Inga-dagen 2017: Regnig mötesdag utan choklad


 Kära dagbok…

Regn på fönster

Det har regnat hela dagen.

Jisses så det regnar! Det började tidigt i morse – eller i natt. Min vana trogen vaknade jag i vargtimmen. Regn fungerar emellertid sövande på mig, så jag var rädd att somna om för hårt. Därför klev jag upp vid halv sex och var på jobbet strax efter klockan sju. Som vanligt. Detta gör att jag förhoppningsvis kan lämna jobbet före klockan 16.30 om dagarna – om jag inte vill ha alltför mycket plustid på flexen. Inte heller kan jag gå i tid om jag har för mycket att göra.

Idag var det en riktig mötesdag. Två av mötena var lång-möten dessutom, men tack och lov slutade ett av dem lite i förtid. Jag tror bestämt att det är fler än jag som är trötta så här års och gärna vill effektivisera mötena, framför allt möteskulturen. Högsta Tjifen sa en gång för inte så länge sen till mig att jag skulle sluta be om ursäkt för att jag stenhårt försöker strama upp mötena och få folk att hålla sig till dagordningen.

Så värst mycket mer än möten och lite skrivande, bland annat minnesanteckningar, samt uppdateringar av ett par kommunikationsplaner blev det inte för min del på jobbet. Jag har i princip texterna klara till mitt nyhetsbrev och jag har valt bild, så i morgon eftermiddag ska jag slänga ihop det – i en förhoppningsvis bättre arbetsställning. På förmiddagen får jag nämligen besök av en ergonom.

∼ ♦ ∼

Hemma blir det inte så jättemycket gjort. Jag lyckades knöla in matbordet i förrådet igen igår kväll. Idag ringde ytterligare en person som trodde att stolarna ingår i priset 250 kronor. Jag förklarade att rubriken är Matbord och att stolarna på bilden är antika och skulle kosta typ 2 500 kronor styck. Om jag lägger in annonsen igen ska jag trycka in det där OBS:et om att stolarna på bilden inte ingår, det som föll bort för att min bank strulade så att betalningen fördröjdes. Framåt kvällen hörde ytterligare en spekulant av sig angående bordet. Denna gång nån som säger sig vilja köpa just bordet. Inga stolar. Fast nyss kom sms att bordet blev för stort och återigen ett nej. Tröttsamt, men jag är glad att jag inte släpade in bordet igen. To be continued… 

Matsalsbordet

Matsalsbordet är egentligen ett modernt köksbord som är betsat i mörk ek. Det är bara bordet som är till salu, inte de antika stolarna.


Jag lyckades också trycka in ytterligare en flyttlåda i förrådet.
Nu vågar jag knappt öppna dörren för då rasar väl allt över mig… Efter utfört arbete igår tryckte jag i mig de fyra små chokladbitar jag köpte på Tokerian. Jag var helt klart värd dem. I kväll har jag ingen choklad och det finns inte så mycket att göra för tillfället. Det är för tidigt för att städa, till exempel.

Daim Marabou Japp choklad

Chokladen tog slut igår. Om jag tycker om Daim? Japp!

∼ ♦ ∼

Orkidé gul på väg att blomma

Den är på g…

Det var gott att få en pratstund IRL i bilen med Fästmön igår. Det känns som om vi knappt har setts sen vi skrev på kontraktet på vårt nya hem, men helgen är vår. Ja, det vill säga jag ska skjutsa bonusbarn och äta middag borta på fredagen. När middagen är aväten och barnet med tillbehör är avlämnat i rätt lokal åker jag och hämtar Anna och så har vi resten av helgen för oss. Förutom att jag måste städa och plocka undan inför fotograferingen och skjutsa barn med tillbehör igen på söndag. Vi har inte ens hunnit fira att vi har köpt ett gemensamt hem, påpekade Anna igår. Och så är det. Det har inte riktigt funnits tid. Därför är mer tid med Anna nåt jag verkligen ser fram emot att få i framtiden på vår nya, gemensamma adress.

Nu ska jag vattna mina krukväxter och efter det ta tag i månadens räkningar. Sånt som måste göras bara. I vart fall kan jag snart njuta av den gula orkidén som vännen Agneta gav mig för två och ett halvt år sen till födelsedagen. Den är på g…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inga-dagen 2017: Regnig mötesdag utan choklad

  1. Det är ju skönt att veta att ni snart får mer tid tillsammans när ni får gemensamt hem !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.