Nionde förlovningsdagen: Komma vidare i livet


 Kära dagbok…

Idag är det nio år sen Anna och jag blev fästmör med varandra. Det har gått lite mer än tio år sen vår första dejt. Och det är väl lagom tid för förändringar..? Därför får den som läser det här inlägget nu erbjudandet att slå till på ==> mitt Slott så att Anna och jag kommer vidare i livet. Nästa vecka är det två visningar. Kom och kika! Tider etc finns i länken ovan.

Anna och jag midsommarafton 2008

Anna och jag några månader innan vi blev vuxliga och förlovade oss.

∼ ♦ ∼

Mikaela Bleys bok Liv i knäet

Jag hann läsa en stund igår kväll. Hurra!

Tid är det annars ont om för min del. Igår kväll efter handling och utkånkning av matsalsbord kunde jag faktiskt sitta och läsa en stund i bästefåtöljen. Det var underbart!

Det har varit en mötesdag på jobbet. Två långa möten (ett passivt och ett aktivt) på förmiddagen och två dito på eftermiddagen. Före, mellan och efter hann jag kolla på och besvara mejl. Det var tur att jag hann trycka i mig en go-fika medan jag kollade mejlen. Blodsockret åker snabbt ner till fotknölarna såna här dar. Morgondagen består av ett långt möte på förmiddagen samt jobb med mitt nyhetsbrev på eftermiddagen. Det senare ska publiceras på fredag förmiddag och är långt ifrån klart. Arbetsveckan avslutas förresten med ett långt möte efter fredag lunch. Sen tänker jag nog åka hem efter det. Det är ju städning som gäller i helgen, nu inför visningarna. Fotograferingen var liksom genrepet…

Bulle och kaffemugg

Bra mot lågt blodsocker.

 

Skrivbordsstol i skamvrån

Den som borde ha sandat ordentligt kan få sitta här ett tag.

Kallt och skithalt är det också. Jag försöker vara rädd om lårbenshalsarna, men utanför jobbet var det anmärkningsvärt halt idag. Framåt mitt på dan kom det grus – på ett ställe. Inte på vägen till parkeringen, till exempel. Jag kanske måste sätta nån i skamvråstolen…

I vart fall fick jag mitt matsalsbord sålt i kväll. Det har kommit till en tjej i centrala Uppsala, ganska nära där Anna och jag ska bo nästa år, faktiskt. Hon kom och mötte mig och kånkade in alla delar själv – runda skivan, iläggsskivan och de fyra benen. Jag fick 50 spänn för att jag skjutsade hem bordet till henne. Nu hoppas jag att det ska trivas i sitt nya hem.

 

∼ ♦ ∼

Efter ett spännande samtal med mäklaren åkte jag hem till Anna på ”förlovningsmiddag” och kaffe. Vi hade mycket att prata om – det är ju så spännande just nu livet… Nu ska jag sjunka ner i bästefåtöljen och se fjärde och sista delen av Saknad.

∼ ♦ ∼

Och PS! Glöm inte att kika på ==> mitt Slott och boka in nån av visningarna nästa vecka i din kalender! Mitt hem kan bli… ditt hem, du vet…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nionde förlovningsdagen: Komma vidare i livet

 1. annanilssonspets skriver:

  Spekulant är jag ju inte men det var kul att se hur du bor, även om det kanske är lite annorlunda stajlat. Håller tummarna för en snabb och bra försäljning

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är inte särskilt stajlat, men det är bortplockat saker, framför allt matsalsmöblemanget och en del prylar och krukväxter.
   Jo nog ska den gå att sälja, det kom faktiskt ett bud igår.

   Gilla

 2. rexxmaster skriver:

  Härlig lägenhet! Om jag skulle ha den skulle nog jag använda sovrum 3 som sovrum och sovrum 1 som bibliotek…

  Nåja, jag ska inte flytta till Uppsala så det är inte aktuellt!

  Lycka till med försäljningen!

  Gilla

 3. rexxmaster skriver:

  Och grattis på årsdagen! Det glömde jag ju!

  Gilla

 4. Härlig tokbild på er 🙂 grattis till jubileet får man säga då 🙂

  Det drar alltså ihop sig med flytt och doningar, håller tummarna att det blir många intresserade av slottet !!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.