt och periodvis byter folk arbetsplats beroende på vilka projekt de arbetar i. Det borde då vara enkelt att ta med sig sin egen skylt.

∼ ♦ ∼

BRFpärm

Den här pärmen ska min köpare få.

Igår gjorde jag iordning en BRF-pärm till den som köper min lägenhet. Där har jag samlat diverse, allt från bruksanvisningar till stadgar och information från styrelsen till oss medlemmar. Den här pärmen startade jag redan 1994 när jag flyttade hit. Nu har jag rensat ut en del mer privata saker, men tänker sen lämna större delen av innehållet vidare.

Min belöning igår blev att jag hyfsade den öppnade Amaroneflaskan. Det blev ett rejält glas som jag intog i bästefåtöljen tillsammans med en gräddnougatchoklad och senaste numret av Antik & Auktion. I kväll blir det emellertid inget vindrickande, chokladätande eller magasinsläsande – nu ska jag sätta fart och fixa inför morgondagens visning klockan 17.

Vin choklad och Antik o Auktion

Det här var igår, i kväll ska det fixas inför visningen.


Tjolahopp, tjolahej!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt i veckan, mitt i november 2017: Från vinter via höst till vår… och tillfixning hemma

 1. Tur du tog igen dig igår, så du har krafter och pynta det sista inför visningen 🙂 Hoppas det kommer hugade spekulanter nu när du legat i ! Sen håller jag tummarna att du får ihop alla tåtar till datorn igen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fy tusan så trött jag är! Den här veckan har det varit förberedelser inför visningarna, nästa ska vi till banken och så ska bilen på service och få vintertofflorna på.
   Jag kör trådlöst tills vidare, får se om jag använder linan sen. Har inte så mycket tid – eller lust – att sitta vid datorn längre.
   Tack för att du håller tummarna! 😛

   Gilla

 2. åsa skriver:

  Hoppas det kommer många som är seriöst intresserade och att det blir en sjujäkla budgivning 😉
  Ha dé!/ Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.